Saturday, February 13, 2016

Kudap-kudapan

Assalamualaikum...

Weekend again..

cerita tentang makanan lagi. Kali ni kudap-kudapan pulak.Jom tengok kudap-kudapan yang *drooling* ni, banyak dijual di shopping complex.. 

Mr Chizu

Mr Chizu jual signature kek keju yang begitu lembut sekali - melt in the mouth, not in the hands
 
Kek keju ada tiga perisa - teh hijau, chocolate dan original

sebelum dimakan, panaskan di oven/microwave...hmm...tak sempat..
terus ngap.. 

 nyum, nyum..

Cinnabon

pelbagai jenis bun - chocolate, vanilla

Auntie Anne

pelbagai jenis pretzel

Churros @ Kulcats Bario, TTDI
 
Dan yang ni, beberapa kali dah pergi Akubekam TTDI, asyik menjeling je, tak tahan, so at last, order juga..

6 pieces @ RM10

permintaan ramai - terpaksa menunggu

ada sos pencicah

yang mana satu pilihan hati...semuanya sedap..
selamat bercuti di hujung minggu

42 comments:

  1. Assalamualaikum Nohas, tak sempat terus ngap oven dalam perut :) tu la kadang suruh bungkus makanan anak2, saya cakap bungkus dalam perut ja
    haha.. cinnabon tu buat teringat bun cinnamonnya, churos belum cuba, nampak kat putra mall haritu. Aunty anne singgah juga. Happy weekend :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak keluarkan oven, nak tunggu panas..memang le tak sempat..hehe..tak sabo tengok kek yg begitu gebus..

      Delete
  2. selamat berhujung minggu nohas sambil memilih kudapan enak yg menyelerakan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kudapan ni sekali-sekala bolehlah beli..mahalll..lebih baik buat cekodok, cucur bilis ke..lempeng tepung..

      Delete
  3. waalaikumussalam! Beli juga yang betulnya.... seingat saya nohas pernah mintak resepi kek keju tu dengan saya kan... :) tak buat lah tu!

    Kalau makan pretzel tu saya suka perasa cinnamon sugar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..resipi japanese cottoncheese cake ada lg dlm simpanan, bkn tak buat, cuma belum buat lg...hihi..

      perisa tu mmg sedap..

      Delete
  4. Kakak suka pretzel Auntie Ann
    Tempat kakak satu set RM5/-

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap pretzel Auntie Anne..byk pilihan..

      Delete
  5. Replies
    1. banyak pilihan pretzelnya..semuanya menarik..

      Delete
  6. Nak churos ... nak churos... kat mn tu... nyum nyum

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat resto Kulcats Bario, Tmn Tun Dr Ismail..sebelah kedai Akubekam...a bit oily churosnya..ke mmg mcm tu..first time beli ni..

      Delete
    2. Churos malaysia mmg oily...

      Chros ostrolia x oily sgt...

      Nnt nk try buat guna air fryer...

      Tp ntah bila nk try nya tu. Hihihi

      Delete
    3. guna air fryer tntu lebih sedap, sbb x oily kan..ni kena tekan dulu, kluarkan minyak..hihi..

      Delete
  7. Sedap pretzel tu Nohas..
    Banyak pulak pilihan kan :)

    ReplyDelete
  8. Dapnye Churros... Patutlah Cik Manisah lesing smlm cekik Churros... Cehh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. oohh..Huda dah beli churros..femes churros sekrg ni..

      Delete
    2. Haha.... ehhh mcm mn tau... hahaha

      Delete
    3. Huda ada mention dlm your blog..ada baca, tapi x ingat which entry..

      Delete
  9. I want some of those fat churros! Nyiam nyiam~ X3

    ReplyDelete
    Replies
    1. churros ni quite oily, tapi enak sekali..

      Delete
  10. Lama tak singgah sini. Sorry Sis
    Sedap nampak kek keju tu...gebus

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg gebus kek tu..best sbb tak brp manis sgt..

      Delete
  11. sedapnya mengudap...churros ni mmg wajib cari kalau g theme park time travel,fav yng perasa cinnamon,tgok gbr ni rasa rindu pula

    ReplyDelete
    Replies
    1. rindu nk travel ke rindu pd churros?..hihi..

      Delete
  12. Tengok kek keju 3 perisa tu macam teringin pulak bunda...

    ReplyDelete
    Replies
    1. beli jgn tak beli..gebus, melt in the mouth..

      Delete
  13. selamat berhujung minggu nohas.

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat berhujung minggu jg utk kak PI..semoga gembira disamping keluarga..

      Delete
  14. mak aiii ... kalu dpt semua tu , memang tak toleh kiri kanan . saya ni peminat tegar cheese kek .

    ReplyDelete
  15. Mahai juga churros tu... huhuhj

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulahh..sbb apa mahai entahlah..tepung je..hihi..

      Delete
  16. pergh akak nye suggestion semua tiptop.. tapi cheese tu je x penah jumpa..
    cinnabon kat penang banyak gila outlet dia tutup.. mungkin x selalu anti anne.. tapi kalo tetiba trlajak kat sunway mesti rembat cinnabon..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mr Chizu tu rasanya baru lg kt M'sia..akk pun first time jmpa kt Berjaya Times Square..cinnabon lg sedap dari pretzel...byk outlet tutup, kurang promosi kot..

      Delete
  17. kak Nohas g shopping complex mana nih..semua merembess

    ReplyDelete
    Replies
    1. Berjaya Times Sq (Mr Chizu), Sunway Putra Mall (cinnabon) & Pavillion(Auntie Anne)..rasanya outlet2 ni ada jg di shopping complex lain..

      Delete

Syukran jazilan for your comments. Merci beaucoup!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...