Friday, July 19, 2013

Sudah dibuka..skywalk..

Assalamualaikum, salam Jumaat..sudah 1/3 bulan Ramadhan, tinggal 2/3 lagi, tingkatkan pecutan ibadah..
......................................................................

Sehari sebelum bulan puasa haritu, jejantas berbumbung di depan pejabat ni dibuka untuk orang ramai. Jejantas ni panjang, dari stesen LRT Sultan Ismail hingga ke stesen monorail Medan Tuanku. Untuk kemudahan mereka yang menggunakan kedua-dua public transport ni.

ke stesen LRT Sultan Ismail

ke stesen monorail Medan Tuanku
view from Tune Hotel
berlindung dari panas dan hujan

view from the skywalk - entrance to Maju Junction



Tune Hotel KL

Kira OKlah ada skywalk ni, takdelah menunggu lama untuk melintas Jalan Sultan Ismail. Nak pula ada polis trafik jaga, memang lamalah kena berdiri di traffic-light.  Semoga banyak lagi idea-idea dari DBKL untuk keselesaan masyarakat..

7 comments:

  1. wahhhh mudahlah nak melintas dah ya

    ReplyDelete
  2. kemudahan berjuta-juta nilainya tu yer, cantik juga kalau bina satu kat kampung kak ni...gurau je nohas...

    ReplyDelete
  3. zana,
    ya, mudah sungguh, kaki tak jejak ke tanah..

    paridah,
    boleh buat exercise utk saei..

    ReplyDelete
  4. Dah lama tak meronda kat KL... sekali pergi mesti ada perubahanya.

    ReplyDelete
  5. eeeda,
    perubahan utk keselesaan, OK..tapi traffic-jam tetap ada..

    ReplyDelete
  6. kl bandar yang penuh sesak..walaupun pelbagai kemudahan,,tp kesesakan tu tetap ade...bandar yang tak pernah mati..pernah jugak nak cuba hidup kat sana..dapat kerja kat sana..tapi tolak..sbb rase tak sanggup nak hadapi kesesakan! :)

    ReplyDelete
  7. penyisir rambut,
    memang benar, traffic-jam and city centre memang sudah sinonim, kena harungi juga..letih minda & fizikal..

    ReplyDelete

Syukran jazilan for your comments. Merci beaucoup!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...