Wednesday, July 1, 2015

What Happened in Bali?

Assalamualaikum...

Alhamdulillah, dapat ole-ole dari Bali, dari rakan sepejabat..kotak yg cute lagi cantik lakarannya..so Balinese..

 
aromatherapy oil n soap
-------------------------------------
Teringat pula percutian di Bali, tahun 2011. First time travel oversea secara backpacking dan akhirnya, 'got bitten by the travel bug'..

"Once the travel bug bites, there is no known antidote, and I know that I shall be happily infected until the end of my life" - Michael Palin

Godek-godek fail lama, menggamit memori, recycle gambar-gambar di Sri Ratih Cottages di Ubud.

 Very the Balinese concept, tepi sawah padi..resort style..

The entrance

jom Bali !!

30 comments:

  1. Bali memang cantik tapi itulah tak lari dari patung yg banyak. Toleh kanan-kiri-depan-belakang mesti nampak patung. More to Hinduism kan..

    Aroma terapi dia bagus kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah kan, banyak sgt patungnya, rasa dah tak tertengok...tapi pantai dan resortnya memang cantiik..suka Balinese concept..

      Aroma terapi utk de-stress..hehe..

      Delete
  2. Replies
    1. yaa..Bali memang kereeen...nyaman sgt berada di sana, terutama di Ubud..

      Delete
  3. cantiknya bali view kekal asli semula jadi nampaknya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. di Bali, walaupun tourism pesat membangun, tapi alam semulajadi masih dikekalkan...tiada rengsa terutama di Ubud..

      Delete
  4. Best la dapat gift aromatheraphy oil..mesti harum semerbak tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. belum dicuba lagi..officemate tu tau saya stress..hehe..

      Delete
  5. Replies
    1. banyak pokok kemboja dan bunganya dipetik, diselit ke telinga...lelaki perempuan selit bunga di telinga..

      Delete
  6. Belum sampai ke Bali... One fine day may be...

    ReplyDelete
    Replies
    1. one fine day SS..travelling or honeymoon, both are enjoyable..exotic escapade..

      Delete
    2. hehehe SS kan nak khatam the whole indonesia.. go go go !! CT oun one fine day jugak la kot..

      Delete
    3. save the best for last...enjoy..

      Delete
  7. Bali...... huhuhu sampai sekarang saya belum jejak kaki ke Bali, walaupun dah banyak kali geng travel saya pujuk dan ajak pergi sana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bali yg best pantai dan resortnya yg cantik..maybe some day..

      Delete
  8. bali... tak jejak lagi, nanti kalau ada rasa nak gi sana, mungkin akan pergi juga... setakat ni takde keinginan nak ke indon (sebab utama, makanan dia not to my taste, huhuu) ^^;

    ReplyDelete
    Replies
    1. makanan halal di Bali x banyak pilihan, mmng susah sikit..tapi Bali memang cantik..berlainan budaya..

      Delete
  9. pernah jejak Bali tapi ikut tour agent sbb trip sponsor....tak puas sebab banyak tempat touch n go je,rasanya lagi enjoy kalau g sendiri santai-santai di sana,view memang cantik...cuma yg kureng sikit tu sebab patung melambak,smpai dalm bilik hotel pun ada...seram pulak rasanya,trus cover dengan towel,hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. sampai dlm bilik hotel pun ada patung memang kes parah ni..hihi..kalau saya pun seram..

      travel sendiri memng rileks, boleh tukar itinerary sesuka hati..dapat pulak driver yg sporting..bertambah best...

      Delete
  10. Bali dan konsep bali memang cantik..
    Sebab tu ramai orang mengambil inspirasi dari konsep bali untuk hiasan rumah dan spa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. konsep bali ni rasa mcm lebih asli dan ketimuran..saya suka spa Balinese concept, rasa tenang je...

      Delete
  11. bali ... sgt sesuai utk honeymoon ... klu berkesempatan .., kot .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bali..romantic & exotic escapade..sesuai sangat..hehe..sempat kot..

      Delete
  12. comelnya.. CT ingt tadi tu fridge magnet hahah rupanya set spa sort of kan.. jom bali =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. lbh kurang set spa lah jg..hihi..tapi takde bathtub, buh dlm baldi je..haha..jommm..

      Delete
  13. setuju dgn statement ni :

    "Once the travel bug bites, there is no known antidote, and I know that I shall be happily infected until the end of my life"

    JM dah kena bites on 2010...sekali dh kena until now x boleh stop..adessss!

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekali kena gigit, parahh..hati meronta-ronta nak gi travel every year..hehe..can't stop, don't stop..tiada obatnya...

      Delete

Syukran jazilan for your comments. Merci beaucoup!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...