Tuesday, January 24, 2017

Misi membeli mikrofon..

Kenapa nak beli mikrofon?

Nak menyanyi? nak karaoke? nak marhaban?..hihi..

No, no..nak bermesyuarat...tahun lepas, mikrofon rosak, terpaksalah melontar suara..letih pulak..

So, untuk mesyuarat tahun ni, kena cari juga mikrofon. Tempat yang femes nak beli peralatan audio-visual di KL ni ialah di Pasar Pudu...tapi sedia maklumlah, parking memang problem di sini..jom pi naik LRT..

 macam ni baru best - LRT baru..

turun di stesen Pudu - tambang RM2.40 dari stesen Sentul Timur

 ikut jalan ni untuk ke Jalan Pudu

 simpang empat Jalan Pudu dan Jalan Pasar

 pasar karat di Jalan Pasar

 inilah tempat yang dituju - emart

 macam ada - cctv, remote control, led

 banyak pilihan mikrofon..yg murah, yg mahal, wireless

Pilih yang murah je..bawah RM50..

 professional dynamic

 yang silver kaler

atau

legendary dynamic

yang hitam menawan
  
pilih yang hitam, nampak elegan dan berat sikit,..harga RM40..

jom balik..


keluar pukul 12.30, pukul 2.00 petang dah sampai rumah
 Alhamdulillah, mudahnya ada pengangkutan awam macam ni

jom test kat PA system..cinonet je amplifier..dah lama beli..

 Alhamdulillah, not bad mikrofon ni..

Mission accomplished.

tahun lepas mesyuarat takde PA sistem 

tahun 2015 masih elok lagi mikrofon nya 

Tahun ni, in shaa Allah, ada mikrofon baru, Alhamdulillah..

32 comments:

  1. allhamdulillah... dh ada mikrofon baru, tak perlu risau lagi leh mesyuarat dengan lancar... dah lama tak sampai lrt pudu... dh baru...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, letih nak bercakap kuat2 walaupun bilik kecik je..first time ke stesen pudu..skrg ni kaler dah menarik..

      Delete
  2. hihihi...syabas... berjaya melengkapkan misi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. misi tergendala setahun, patutnya last year dh beli..Alhamdulillah..

      Delete
  3. hehe...simple je kan. ni baru nama beli-blah. Hahaha. Kalau merayau lagi kat jalan pasar tu memang senang je duit habis.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes, beli n blah..ramai sgt orang kat situ, malas nk bersesak-sesak, panas lak tu..

      Delete
  4. Wah ada mikrofon baru senang nk lontar ide mesorat xyah jerit kuat...dulu2 selalu gi Pudu

    ReplyDelete
    Replies
    1. mendengar pun puas..loud & clear..dh lama tk gi Puduraya..

      Delete
  5. Replies
    1. tq, tq..hehe..kena jg menjayakan misi ni demi kesejahteraan diri sendiri..hihi..

      Delete
  6. Kena beri untuk setiap ahli mesyuarat.
    Se orang satu mikrofon. Dua pun ok.
    Pengerusi mesti dua mic.
    Speaker/pembesar suara letak atas atap.

    Apa kabr nohas?
    Long time no see.
    Baru hapening.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mikrofon satu je..share2..ada yg klip kt baju..

      saya, Alhamdulillah, ok..busy sikit preparing for the AGM..

      Delete
  7. Dah tak payah nak jerit-jerit kalau macam ini
    Sampai belakang semua boleh dengar
    Tapi satu - jariah panjang ada di situ selagi masih digunakan
    Nampak kecik tapi sumbangannya besar. Alhamdulillah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. baru puas bercakap guna mikrofon..inshaa Allah, sedikit sumbangan supaya mesy berjln lancar..

      Delete
  8. wah hebatlah...sekejap je misi selesai,klau saya msti lama meronda nak tengok sana sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuaca panas time ni, tu yg cepat2 beli, and then, cepat2 balik, blom lunch lagi..hihi..

      Delete
  9. Senang kan ada pengangkutan awam camni, takdelah penat driving meredah jam KL. Grab car pun banyak. Makin byk kemudahan, cuma...kena berani, dan..sediakan duit je, hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, memang sgt mudah guna public transport mcm LRT ni, tak jem..cuma kena jln kaki sikit je..

      Delete
  10. hehe..mission accomplished ye kak...xtau pun kat situ kedainya..lepas ni senanglah nak cari cam ni. tq kak

    ReplyDelete
    Replies
    1. mcm2 ada..bila one stop mcm ni, senang nk survey2 harga, kedai2 kt luar pun jual benda yang sama..byk pilihan di sini..

      Delete
  11. Kira lontar suara manja2 jelah bila dah ada microfon ni 😊

    ReplyDelete
  12. Warna hitam yang menawan.
    Seronok juga sekali sekala naik LRT.

    ReplyDelete
    Replies
    1. terpikat dgn yg warna hitam...rileks je naik lrt, sambil check2 whatsapp..hihi..

      Delete
  13. Seronok bila dapat pergi memana naik lrt aje. Saya rindu nak naik lrt lagi. Pernahlah kerja di KL dulu dalam beberapa bulan aje. Memang pengangkutan utama saya lrt aje lah. =)

    Cantik mic nya. Moga bertahan dan berkhidmat lebih lama.

    ReplyDelete
    Replies
    1. senang & selesa naik lrt, tak jam..

      harap2 mcm tulah, tahan lama, guna setahun sekali je..hihi..

      Delete
  14. Black mic, nice choice sis *thumbs up* ;3

    ReplyDelete
    Replies
    1. terpikat pandang pertama..huhu..hiks..

      Delete
  15. tak perlu dh nk minum air asam jawa. hehehe
    lama dh tak ke pudu. rindu pulak. sejak2 stesen bas betukar ke TBS.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..dh tk perlu nk melontar suara kuat2..byk kenangan kt pudu raya..

      Delete

Syukran jazilan for your comments. Merci beaucoup!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...