Tuesday, August 26, 2014

Penutup Tirai Syawal 2014

Assalamualaikum..

Hari ni hari terakhir Syawal 2014..dah sebulan rupanya kita berhari raya...semalam ada jamuan hari raya ofis dan juga majlis meraikan hari jadi staff untuk bulan April hingga Ogos....

Jamuan hari raya kali ni ada temanya..idea kreatif dari account department..start deco dari hari Jumaat lagi, bersambung weekend..maka tercipta tema 'balik kampung'..



Meriah dengan dekorasi..dari dinding hingga ke meja jamuan...food presentation pun dari idea kreatif 'event manager and the team'...mendapat pujian dari Chairman..*tepuk tangan*..


Majlis dimulakan dengan majlis hari jadi..diketuai oleh boss saya..


Untuk jamuannya, semua juadah disediakan oleh staff tapi disponsor oleh Sports Club..homecooked dishes..cuma beli sate dan kek..


Macam-macam ada..laksam, nasi beriyani, nasi hujan panas, kurma telur, ayam masak merah, rendang ayam dan daging, German sepherd pie, nasi impit, lemang, mee kari, lontong dan deserts - caramel telur, bubur cha-cha, buah-buahan, kek dan kuih-muih.






Selesai sudah..In shaa Allah, tahun depan dengan tema yang lain pula...

24 comments:

  1. Bila kakak tengok suasana deconya betul-betul ada suasana kg. Ini bila makan mesti terasa macam kenduri kat kampung pulak.
    Meriah betul makanannya. Kakak telan air liur dibuatnya hihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. inilah first time semenjak company ditubuhkan, jamuan raya ada tema..hihi..memang meriah dgn makanan, dekorasi..

      Delete
  2. Tahun depan jemput kakak tau hahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. In shaa Allah, kalau dah dijemput, kenalah datang..hihi..

      Delete
  3. wah bestnya......... ada laksam lagi.......

    ReplyDelete
    Replies
    1. laksam tak sempat nak makan, dah habis...hot item..

      Delete
  4. Indah nya suasana di hari raya.. ramai orang bersuka ria.. makanan penuh sana sini hahahahaa :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hari-hari terakhir Syawal...makanan penuh sana-sini..open house dari tengahari hingga ke petang..tak habis, tapau bawa balik..rezeki2..

      Delete
  5. Dah hujung Syawal pun meriah lagi sambutan majlis nya....
    Alhamdulillah rezki Allah....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah..sama2 menyumbang idea dan makanan..

      Delete
  6. Ohsemnya deco... paling smart cara lemang dihidangkan tu, letak dalam buluh lemang tu sendiri, smart idea! Bekas letak tissue tu pun nice~ Me like!! ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. first time ni ada deco2 macam ni..

      Delete
  7. meriah betul. macam betul-betul kat kg

    ReplyDelete
  8. akhiri syawal dgn kenduri kesyukuran...bagus tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, bersyukur dgn limpahan rezeki dari Allah SWT..

      Delete
  9. Meriahnya...banyaknya makanan sedap2 tu..seronok pakat2 buat sorang sikit...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sate n kek saja yg beli, yang lain buat sorang sikit masak...lagi sedap dan murah dari ambik caterer..

      Delete
  10. perghh terbaik la rumah terbuka office kak nohas... full of concept tu... salute la korang... sanggup korbankan hujung minggu tu untuk nak deko... (y)

    ReplyDelete
    Replies
    1. first time Idah, ada tema-tema macam ni, sejak company ditubuhkan..hehe...all out akaun department mendeko..siap kunci pintu, tak bagi masuk seblm waktunya, nak bagi surprise..memang surprise betul lah..

      Delete
  11. Meriahnya... siap ada tema kan... tgk food pun memacam..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saja nak timbulkan mood raya yg dah di hujung2..pakat masak sorang sikit, maka dapatlah mcm2 menu..

      Delete
  12. salam syawal.....jumpa tahun depan,insyallah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. In shaa Allah, semoga dipanjangkan umur..

      Delete

Syukran jazilan for your comments. Merci beaucoup!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...