Wednesday, 23 January 2019

The Regency Scholar's Hotel & Kenduri

Assalamualaikum, semua....

Wrap-up kisah tahun 2018. Nak juga abadikan di sini. Kenduri sepupu di Keramat. Anak pakcik bongsu. Bila ada kenduri, semua sanak-saudara jauh dan dekat datang berkumpul. Bila dah berkumpul ramai-ramai, malam sebelum kenduri, buat kenduri tahlil untuk mereka yang pergi tak kembali. Yang dah pergi tidak dilupa.

Untuk memudahkan perkumpulan sanak-saudara, booking empat bilik di The Regency Scholar's Hotel, Jalan Gurney. Tapi saya tak stay sini, untuk mereka yg tinggal jauh je - adik, kakak & keluarga dari Shah Alam dan Kedah.

Hotel ni ialah projek komersil di kawasan Universiti Teknologi Malaysia (UTM) Jalan Semarak.


kompleks perniagaan & hotel

pintu masuk utama 
kompleks perniagaan dipanggil Gurney Mall

ada motorbike dalam cafe

Menarik juga kompleks perniagaan ni, tak sempat ronda, nampak banyak restoran.

hotel bermula dari tingkat 6
lobi, cafe, dewan, tempat bowling, semua di tingkat ni 
 
 gembira sungguh anak-anak saudara
 
yoyo..oo..jer..hihi..
 
Jom tengok bilik, me & mother pergi ke bilik budak-budak berlima
 
 karpetnya sungguh contrast 
 
Buka je pintu bilik..ya Allah, tak lalu teman nak ambik gambar..
meh le kita snap pemandangan di luar..
 
ni yang tergedik-gedik anak-anak buah nak stay sini, pagi berendam dalam kolam, lepas tu gi shopping complex - makan kfc, lepas tu gi bowling pula 
bagus betul integrated development macam ni
 
perumahan jalan gurney - the bungalows
----------------------------------------------------
Back to kenduri. Sampai di dewan, tetamu dah ramai. Pagi tu sebelum ke hotel, sempat gak tolong sikit-sikit (potong2 tomato utk buat sambal - paklong masak lauk-pauk tambahan). Jenguk sikit di dewan.
 


pelamin

 CT Cendol

 rojak buah hasil ibu pengantin

 dewan raja sehari

 ais krim

 MC, penyanyi

 pengantin dah datang

 
bersanding

dihiburkan oleh Kumpulan Chantique Scully


Sekian, event penutup tahun 2018. Bertandang ke rumah pengantin lelaki di Kuala Kangsar pada 29/12, teman tak dapat pergi, walaupun kampung teman. Kena kerja weekend menjelang tahun baru...huhu..

Friday, 18 January 2019

Thank you SYM

Salam Jumaat..

Semoga sihat walafiat semuanya. Masuk tahun baru ni, aktitvi blogging terpaksa kena slow-down, kekangan kerja yang menghimpit jiwa.

Entri ni nak ucapkan terima kasih kepada blogger Siti Yang Menaip yang sudi mengirim hadiah untuk top commentators. Sudah selamat diterima, gracias.

 face mask, fridge magnet Aussie & nota SYM

To SYM - #staycutealways

Saturday, 12 January 2019

Restoran Nasi Kapau

Assalamualaikum,  happy weekend semua..

Di hari cuti, pekena nasi padang, memang best..

Masakan Minang terbaik di kotaraya ialah di Restoran Nasi Kapau, Jalan Tuanku Abdul Rahman.

 lokasi depan WP Hotel, dekat Restoran Sederhana

jom menjamu selera

pilih-pilih

rambang mato den

keropok kulit lembu

Pertama kali makan di sini, untuk farewell lunch budak praktikal.

ramai pelanggan

pilih yang ni..ayam kampung goreng & masak lemak
pucuk paku masak lemak
ulam-ulaman & sambal ijo tak dilupa

ada dijual

Overall, memang sedap, harga pun berpatutan..untuk tiga orang makan = RM46, sekali dengan air limau ais.

Recommended jika berada di kotaraya.

Sunday, 6 January 2019

Merhaba 2019

Assalamualaikum, semua,

Selamat Tahun Baru 2019.
 

Semoga tahun baru ni lebih baik dari tahun-tahun sebelumnya. Lebih baik dari segala segi - rohani, jasmani, kesihatan, rezeki, pekerjaan, relationship, dll.

Kepada sahabat-sahabat bloggers, silent readers (ada ke?) yang sudi berkunjung ke blog saya yang seadanya ni, juga untuk pengomen tegar, pengomen 'once awhile', siapapun anda diluar sana, yang pernah berkunjung ke sini, TERIMA KASIH diatas masa kalian. You make my day. My stress-reliever..gracias.

Happy weekend, uolls..weekend pertama di tahun baru...

Yeahh..yang pertama, yang pertama..edisi throwback, yang pertama kali di tahun 2018?

Naik KL MRT.

Orang lain dah muak naik turun MRT, teman baru pertama kali naik pada 17 Disember tahun lepas. Itu pun tersilap, haha...big mistake! Confident tahap gaban, Ada site visit di kawasan Jalan Conlay, tengok pelan yang klien bagi, nampak stesen Conlay. Teman pun dengan konfiden naik MRT, nak turun di stesen Conlay le konon. Tak check dulu, rupa-rupanya stesen Conlay ni sedang dibina, dalam laluan MRT Line 2..huhu..dalam train baru nak check laluan, menggelabah gak, turun di Bukit Bintang, jalan kaki ke Conlay.  Tu yang jumpa rumah Penghulu Abu Seman. Pengajaran, lain kali check dulu..huhu..

Naik dari stesen Pasar Seni



 "Is our MRT too big, too early?"
It's ok, Tun M, I like it, ada international  aura..world class..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...