Wednesday, June 10, 2015

Di manakah Liberty Tower?

kat US? hehe..kat US pun ada, tapi yang ni kat KL, versi Malaysia. Suka-suka je meng'English'kan nama bangunan. Sebetulnya nama bangunan ni ialah Menara Liberty..tempat teman bekerja. Dulu namanya Menara Uni.Asia.

 

Baru je tukar nama..maknanya business card, letterhead, semua alamat surat menyurat office pun kena tukar juga..huhu..

suka bunga kekwa kaler baby pink

Sekian, laporan dari Menara Liberty, Jalan Sultan Ismail.

54 comments:

  1. Kalu SS sampai sini... Nak terjah Nohas leh? Ha Ha Ha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh ajer...lepas tu kita ke San Francisco, pekena Americano coffee..hehe..

      Delete
    2. Alamak.... SS tak leh minum Coffee dah skrg... Pantang! Sedihhhhhhh!

      Delete
    3. tak leh langgar pantang...huhu..takleh coffee, teh pun ada..

      Delete
  2. owhhh kerja kat situ la yer.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya, betul..dekat je dgn Kpg Baru..

      Delete
  3. hehehe sekian terima kasih last skali tu epic..
    mcm melaporkan berita =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. takde idea nak buat endingnya..

      Delete
    2. okay lah cenggitu.. rare rare hehehe..

      Delete
  4. wahh kerja korporat makk nihh ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. kerja company biasa je wak..bgn je nama gempak..

      Delete
  5. di situ rupanya nohas ya senanglah nk cari...

    ReplyDelete
    Replies
    1. di sinilah bertapa..9pagi - 9malam..5 hari seminggu..Alhamdulillah..

      Delete
  6. wah, lawa bangunannya. huhuh kalau dah tukar nama tu memang la banyak kena update lain kan... borang2 yang lama tu kira kena hapus la kan huhuh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya, betul..banyak benda kena tukar, kena print lain..domino effect...

      Delete
  7. ohhh...dah tukar nama ea....mesti ramai confuse nnti nk cari Liberty Tower kalau tak tahu sebenarnya nama asal dia Uni Asia


    Singgah blogwalking...:)
    Korang gemuk ke?Jom cek kat sini:
    http://blogmummyrifqiy.blogspot.com/2015/06/gemukkah-aku.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya, betul..susah jg kalau tak tau...boleh sesat, pusing2 cari..mcm penghantar pizza haritu.. tanya, kat mana Menara Uni.Asia..ehehe..

      Delete
  8. Tak sure kat mana location bangunan tu. Yang saya tau kat Jalan Sultan Ismail ada shopping mall baru. Quill city mall? :)
    Sakan la shopping.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kt simpang empat, Jln Sultan Ismail & Jln Raja Laut...sederet dgn Quill City Mall, lunch time, nak tukar angin, ada jg ke sini, selalunya jln kaki je..

      Delete
  9. Menara Uni Asia? mcm pernah limpas...berdekatan laluan ke kg baru tu kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya, betul JM..ikut Jln Sultan Ismail ke Kpg Baru..

      Delete
  10. Replies
    1. for general knowledge..ronda-ronda kotaraya..

      Delete
  11. hebat tower tu.

    btw done follow u, follow mine too :) - Noob

    ReplyDelete
    Replies
    1. bangunan lama, Noob..dah masuk 3 kali tukar nama..huhu..

      done follow u too..

      Delete
  12. Replies
    1. macam tu lah rasanya..Uni.Asia insurance tukar ke Liberty insurance...nama bangunan pun kena tukar jugalah.

      Delete
  13. Ooooo...boleh buat lawatan sambil.belajar ni..hehehe

    ReplyDelete
  14. Boleh pergi merisik nohas di sini

    ReplyDelete
  15. cantik bangunan office...oh Uniasia insurance dah tukar nama rupanya..okla lagi senang nak ingat gitu

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah bertukar ke Liberty insurance..ya betul, lg senang nak ingat...bangunan yg simple design nya..

      Delete
  16. BANyak pencakar langit, ya nohas..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dkt kaw ni tak banyak..KL sentral n Golden Triangle, byk yg mencakar langit..

      Delete
    2. agaknya kan kalo SB ke tempat yang disebut tu, boleh retak tulang leher sebab asyik mendongak ke atas..

      Delete
    3. kalau dari jauh, boleh nampak semua bangunan..kalau dkt, mmg kena dongaklah, sekejap je, takyah lama-lama..hihi..

      Delete
  17. Bila ada bunyi Liberti tu kan macam syok aje dengar..:)
    Rasa macam nun jauh di luar negara

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya, betul..rasa mcm kt US je..hehe..tapi kena berpijak di bumi nyata...haha..

      Delete
  18. sy pon baru tau semalam sebab ofismate yang cakap..keta dia pakai insuran uni asia..hehe

    ReplyDelete
  19. Ooo..baru teringat. Baru2 ni ada nak renew insurance under uni Asia...mereka siap mention dah tukar ke liberty insurance...

    ReplyDelete
    Replies
    1. company liberty take over, nama bangunan pun kena tukar....tk..

      Delete
  20. Ooooo baru tahu ni.... rupanya opis kita dekat jew... tiap2 hari lalu sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. dekat je? hehe..jom lepak Quill City Mall..Maju Junction tutup skrg ni..

      Delete
  21. cantik bunga-bunga tu ... erm area situ sesak kan? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. jln sultan ismail ni sesak jg..peak time..waktu biasa, bolehlah..

      Delete
    2. dah jarang ke KL sekarang ni ... dah lama tak merasa jem kat sana :)

      Delete
    3. kalau boleh nak duduk kwsan yg takde jem..less stress..hehe..

      Delete
  22. Bunga kekwa pink tu memang cantik. Bukan main lagi bersiaran dari Menara Liberty ye :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah takde bunga..huhu..berangan jd DJ radio..hehe..

      Delete

Syukran jazilan for your comments. Merci beaucoup!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...