Monday, March 14, 2016

Nasi Lemak @ 11 malam

Malam-malam makan nasi lemak...pukul 11 malam pulak tu...huhu..memang menambah lemak..

Apakan daya..cravings for nasi lemak memalam buta..stress kerja kot, aritu balik ofis pukul 11.00 malam sebab temankan member ofis. Semasa berjalan ke kereta, rasa lapar pulak..tak dinner lagi. Member pun belum makan, dia buka puasa minum air je...tiba-tiba teringat nasi lemak bungkus di Kampung Baru..jom, jom...lupakan masa..


Masih ada lagi nasi lemak seringgit...sedap pulak tu..nama kedai ni Nasi Lemak CT Garden, di sebelah Kelab Sultan Sulaiman. Depan sekolah rendah Kampung Baru.


Dah lama kedai ni beroperasi, berpuluh tahun rasanya.  First time datang makan di sini dalam tahun 2006-2007, ini baru jejak kembali. Itupun ragu-ragu juga, masih ada lagi ke idok kedai ni, Alhamdulillah, masih wujud lagi. Tak perlu ragu-ragu, sayang..Kedai ni dibuka pukul 4.00 petang, tutup 4.00 pagi, memang cater untuk makan malam saja..

ambik nasi lemak bungkus seberapa banyak yang anda suka

bergerak ke bahagian lauk-pauk...perghh..banyaknya pilihan
bertray-tray, menunjukkan ramai pelanggan
semua ada - paru, kerang, ayam, daging, ikan, telur

sambal telur puyuh, rendang ayam

paru goreng & sambal tempe kacang

ikan keli goreng pun ada

pilihan kami - sambal kerang & telur mata kerbau je

the nasi lemak...enak banget!!
takde lauk tambahan pun sedap nasinya

Memang ramai pelanggan pelbagai bangsa bertali arus datang makan, beli bungkus, walaupun masa menghampiri detik 12.00 malam. Bukan senang nak cari nasi lemak RM1.00 zaman ni di KL, yang jual tepi jalan pun, nasi lemak kosong paling minima RM1.20 - RM1.50 sebungkus..

Recommended pada yang mencari nasi lemak yang murah dan sedap. Waktu niaga pun panjang, sampai kul 4 pagi. Kot-kot mengidam nasi lemak pukul 4 pagi, bolehlah ke sini ya..Jom,  jom...ppali ppali..

44 comments:

  1. Seronoknya makan malam malam, dulu dengan adik dan kawan-kawan suka main jalan ja singgah tanpa plan, rasanya tempat ni viewnya nampak kl kan ni, pernah pegi kut tapi tak pasti :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tempat ni view sekolah rendah, tersorok sikit, tepi kelab sultan sulaiman..itulahh..diet smua lari..sekali-sekala bolehlah kot..

      Delete
  2. Wah,..memang kalau lapar tengah2 malam, senang boleh terjah kedai ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. parking pun senang..mmg mudah nk terjah..

      Delete
  3. Replies
    1. lauk-pauk kalah berniaga waktu siang..semua jenis ada..tunjuk2 je..

      Delete
  4. Makan nasi lemak boleh pilih lauk tu yg best tambah singgit jer...mkn nasi lemak xperlu lauk banyak sgt ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. susah nk dapat nasi lemak singgit kt KL ni..lauk pauk amik sikit2 je..

      Delete
  5. Nasi lemak ni padanannya memang daun pisang
    Aroma dari daun pisang itulah yg membangkit selera sedap:)
    Apa lagi kalau dah berbuka baru dgn air aje - pukul 11 mlm memang lapar benar tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wangi bau nasi lemak..aroma daun pisang...pkl 11 tk dinner lg, mmg sangat lapar..yg berpuasa masih leh tahan..hehe..

      Delete
  6. Nasi lemak nasinya kena ada lemak santan yang banyak dan dibalut dengan daun pisang baru best baunya. Lepas tu sambalnya kena sedap baru mantap makan. Tapi Rm 1 sebungkus mau berbungkus-bungkus makan sebab murah

    ReplyDelete
    Replies
    1. nasi lemak ni memenuhi kriteria tu..lemak bersantan, dlm daun pisang n sambalnya sedap...larat mkn dua bungkus je..hihi..

      Delete
  7. enak dimakan bila-bila dan di mana jua...tengok gmbar dah kecur air liur,tmbah kick lagi dgn smbal kerang n telur tu,kagumla sbb maintain hrga murah

    ReplyDelete
    Replies
    1. ramai pelanggan, bertali arus..ini betul2 budget kalau mkn nasi lemak je..lauk-pauk tu yg mahal..

      Delete
  8. Kita tau nasik lemak ni... rindunya... lama betul x jamah... ada setahun kot...

    Berapa dh harga nya skrg kak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. akk pun dh lama tk ke sini..sekrg harga seringgit..dulu 50sen je kan..

      Delete
  9. nasi lemak mmg tk dpt tolak bila2 masa saja nohas, itulah selera kita semua
    ibarat mkn sahur lah nohas kalau mkn malam2 mcm tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. nasi lemak daun pisang ni mnggamit selera..sekali-sekala bolehlah...hihi..betul tu, ibarat mkn sahur..

      Delete
  10. Seringgit sebungkus pun masih boleh untung sebenarnya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. harga murah, sedap plak tu, ramai pelanggan, mmg boleh untung ..mmg laku sungguh..

      Delete
  11. kat kl masih ada nasi lemak rm1 ya..sama mcm arga kat kampung pulak

    ReplyDelete
  12. Senang parking tak nohas... kadang-kadang yang membantutkan selera nak dtg makan sebab masalah parking... saya paling tak suka kalau dtg kena berpusing2 dua tiga kali cari tempat parking.

    ReplyDelete
    Replies
    1. senang jg..parking tepi jalan, mmg ada petak parking..kul 11 mlm, tak ramai org..

      Delete
  13. Skrg mkn nasi lemak tak kira waktu nohas..
    Sedap pulak akak tengok nasi lemak tu..
    Lauk pauk tu yg terliur..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu, malam2 pun ada jual nasi lemak...nasi lemak yg sedap, lama bertahan kedai ni..

      Delete
  14. rambang mata tgk lauk pauk tu . klu saya ke situ , mau semua lauk saya nak rasa ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang rambang mata..tk tau nk pilih yg mana satu..

      Delete
  15. Waaa... timun tak ambil sis? Kalau saya nak makan nasi lemak, mesti nak bagi lengkap kena ada timun, bilis goreng, kacang, sambal dan telur ayam. Lauk-pauk lain saya tak mau hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. timun ada, potong nipis2..lengkap tu nasi lemak lagu tu..sekrg ni bilis goreng dh tak diletak dlm nasi lemak..tinggal kacang tanah je..

      Delete
  16. Wah!!... nasi lemak seringgit.. tapi tambahan lauk2 di luar tu mengodakan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. lauk2 tu mmg menggoda jiwa..tk keruan nk buat pilihan..

      Delete
  17. Lapar la pulak tengok nasi lemak. Lebih2 lagi bila tengok macam-macam lauk tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. lauk pelbagai jenis...mmg mengancam..rasa nk beli semua..

      Delete
  18. Izinkan saya tag Sis untuk segmen 25 things that make me happy
    http://whitebarley.blogspot.my/2016/03/25-things-that-make-me-happy.html

    Thanks :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok je..hihi..dah ditag..baru nk listdown..

      Delete
  19. akak !!!! awat tayang nasi lemak ni kak T.T lama sangat dah CT tak pegi makan sini.. dlu ada gak time study lari2 p sana makan.. skrang xleh dah.. nak keluar malam =(

    ReplyDelete
    Replies
    1. akk pun dh lama tak ke sini..nanti turun kl, leh singgah sini..kedai ni bukak kul 4 ptg..

      Delete
    2. ehehe kita p area dekat rumah kitalah kak.. ritu cuti sminggu kita x hello2 pun kan.. xpe insyallah ada rezeki nak paw akak =P

      Delete
    3. a'aah..cuti skolah seminggu..oo..balik Bangi..gi ikea x ajak..in shaa Allah, nanti hello2..

      Delete
  20. ish ish..mana de tempat lain yg jual harga seringgit...nasi lemak rahsia sedap nya pada sambal...terangkat

    ReplyDelete
    Replies
    1. tk jumpa kedai yg jual nasi lemak seringgit kt KL...sambalnya sedap, mmg berbaloi dgn harga seringgit..

      Delete
  21. jarang dah jumpa nasi lemak dibaluti daun pisang tu kan. yumm yumm aroma dia .

    ReplyDelete
    Replies
    1. daun pisang kena beli..nasi mcm ni mmg sedap aromanya..

      Delete

Syukran jazilan for your comments. Merci beaucoup!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...