Saturday, March 14, 2015

Dah lama takde kenduri..

Assalamualaikum..selamat bercuti di hujung minggu..

Dah cuti sekolah, jemputan kenduri di sana-sini..start hari ni, dah ada jemputan, esok lagi, minggu depan lagi..Alhamdulillah..In shaa Allah, akan pergi, jika tiada aral melintang..


Ini my cousin's wedding pada bulan Oktober tahun lepas. Sebenarnya dah lama juga takde kenduri kahwin dalam family terdekat..terakhir adalah enam tahun yang lepas, kenduri my cousin juga, dia pun sekarang dah ada dua orang anak.



Yang kahwin ni, anak makcik saya sebelah mak. Maka berkumpullah saudara-mara, sepupu mak saya, kawan-kawan arwah tok sebelah mak saya, yang jauh dan dekat, kira macam jejak kasih pun ada..

Venue : Dewan Kristal, Menara Telekom, Bangsar


Entertainment dari Kumpulan Belo-Belo ni, best juga persembahan mereka.

 


Kanak-kanak yang sangat seronok..bergembira dengan cara mereka...

anak sepupu menari atas pentas

anak-anak saudara bergembira diatas carpet 'gebu'

sambutan hangat - 'chocolate fountain' table

- Sekian, happy weekend -

30 comments:

  1. salam kenal :)

    ist time rasa nak komen kat sini
    sebab sebelum ni just jadi silent reader

    haah, sekarang ni tak kira cuti sekolah or tak
    asal sabtu ahad je mesti ada kenduri kawen hehe

    sebelum ni saya tertarik dengan entry review 2 filem dari sini..

    ReplyDelete
    Replies
    1. w'salam..terimakasih berkunjung ke sini..

      time cuti sekolah ni, dlm sehari, ada dua tiga jemputan..pergi mana yg sempat je..hehe..

      Delete
  2. hebat weddingnya nohas, cantik, interesting konsep. belah saya pun lama tak ada, duk doa juga adik saya tu hehe...

    ReplyDelete
  3. nice, hehe anak sepupu menari di atas pentas... selamat makan kenduri sis ;3

    ReplyDelete
    Replies
    1. kanak2..memeriahkan majlis...thanks..In shaa Allah..

      Delete
  4. event yg happening...best,rasanya bulan ramadhan je kot tkda knduri..yg lain smua fully booked,so far hanya mampu tumpang gembira dan melambai2 pada mereka yg dah boarding untuk journey itu :-D

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi ada jg yg buat dlm bln ramadhan..artis mana ntah..x ingat..

      malambai2 je..in shaa Allah, akan turut serta on that journey..amin..

      Delete
  5. Belo-belo ni dah top sekarang ni. selalu jer terserempak kumpulan ni kat event yang pergi

    ReplyDelete
    Replies
    1. persembahan mereka mmg best...x pernah jumpa lg di event yg lain..

      Delete
  6. Bila ada majlis2 begini, anak-anaklah yang paling happy ye, tengok model2 kecik tu... Dah lama tak bersua dengan saudara mara, pasti banyak cerita ceritinya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah uncontrollable..berlari sana-sini...ada yg dah lama tak jumpa, bersembang sakan..

      Delete
  7. seronoknya di musim kenduri apa lagi kenduri sdra terdekat dpt bertemu ramai sdra yg sekian lama hlg di mata..nmpk hebat njlis kndri tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. saudara jauh dan dekat, dtg berkumpul, memeriahkan majlis..

      Delete
  8. brapa lah jumlah buat majlis camni ... keluarga saya pun dah lama x de majlis kahwin . la ni majlis kahwin saya yg ditunggu sedara mara yg ntah bila ... heh heh heh .

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasanya RM25 per pax, dewan n catering..In shaa Allah, sooner or later...berusaha dan berdoa..

      Delete
  9. Nampk meriahnya...lama tak bw kawan2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bw sekali-sekala pun takpe..you're welcome here..

      Delete
  10. Time kenduri ni yang bestnya tengok gelagat anak-anak. Ada je keletahnya yang boleh buatkan kita ketawa bila dah berkumpul ramai-ramai dengan sepupu-sepapat semua. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kanak2 ada macam2 idea, rekacipta permainan....happy sokmo..

      Delete
  11. Salam...

    Bunda pun ada jemputan kahwin anak kepada sepupu bunda kat Ipoh pada 21hb Mac ni....

    ReplyDelete
    Replies
    1. w'salam....selamat bertemu sanak-saudara...21hb ni ada kenduri jg..

      Delete
  12. byk nyer Jemputan..sis JM paling suka pegi kenduri..reason? leh mkn nasi kenduri..sedap dari nasi biasa ..feelnya lain

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuti sekolah ni, memang byk jemputan..mkn nasi kenduri ni lain sikit kan, sbb suasananya lain..*happy mode*..

      Delete
  13. unik nya kumpulan belo-belo tu.... lagu apa tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. mcm2 lagu depa nyanyi...yg lelaki muda tu nyanyi lagu 'Anak Kampung'..

      Delete
  14. grand gila wedding ceremony nyaaaaaa.....wuhuuuuuuuu..........nohas bila nok kawen?kekekekkekekeke.....follow u sebab interested dgn travelog japan and korea ^^

    wink wink!

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih kerna singgah di sini..you're welcome..

      first wedding in the family...jawapan tuk soalan tu 'KIV' first..hehe..

      Delete
  15. Belo-belo...unik & tersendiri :)
    selalu event macam ni seronok sebab berkumpul ramai2

    ReplyDelete
    Replies
    1. first time tgk persembahan dari kumpulan belo-belo ni..mmg unik esp. dari segi pakaian..

      ya, betul..berkumpul tiga empat generasi...ada yg first time jumpa..hehe..

      Delete

Syukran jazilan for your comments. Merci beaucoup!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...