Sunday, December 1, 2013

Sweet n Simple but Elegant

Assalamualaikum..salam 1 Disember..

Dah masuk bulan Disember, sana-sini kenduri-kendara..hari Sabtu semalam, pergi kenduri di Dewan PKPS Shah Alam. First time gi kenduri di dewan ni. PKPS stands for Perbadanan Kemajuan Pertanian Selangor..untuk memajukan industri pertanian di negeri Selangor..cam tulah gamaknya..

Sampai awal, 11.30 pagi. Tetamu belum ramai lagi, so bolehlah snap2 gambar sikit. Teruja tengok dekorasi dewan, pelamin dan high table. Suka tengok tema yang dipilih..kombinasi warna, dekorasi pelamin, dewan, food presentation, penanggah,..attention to details..

Kenduri ni - tema warna putih. Putih warna polos tapi telah diolah menjadi sesuatu yang 'sweet' but elegant..fresh flowers - white, yellowish and green, I like..

pintu masuk dari lif
pintu masuk ke dewan - semua penanggah pakai badge
suasana dewan & pelamin - tak sarat dengan warna & other dekorasi
The foods (ada grilled lamb) & table decoration (fresh flowers, leaves & whitewashed stones)
The high table - tema putih juga

MC boleh, menyanyi pun boleh
Malaysian's favourite - ABC + ice-cream
Malaysian's favourite - pisang/keledek goreng & cucur udang


Tak menunggu sampai rombongan pengantin tiba, kami pun bergerak pulang. 

Diluar dewan..

flowers n more flowers

tempat lepak-lepak
black n white - for photography session

Cenderahati
  
 East meets West
Bekas anyaman mengkuang dan teh uncang - English Breakfast & Earl Grey Tea

- Sekian, Selamat Pengantin Baru untuk kedua mempelai -

27 comments:

  1. betullah so sweet n elegants...luxury....mesti hidangannya sedap sangat...

    ReplyDelete
  2. Memang cantik, tapi tak ramai kot yang berani menggunakan warna putih ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya, memang tak ramai yg guna tema putih..tapi kalau pandai mengolah, memang nampak menarik..

      Delete
  3. Kakak tengaok macam ini pun dah gah bukan main, Rozita Che Wan yg dikatakan budget sampai 17 juta tu macam manalah agaknya ye:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. artis kahwin, kak..ramai yg nak sponsor..

      Delete
  4. wah siap ada gerai ABC lagi tu... apa pun memang nampak tenang je dan takdele sarat barat sangat... cool je mata memandang

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang nmpak cool..ada fresh flower..ABC yg best...

      Delete
  5. Wahhhh ada ABC lagi....... so sweet

    ReplyDelete
    Replies
    1. ABC sbg pencuci mulut, tambah ais-krim..layann..

      Delete
  6. Fuh meriah nyer.. dengan design yang hebat.. :D
    berangan sekejap :P hahahhaa....

    ReplyDelete
    Replies
    1. berangan nak buat majlis mcm ni ke...jgn lupa jemput..

      Delete
    2. Insyallah tak lupa rakan blogger yg lain :D

      Delete
  7. cantik sedap mata memandang. terus berselera nak makan =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya, memang sedap mata memandang, makan pun sedap jg..

      Delete
  8. Siapa gerangan yang kawin tu nohas?

    Grand nyer...! cantik design, warna dan temanya... dan yang cepat je menangkap dimata ini ialah.. grilled lamb tu.. :D errmmm...

    ReplyDelete
    Replies
    1. pengantin lelaki is my sister's ex-officemate. Majlis ni belah pengantin perempuan, tuan rumah ni, husband n wife are doctors..

      ya, ada grilled lamb ni..actually byk jg side dishes - ABC, ice-cream, fruits, telur pindang, pisang/keledek goreng, cucur udang, tart, kuih dan cookies..

      Delete
  9. Nampak hebat....mesti mahal ni dn makanan sedap2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya, betul tu, nampak hebat...makanan memang sedap..

      Delete
  10. Sgt cntik..wana yg sesuai dgn warna bunga bungaan tu..mmg nmpk tenang dan ttp elegan..berangan2 nk mjlis kawen cmni..hehr

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya, memang nmpak tenang, tak sarat dgn warna & other dekorasi...sila berangan..hehe..

      Delete
  11. Nice tema weddingni...akk alang2 akk post pasal knduri ni sy nak jemput akk ke mjlis besday dan doa selamat anak sy pd 7/12 ni..akk ad email? Nnt sy pm address

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks for the invitation. InsyaAllah, akak still ada your e-mail address, nanti akak e-mail..

      Delete
  12. Sweetnya tema pelamin dia.. lembut je

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya, betul tu..kombinasi warna & dekorasi yg menarik..

      Delete
  13. cantiknye.. kt sini kite x buat dlm dewan.. dlm umah jerk.. sebab duk kt kg kan.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada jg yg buat kt rumah tapi trend sekrg ramai yg buat kat dewan..kwsn rumah kecik je...bestkan dok kpg..

      Delete

Syukran jazilan for your comments. Merci beaucoup!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...