Thursday, July 23, 2015

There Will Be Haters

Tak baik kan benci-membenci.  Di bulan mulia, di hari raya, bermaaf-maafan tu lebih afdal.  But there will be haters, kata Adidas. 

 Nak jual boot je, tapi tagline gempak habis.

Sebenarnya nak cerita tentang Sports Hub di Lot 10 Shopping Complex. Larian marathon dari cerita-cerita raya, rendang, lemang, ketupat, open house dan yang sewaktu dengannya. Ke ada yang beli kasut Adidas buat kasut raya, boys? girls?

Sports Hub ni di Level 3, memang banyak kedai-kedai sukan. Kira one-stop centre untuk beli sports apparels, sports equipments.



Ada juga gelanggang sepak bola dan bola keranjang.




 Dua musuh tradisi..
 
 
Liverpool FC

Manchester United

Bukanlah peminat tegar English Premier League, tapi pernah bermastautin di tanah ratu, tempiasnya tu terkena juga..wuhuu....

 Stadium Aston Villa di Birmingham

--------------------------------------------------------------------

Di Lot 10 ni juga, kalau dah penat shopping, 'shop till u drop'..boleh duduk di bangku-bangku, bersantai-santai sambil baca majalah yang disediakan, ibarat membaca di tepi padang nan hijau..



 pelbagai majalah, lepas baca, sila simpan semula

travel magazine

Gabungan diantara Sports Hub dan padang-padang hijau memang sangat sesuai..sporty image..
----------------------------------------------------------
Stress dgn blog ni yang ada masalah embedded comment form, terpaksa kembali ke old style..huhu..cuma versi mobile saja yg OK with the form..penat teman memikiornya..mood nak berblogging pun ada sikit merudum..*Alhamdulillah, dah OK*..

Till then, selamat berpuasa Syawal pula..

30 comments:

  1. Assalamualaikum...

    tu lah... tergezut saya ngn tajuk entry akak...
    hihihi...
    akak... buat open house plis... jom makan rendang tok.
    akak mesti tere ni buat rendang tok...

    wuit wuit... dok london ke dulu... hebatnya...
    boleh lah teman kita jalan ke london...jom jom jom

    ReplyDelete
    Replies

    1. W'salam..tagline Adidas tu memang gempak, negative thinking..hehe..

      buat rendang tok?..huhu..terer makan je..hehe..x pernah dok London, kat Birmingham je, dah lama, lost in action..jom, jom, redah London.

      Delete
  2. Assalamualaikum & salam kenal..

    Wah entry ni mengimbas kenangan lama saya semasa belajar di kolej.. Selalu berwindow shopping di Lot 10 dan Starhill..

    Sekarang ada gelanggang dalam mall, canggih.. :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. W'salam & tq for dropping your comment here..

      Lot 10 & Starhill dah canggih sekarang, kena kreatif n innovatif, competition is high, dgn Pavillion lg..

      perghh..window shopping kat Starhill...kelass..akak nak masuk Starhill pun seram, exclusive sangat, Pavillion better sikit.

      Delete
  3. Assalamualaikum...

    Rasanya baru sekali menjejaki kaki di Lot 10..

    ReplyDelete
    Replies
    1. w'salam...

      pegi Lot 10 sbb urusan kerja, setiap tahun kena gi...letih...

      Delete
  4. Tajuk entri bukan main lagi :)
    Bestnya boleh feeling2 santai di tepi padang hijau!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kasi gempak sikit..hehe..baca majalah di sini rasa best je..

      kalau dpt bersila n bersandar kat tiang lagi santai..

      Delete
  5. Selamat hari raya.. idea adidas ni ada saja..haha!

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat hari raya...boleh tengok video di youtube..gempak jg..

      Delete
  6. Selamat hari raya.........
    Saya ni nama je keje kat kg baru........ tapi Lot 10 tu rasanya last pergi sepuluh tahun dulu kot silap2 dah berbelas tahun dulu.... tak tau dah apa yang ada kat sana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat hari raya..

      shopping complex ni kalau takde hal, memang malas nak gi..

      Delete
  7. kontroversi je bunyi tajuk....tagline adidas rupanya,menarik gak sports hub ni,tak ingat dah bila last time jejak lot 10,best gak nampaknya nk window2 shopping kat sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. negative statement will surely attract..hehe..memang menarik sports hub ni..window shopping best kat sini..lepas tu, shopping terus..hihi..

      Delete
  8. Boleh tahan dia punya tagline tu hehe
    Selamat hari raya tuan rumah
    Saya datang beraya ni
    Ada kuih raya tak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat hari raya..sila, sila..kuih raya ada kat rumah..hihi..

      Delete
  9. Iklan paling gempak!

    Apapun selamat hari raya.. dah boleh raya sebulan lepas puasa6 Alhamdulillah...
    Salam kenal juga..

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kenal & terima kasih bertandang ke sini..

      Selamat hari raya, Alhamdulillah, bagusnya, dah habis puasa 6, dah boleh raya sakan ni..

      Delete
  10. Ayat (tagline) pelaris tu...
    Dah berkurun rasanya tak gi Lot 10...lain benar dah nampaknya

    ReplyDelete
    Replies
    1. tagline yg menyentak fikiran..Lot 10 dh banyak transformasi sejak masuk REITS ni, kena upgrade to be competitive..

      Delete
  11. hehehe... haters and supporters come hand in hand ;p

    wow gempaknya sports hub di Lot 10... dah lama tak jejak situ, last time tak ingat dah tahun bila...

    ReplyDelete
    Replies
    1. adat dunia, love n hate..nanti turun KL, boleh check out this place..

      Delete
  12. Tajuk memang gempak...terkezut gak..hehehe...Salam lebaran dari Bunda..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kasi gempak sikit..hihi..Salam Aidilfitri, Bunda..

      Delete
  13. tpt yg x pernah saya jejak wpun satu masa dulu bas yg saya naiki melalui tpt itu ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau takde benda nak cari, mmg malas nk gi shopping complex ni..

      Delete
  14. bila baca tajuk cepat2 klik..nak tahu siapa haters tu ..sekali!!! eheheeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. tagline Adidas ni memang gempak, mula2 x faham jg..

      Delete
  15. macam best je... ala dimana-mana pun haters tu ada

    ReplyDelete
    Replies
    1. bg peminat sports, memang best di sini...ya, betul tu, dlm kehidupan haters tetap ada, mereka yg takleh tngok orang lain senang..

      Delete

Syukran jazilan for your comments. Merci beaucoup!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...