Friday, November 8, 2013

Mamak takde..

Assalamualaikum..selamat petang Jumaat..

Siapa suka rojak mamak? Siapa suka cendol? Kalau ada rojak mamak, selalunya gandingannya ialah cendol. Saling melengkapi.

Pagi tadi, sementara menunggu client di Jalan Sibu 17, singgah di sini for late breakfast. Lokasinya di tepi Jalan Kuching. First time, makan kat sini..


Order rojak biasa and also cendol lah..ada juga rojak mee, tapi yang ni kurang suka sikit. Dua orang wanita Indonesia sedang prepare rojak dan cendol..Mamak takde..gi mana? prepare tuk solat Jumaat kot? pegi branch lain kot? relax-relax kat rumah kot? entahlah..

menyiapkan cendol
adik manis sedang prepare rojak
the cendol..suka tak? suka tak?
the rojak..background ialah fail kerja

Makan tepi jalan dan tepi longkang sambil dibuai angin sepoi-sepoi bahasa dari kenderaan lalu-lalang..hehe..the verdict, rasanya biasa-biasa je..harga semua: RM6.00..standard price..ok, sambung buat kerja..

24 comments:

  1. Cucur kelapa dalam rojak tu yang best... saya suka makan tu dulu bila ambik rojak. Kesedapan rojak terletak pada kuahnya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya, betul tu, kuahlah yg menyedapkan rojak..saya pun suka cucur kelapa...

      Delete
  2. Salam jumaat..rojak mamak mmg sedap..tambah letak tohu dgn tlur rebus byk2..mmg hebat..nak g cari la nnti hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg beli sikit saja bahan-bahannya..telur rebus pun separuh saja..

      Delete
  3. rojak mamat tu same x ngn rojak keling?
    kalau di sini kite pgl rojak keling

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama kot, cuma panggilan saja berbeza..

      Delete
  4. Rojak yang saya suka sudah tutup kedai. Tiada pengganti

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena cari yg lain lah pulak, Pok Li, tapi tak sama..

      Delete
  5. Idah suka cendol.. tapi tak suka yang hijau2 tu..
    So every time beli cendol mesti akan request .." Nak cendul tanpa cendul hijau tu satu.." .. hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada juga mcm ni..hehe..bukan cendol lah namanya tu..

      Delete
  6. rojak dan cendol memamg ngam la...terasa nk makan la pulak..meleleh air liur..kalau dkt utara ni cendol pulut dan mee tonggek.

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang mcm tu gandingannya..mee tonggek? first time dengar ni..nanti ceritalah tentang mee tonggek ni..nak jg tahu mcm mana rupanya..

      Delete
    2. akak merepek saja...pasai apa di panggil mee tonggek..bila tengok mamak tu goreng kan sampai bergegar seluruh badan...sampai tertonggek2..tu la kisahnya....hehehe

      Delete
    3. haha....tonggeknya yg lain, bukan mee nya..

      Delete
  7. sedapnya rojak n cendol...kegemaran sekali sekala...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya betul tu, sekali-sekala tukar selera..

      Delete
  8. betul tu.. kalau rojak mamak mesti minum ngan cendul pulut .. kaw kaw betul.. pastu kene cari kedai yg lori mcm ni.. mkn bawah pokok.. mmg layan :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. long partnership - rojak mamak & cendul..simple life, mkn bwh pokok..memang layan..

      Delete
  9. Oooo saya pernah singgah sini lama dulu tapi susah sikit nak makan sebab takder meja

    ReplyDelete
    Replies
    1. byk kali lalu Jln Kuching, tapi kali ni baru dpt singgah..ya takde meja, kena ambik dua tiga kerusi, letak brg2..

      Delete
  10. salam sedapnnya.. rojak n cendoi..
    adoi..feveret saya makan kat tepi jalan mcm ni la..
    baru leh rasa rojak yg sebenar :)
    lg best sambil mkan bertengget kat mana2 port yg ada :)

    ReplyDelete
  11. w'salam, tq for visiting here...
    sekali-sekala makan rojak n cendol tepi jln mcm ni, memang best..sempoi je, pernah juga mkn rojak bertenggek tepi jln di SS15 Subang Jaya..itu lagi sempoi..

    ReplyDelete
  12. kalau lapar dahaga..boleh jer makan kat mna2 kan....huhuhu
    http://www.chatchantek.blogspot.com/

    ReplyDelete

Syukran jazilan for your comments. Merci beaucoup!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...