Monday, May 18, 2015

Hokkaido Cendol

Assalamualaikum..salam pagi Isnin

Makan cendol di Hokkaido? Lupakan saja, jom singgah Food Republic di Pavillion KL.

sementara tunggu pad thai, kunyah popcorn yang dah lemau ni.
nasib baik dapat free..

duduk tepi gerai Hosaka yang jual Japanese snacks.. 
 ada promosi Hokkaido milk chendol
 
Hokkaido milk cendol..nama glamour..nasib baik sedap. 
Berbaloi dengan harganya..
Must try
lain dari cendol kat luar, lembut saja, tak berapa manis.
walaupun bahannya cuma cendol dan kacang merah 
tapi sedapp..mungkin guna susu, bukan santan.

Snacks lain - takoyaki, popiah wrap dan seaweed sushi popiah


nampak sedap je...next time boleh try..

56 comments:

  1. menarik!next time ke Pavilion boleh try.tak tau plak orang Jepun makan cendol..masa Nohas ke sana ada jumpa tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. must try...masa tu takde orang Jepun yg order cendol ni..hehe..

      Delete
  2. Betullah tu akak rasa sebab dia kata milk bukan coconut-milk jadi dia guna susu utk cendolnya. Nampak menggoda juga cendol style ini..

    ReplyDelete
    Replies
    1. keseluruhan rasa yg lembut..ais kisar, kacang merah dan cendol, semuanya sekata..memang menggoda..

      Delete
  3. sedap makan tgh cuaca panas..takda bahan lain lagi dlm tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. cooling..dua bahan saja - cendol dan kacang merah.

      Delete
  4. SEDAPNYA MAKAN CENDOL...SEMALAM KE KUALA SELANGOR HUJAN LEBAT SEPANJANG JLN...TAPI TETAP SINGGAH GERAI CARI CENDOL.

    ReplyDelete
    Replies
    1. makan cendol dalam hujan..penangan cendol Kuala Selangor..tak singgah hari tu, sbb nak cepat ke kuala kangsor..

      Delete
  5. Kedai2 stail gini, mmg depa guna susu... macam jugak cendol/air batu campur yang kita makan di hotel-hotel. Ok jugak... sedap! Saya sabtu kelmarin minum cendol jugak kat Binjai@KL di Wangsa Walk... pun guna susu... nohas gi lah kesana. Menu dia stail kampung... tapi yg paling best ubi kayu rebus cicah sambal dan kelapa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang sedap cendol guna susu ni..Binjai@KL..in shaa Allah, boleh try, bila gi Wangsa Walk..dah lama x makan ubi kayu rebus..

      Delete
  6. Ni versi modified cendol kita rasanya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. modified sikit2..kemudian bubuh nama Hokkaido..glamer sikit..

      Delete
  7. cendol tu tak boleh tahan ni, peminat tegar ni cendol ke ais kacang ke atau yg sewaktu dgn nya adusss meleleh dah ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. cendol, ais kacang, lai chi kang memang lah sedap - cooling n refreshing..

      Delete
  8. Replies
    1. nama je jepang, produk local..hihi..

      Delete
  9. wah glemer sungguh namanya..nikmat amat mhirup cendol di tengah panas membahang...tengok snacks lain tu pun nampak menyelerakan....

    ReplyDelete
    Replies
    1. nama sebagai promosi..ingatkan cendol jepun..hehe..snacks yg lain mcm sedap je, healthy snacks..

      Delete
  10. Assalamualaikum..singgah kenal..
    walaupun dah lunch tetap terliur, sebab peminat cendul.. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam...salam kenal, tq..

      ramai peminat cendul..Malaysian favourite..

      Delete
  11. akan cendol di Hokkaido? Lupakan saja? "TERKONO DEN!!!" hehehe...Pavillion rupanya..dgr nama Pavillion ni pun dh rasa seram nk masuk..mcm tempat org2 byk duit je..mmg belum pernah jejak ke sini...kasihan kan JM sob sob sob

    ReplyDelete
    Replies
    1. takde kot cendol di Hokkaido..hehe..nama je glamer...pergi Pavillion ni pun sebab nak gi Maxis outlet di sini...nak shopping2 kt sini memang takde lah kot, yang ada pun shopping kat Daiso@Tokyo Street...jangan sedih, boleh je pergi..jejak kaki di Pavillion..

      Delete
  12. berapa harga Cendol tu...jgn kata satu cup tu RM10...pitam den

    ReplyDelete
    Replies
    1. RM6.90 klo xsilap kat banner tu ada tulis..
      (i tolong jawabkan ye JM..hehe)

      Delete
    2. Eleh... KR 10,000.00 Sanggup je bayo kannn kann kann.... Ha Ha Ha...

      Delete
    3. ya, betul..harganya RM6.90, below RM10, JM...jgn pitam..hehe..

      SS..kat oversea lain sikit feeling nya..

      Delete
  13. Replies
    1. susu ganti santan..sedap..must try..

      Delete
  14. ok gak tu cendol guna susu cuma rasa lemak tak sama lah dgn santan ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasanya sedap juga guna susu..ya, betul..kalau guna santan, ada rasa lemak2 manis..

      Delete
  15. Teringin pulak tengok cendol tu...nampak macam tak jauh bezanya...letak susu lagi...mesti lebih sedap kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang sedap..lain sikit dari guna santan...recommended..

      Delete
  16. looks tempting alright... dah la tengah panas2 ni, apa2 jenis ais sagat berperisa ni memang chedappp~ X3

    ReplyDelete
    Replies
    1. cool and refreshing..memang nikmat makan ais sagat di hari yang panas..

      Delete
  17. orang Jepun pun dah pandai makan cendol.... cendol dah femes

    ReplyDelete
    Replies
    1. fusion drink...kat Malaysia je kot yg ada jual ni..

      Delete
  18. ohoo mungkin die nak promosikan susu hokkaido tu..seriously susu hokkaido memang seeedaapppp.. hahha panjang tu eja sedap, sbb mmg sedap ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. oooo..Hokkaido tu merujuk kpd susu tu ye..Hokkaido milk, ingatkan saja-saja je buh nama mcm tu..baru tau..memang sedappp..udara segar di Hokkaido, lembu2 di sana makan rumput organik kot...

      Delete
  19. Hadoiii.. ni kalau nampak abang luqman ni sure ditagih nya tak sudah2. boleh nanti akak jengah lah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo..peminat tegar cendol ye..recommended..must try..

      Delete
  20. Hahaha... akhirnya dpt komen...
    hmmm ntah lh... kt pc mmg x blh nmpk komen box ni... blh baca je... nk komen kna guna hp. Huhuhu

    nmpk sedap...
    sbb pschology jepun...
    hosaka = hokkaido + osaka...
    nicee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mcm tu jadi nya..memang sedap..betullah gabungan dua nama tu..takoyaki dari osaka..

      Delete
  21. Tapiiii...
    pavolion tu...
    hadei... poket tak tebal lee nk masuk...
    kikiki...

    ReplyDelete
    Replies
    1. poket tk tebal pun boleh masuk..tak membeli pun takpe..

      Delete
  22. Emm..macam sedap..leh la gi try..

    kerry bradshaw recently posted http://kitanitakperfect.blogspot.com/2015/05/alahai-kesian-nya.html

    ReplyDelete
  23. sedapnya cendol ..letak pulut tambah sedap...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap, kak..kalau lah ada pulut masa tu...

      Delete
  24. Terliur nengok cendol tu. Tak kisahlah susu ke santan ke,.YUMMYUMMMM!

    ReplyDelete
    Replies
    1. dua-duanya sedap..yg penting ada cendol...yummylicious..

      Delete
  25. CT penah gi pavi skali je.. tu pun pi ngan spupu.. xleh lepak situ..
    x mampu hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak lepak2 kat sini, memang takde lah kan..foodcourt pun mahal jg..

      Delete
    2. kan.. mmg mencekik.. kalo saja2 mmg tak lah nak pergi sana..
      lubuk orang2 kaya saja situ =D

      Delete
    3. betul tu..pergi sbb ada hal je..

      Delete

Syukran jazilan for your comments. Merci beaucoup!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...