Thursday, July 25, 2013

Sambelnya Juara 1Dunia!!!

Assalamualaikum..salam Ramadhan...

Hari ni ada majlis perpisahan untuk dua orang colleagues, seorang join bank, seorang lagi gi developer company. So, HR arranged majlis sekali dengan berbuka puasa di Dapur Penyet di Maju Junction Mall, depan office sahaja. 

Dah ada jejantas, senanglah nak melintas. Hmmm..idok guna juga, tengok jalan clear, terus melintas jalan dengan riang-ria..hehe..old habits, die hard..

at Maju Junction Mall
food, food and more food
yang mana satu?
ayam bakar madu dgn nasi putih
close-up - ayam bakar madu
iga bakar dan the red devil sambal tumis udang petai

The verdict: Sambal-sambalnya..ya ampon, pedas giler..aku yang tersakiti makan sambal-sambalnya..terpenyet..terhenyak...Judika pun setuju..Sambelnya Juara 1Dunia!!!..bukan 1Malaysia ye..

betul, betul..betul
Rupa-rupanya Judika ada datang makan di sini bulan lepas....semoga dia tidak setengah mati merindu sambel-sambel disini...silalah mampir ke Dapur Penyet and feel the moment..

12 comments:

  1. Sambal kat ayam penyet ni memang juara 1 dunia.... saya kalau kesana ambil sikit ajer sambalnya..... tak sanggup.....

    ReplyDelete
  2. Zana,
    Masa kedai baru dibuka, takde lah pedas mcm ni..hilang nikmat nak makan, kena menahan pedas..

    ReplyDelete
  3. Kamsiah,
    Sorry, bulan Ramadhan tayang gambo makanan..

    ReplyDelete
  4. memang terluir la tengok gambar makanan tu...huhuu..judika nanti kalau nak datang lagi kat kedai ni..hello2 la..boleh serbu jgk..nak sign..heheh

    ReplyDelete
  5. penyisir rambut,
    InsyaAllah, kalau Judika nak dtg lagilah, masa dia dtg dulu pun tak tahu juga..

    ReplyDelete
  6. sedapnya menjamu selera yer...slmt berbuka nohas

    ReplyDelete
  7. paridah,
    takdelah sedap benor, tersiksa menahan pedas..

    ReplyDelete
  8. Siapa pula yg meninggalkan ofis itew....hehehehehehe

    ReplyDelete
  9. Hafiz and Kayi..orang baru, yg lama masih bertahan lg nampaknya..hehe..

    ReplyDelete
  10. kat sini satu jenis penyet pon takde...

    ReplyDelete
  11. mulan,
    boleh dtg sini..tapi nak kata sedap, hmm..so-so shj..

    ReplyDelete

Syukran jazilan for your comments. Merci beaucoup!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...