Saturday, May 28, 2016

Breakfast like DOTS

Apakah DOTS tu? polka dots ke?

Peminat drama Korea, memang tau sangat DOTS ni, yang meletup-letup di seantero dunia...drama Descendants of the Sun...

Dalam drama ni, ada scene hero dan heroin bersarapan di Subway..

 depa makan Club Sandwich

Bila tengok scene ni, tetiba teringin lak nak breakfast Subway, poyo je..pengaruh tv. Selalu beli kat Menara Mara, tapau je..

So, masa anak saudara datang tidur kat rumah, saja acah-acah kat depa, nak breakfast kat mana? nasi lemak simpang? Subway? foodcourt UTC?  

#makcikmalasnakmasak 
#sesekalibelanjaanaksedara

Dan pilihan mereka ialah Subwayy..ok, set..

Outlet Subway yang jadi pilihan, sudah semestinyalah yang di Jalan Sultan Azlan Shah @ Jalan Ipoh...sebab dekat dengan rumah dan senang parking..


penuh kehijauan

outdoor seating



 sambil makan, boleh tengok suasana hijau di luar

 lebih kurang sama, ada kehijauan di luar kedai

 tengah menjamu selera

 ada tambahan - soup of the day (mushroom soup)

 a healthy food, not the drink

Nak order Club Sandwich, mahal le pulok...pilih yang biasa je. Alhamdulillah, kenyang juga makan macam ni...walaupun tak kejap perut (kata orang Utara)...

Happy weekends, u'olls...sedang bersantai-santai di kampung...
paneh-paneh - nak PRK (pilihanraya kecil)..

42 comments:

  1. Hihihi... balik mengundi ke kak

    ReplyDelete
    Replies
    1. berkempen..hihi..dlm rumah..mengundi lambat lg, 18 Jun..

      Delete
  2. Ha ha ha ... comel nau akk terpengaruh ngn DOTS

    ReplyDelete
    Replies
    1. sesekali teringin..hehe..yg sebenaq nya nak belanja anak sedara..

      Delete
  3. subway memng pilihan terbai..tapi saya kurang suka..asyik nak makan nasi lemak n roti canai je..selera kampung kot..bila sesekali suh mkn sandwich yang suh pilih banyak2 sayur tu...saya pilih gak...tapi lepas makn tu still nak cari teh tarik dengan kuih melayu jugak...huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. mkn subway ni tk brp 'filling'..kenyang sekejap je..pekena nasi lemak & teh tarik, baru rasa puas makan..

      Delete
    2. heeheh...betul tu...bulan puasa dah nak dekat..selamat berpuasa awaak:)

      Delete
  4. kalu dah boring2 boleh makan subway ni... Banyak sayo... he he he..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekali-sekala bolehlah..byk sayo tapi tk suka yg jeruk2 timun & cili...hihi..

      Delete
  5. NAK KEJAP PERUT KENA NASI..MKN SUBWAY OK JUGA..TEMPAT BERSARAPAN PUN MENYELESAKAN...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu, makan nasi mmg puas, kejap perut...outlet subway yg ni mmg selesa dan tak ramai org sgt kalau hari cuti..

      Delete
  6. Len kali pelawe-pelawe le kite same yong!

    ReplyDelete
    Replies
    1. teman tak kesah, ate komer duduk jauh..

      Delete
  7. Subway... hehe, my last choice... kalau dah takde makanan lain sangat, baru saya makan. I dunno why is Subway such a hit, tak sedap pada tekak saya... huhuhu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak kata sedap sgt tu, biasa2 je Subway ni..akk suka filing seafood & crab..

      Delete
  8. kat Kulim Hi Tech ada cawanagan subway ni..beli 2 ketul sandwich pun dah rm20 hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dulu ada Subs of the Day RM7.90 je..tapi sekrg kena beli hrga biasa, 2nd, 3rd sandwich baru ada discount..huhu..

      Delete
  9. Replies
    1. ok le, sesekali bertukar selera..

      Delete
  10. my anak buah suka bebenor dgn subway ni . mungkin sbb fast food mcm mc donald n kfc ... kena mengundi le jap gi yer ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mngkin dah boring mkn burger McD and ayam goreng KFC, Subway lain sikit makanannya..

      saya tak mngundi di Kuala Kangsar, parents dan 2 org adik kena mengundi @ 18 Jun nanti..bulan posa..huhu..

      Delete
  11. Pilihan roti apa tu, honey oat ke apa tah.. bapa selalu cakap kalau makan subway boleh kurus bila time makan cari nasi kandar kayu juga mmm :) pandai matching pic ye nohas terbawa bawa tu haha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg suka honey oat..mkn subway ni just nice, takde kenyang sgt..samalah, lunch time mesti nk makan nasi..

      takdelah terbawa-bawa sgt..hihi...cuma bila nk buat entry ni, teringat scene subway dlm DOTS..

      Delete
  12. cewah skrg mkn subway bole fefeeling DOTS la ya...jrg makan ni tp mmg sedap,kena ngn selera,tp as main course mmg kurang ssuai sbb cpt lapar blik

    ReplyDelete
    Replies
    1. saja2 je..bila tengok outlet Subway dlm DOTS tu, teringat yg kat Jln Ipoh ni, mcm sama je suasana..hihi...mkn subway ni tk brp filling sgt kan...cepat lapar..

      Delete
  13. Hmm... apa salahnya fefeling sama kan:)
    Makanan yg dinikmati pun lebih kurang apa.
    Kalau tempat kakak ni subwaynya duduk dlm bangunan yg kalau tengok luar nampak bangunan juga. Tak mendamaikan tapi mengenyangkan jugalah:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat KL pun, kebykan outlet subway dlm bangunan jg...fefeeling sekejap je, kak..hihi..

      Delete
  14. Kalau makan subway...kenyang nya kejap...maklumlah, tak jumpa nasi...hihi
    Ada utk bfast rupanya....baru tau

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada breakfast set, before 11am...mkn subway ni kejap je kenyangnya, lepas tu mesti nk cari nasi jg..hehe..

      Delete
  15. Cantik kedainya...dikelilingi dengan suasana kehijauan pulak bertambah nyaman bersantai dan makan2 kat situ kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. selesa makan kt sini...bersantai sambil skodeng view kt luar..

      Delete
  16. polka dot.. ala mummy tak layan Korea la..

    Hi Salam perkenalan..mummy mai ronda-ronda... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kembali..thanks jln2 di sini...

      ok jg cerita Descendants of the Sun ni, Mummy..

      Delete
  17. Mummy pun suka makan subway.. very the healthy food... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeahh, a healthy food..byk sayur..

      Delete
  18. mmg minat KDRAMA..tapi cite dOTS ni tak sempat tgk lagi..fail dah copy..

    ReplyDelete
  19. dulu x tahu yg subway ni kedai mkn tau..bila sebut subway..ingat Korea..ye lah kat sana kan naik subway..so pertama kali masuk subway ni bila adik nk belanja mkn..waktu nk order tu mmg jakun habis..adik yg order

    ReplyDelete
    Replies
    1. subway ni kira baru jg kt M'sia..first time selalunya mcm tu lah kan..akk tengok org lain order dulu, kendian tiru..hihi..

      Delete

Syukran jazilan for your comments. Merci beaucoup!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...