Thursday, July 30, 2015

Greenhouse by Muir

Terjumpa restoran ni semasa site visit di Ampang, Greenhouse by Muir..three-in-one..bakery, cafe and restoran..Japanese concept..



Evendough Cafe

Kuroshio Market..

tempat menyediakan sushi, sashimi dan yang sewaktu dengannya

scallop..sekeping RM31.80..huh!

fresh fish

Hot Market - jual nasi campur Japanese style
set ekonomi: nasi putih + miso soup (RM6.36 incl GST)
ada unagi, pollack, ayam teriyaki

beli takoyaki je..3 ketul RM4.34

dining area

Jom intai bahagian bakery pula


Di sini..Greenhouse by Muir, di Jalan Nipah

Penggemar Japanese foods..bolehlah food hunting di sini..

Thursday, July 23, 2015

There Will Be Haters

Tak baik kan benci-membenci.  Di bulan mulia, di hari raya, bermaaf-maafan tu lebih afdal.  But there will be haters, kata Adidas. 

 Nak jual boot je, tapi tagline gempak habis.

Sebenarnya nak cerita tentang Sports Hub di Lot 10 Shopping Complex. Larian marathon dari cerita-cerita raya, rendang, lemang, ketupat, open house dan yang sewaktu dengannya. Ke ada yang beli kasut Adidas buat kasut raya, boys? girls?

Sports Hub ni di Level 3, memang banyak kedai-kedai sukan. Kira one-stop centre untuk beli sports apparels, sports equipments.



Ada juga gelanggang sepak bola dan bola keranjang.




 Dua musuh tradisi..
 
 
Liverpool FC

Manchester United

Bukanlah peminat tegar English Premier League, tapi pernah bermastautin di tanah ratu, tempiasnya tu terkena juga..wuhuu....

 Stadium Aston Villa di Birmingham

--------------------------------------------------------------------

Di Lot 10 ni juga, kalau dah penat shopping, 'shop till u drop'..boleh duduk di bangku-bangku, bersantai-santai sambil baca majalah yang disediakan, ibarat membaca di tepi padang nan hijau..



 pelbagai majalah, lepas baca, sila simpan semula

travel magazine

Gabungan diantara Sports Hub dan padang-padang hijau memang sangat sesuai..sporty image..
----------------------------------------------------------
Stress dgn blog ni yang ada masalah embedded comment form, terpaksa kembali ke old style..huhu..cuma versi mobile saja yg OK with the form..penat teman memikiornya..mood nak berblogging pun ada sikit merudum..*Alhamdulillah, dah OK*..

Till then, selamat berpuasa Syawal pula..

Wednesday, July 15, 2015

Menjelang Syawal 1436H - Yang Manis-Manis

Assalamualaikum, semua..
semoga sihat walafiat, fizikal dan emosi menjelang Aidil Fitri yang dinanti..

"kuih raya semuanya manis
dimakan oleh si gadis manis
hadiah diterima dari Jari Manis
diterima dengan senyuman manis"

hmmm..manis-manis belaka...sebab pengirimnya cik adik manis, travel blogger stylo-mylo Jari Manis..Semalam, terima satu sampul surat yang berat. Sebab apa berat? sebab ada ni..
bookmark @ letter opener dari Korea

Alhamdulillah, kamsahamnida, terima kasih JM kerana sudi kirim souvenir ni..saranghae.. 

Diiringi juga dengan kad raya dan sampul duit raya yang cantik

dan ucapan hari raya
untuk JM, 'kosong-kosong juga'..maaf zahir & batin..
semoga berbahagia di hari raya disamping keluarga tercinta

---------------------------------------------------------
Untuk semua

Selamat Hari Raya Aidil Fitri 1436H
 Maaf zahir dan batin..

"Taqobbalallohu minna waminkum”  
Semoga Allah menerima segala amal dan ibadah kita di bulan Ramadhan 

"minal 'aidin wal faidzin"
Semoga kita termasuk ke dalam golongan yang kembali (kepada fitrah) dan golongan yang menang 

 - jaga diri, hiasi peribadi -

Monday, July 6, 2015

Iftar @ Shangri La

Assalamualaikum..malam ni dah masuk sepuluh malam terakhir Ramadhan. Cepatnya masa berlalu..

Hari Jumaat lepas ada program berbuka puasa bersama Executive Chairman di Shangri La Hotel. Dah beberapa tahun, company buat acara berbuka puasa di Banker's Club, lebih kepada private function. More privacy and less havoc. Kali ni, bertukar venue..yeayy..

Awal-awal lagi HR dah bagi warning, siapa yang dah bagi nama, tapi tak muncul, kena tolak gaji sebab harga buffet di sini...RM155++..huh!..telan ayaq lioq..kalau nak gi sendiri, memang takde lah kan, tapi company yang sponsor, on aje lahh..

Meh tengok apa yg best..sebelum tu layan gambar-gambar lounge Shangri La Hotel...

lounge decoration


cak lempong performance


 
beduk di ketuk semasa masuknya waktu Maghrib

Lemon Grass Restaurant..really, really spoilt for choice..tak habis tour..

ni bukan pinggan saya sorang..hehe..
pasta, grilled sotong, oyster, sushi, sate, dim sum

 raw prawns

raw oyster

sushi sushi

 Sebenarnya segan juga nak ambik gambar, tapi tengok ramai yg dok snap-snap, so join the crowd..

 
 aneka keropok

puding dan cendol

Pihak hotel ada convert dua bilik hotel untuk jadi surau tambahan, so kami pun solat di tingkat empat..Alhamdulillah, sangat selesa..

on the way to surau

Lepas solat, sambung balik makan..

bahagian roti dan pasta

akhir sekali, jamu mata dengan aneka deserts..

Alhamdulillah, Alhamdulillah..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...