Tuesday, January 17, 2017

Rumah Talking Tom

Assalamualaikum..

Meow, meow...kisah cuti sekolah bulan Disember tahun lepas. 

Berkunjung ke themed cafe Talking Tom House, kucing comel yang pandai mengajuk cakap orang. 

Cafe ni di Little Kingdom di Level 3, Maju Junction.


"Talking Tom and Friends are unique, animated 3D characters who come to life when poked, tickled and played with. Fully interactive, they engage in friendly, two-way conversations with users and repeat what they say. Fans can create and share their videos of interactions with the characters via Facebook and YouTube"..source: enjoy

Little Kingdom ni ala-ala Kidzania..interactive edutainment untuk kanak-kanak, macam best je...macam best je..


tudia Talking Tom dah sedia menunggu


dekat luar dah terasa ke-best-an nya

Children Favourite Theme Park..yuhuu

macam best jer

Keriangan berganda, mak pak je tak riang..entrance fee - RM80 seorang; package 2 dewasa 2 kanak-kanak = RM200..fuhh..

Perghh, tersasar pulak (selingan)..jom, jom gi rumah Talking Tom..cafe ni kat bahagian luar..so, sesiapa boleh pergi..


bahagian atas ni hiasan je, takleh naik

bahagian luar

Cafe biasa je, cuma banyak lah gambar Talking Tom & Friends, ada juga beberapa meja yang ada skrin komputer, bolehlah main games sementara menunggu makanan sampai..

 macam-macam games ada


tv tayang citer Talking Tom & Friends je lahh..best jg..hehe..

Meh tengok menu...jeng,jeng..


 Terbeliak biji mata..perghh..harga *not for kids*..main menu - pasta, sandwiches, pizza, burger..ada dessert - waffle RM8.90



minuman paling murah RM4.00..kecuali air suam/kosong

OKlah, order dua waffle, satu spaghetti, satu pizza, dua air oren dan dua air kosong, makan berlima, dua dewasa, tiga kanak-kanak
 
waffle - ada aiskrim & sos coklat
ni masa pegi riki-riki tempat, survey seblm bawa budak2
first time pegi ada air milo, second time pi, dah takde dlm menu


The verdict: foods so-so je, takdelah da bomb, sedap sangat tu takdelah..biasa-biasa aje..

total costs: RM70++ (termasuk GST & service charge)

sebab kos melebihi RM50, kebetulan ada promosi, dapat voucher single pass Little Kingdom untuk 1 pax, valid till June 2017..

 bila la nak pi?

lepas makan, sesi photoshoot..


meow, meow...cukuplah  dua kali..huhu..

40 comments:

  1. memang berbaloi masuk sini,,, anak2 harus suka dan teringat-ingat

    ReplyDelete
    Replies
    1. keriangan berganda..besar jg tempatnya..kanak2 mmg suka sangat..hehe..

      Delete
  2. Ada aje idea org nak buat business ni kan
    Talking tom pun dah jadi idea utk menjana duit dgn buka cafe macam ini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. macam2 idea buat cafe..kanak2 suka le, mak pak yg parah..hihi..

      Delete
  3. uihh macam macam. nampak syok tapi tu lah, sekali package rm200, dibuatnya ditagih selalu habislah . ehehhe

    btw ingatkan bila sebut cafe, its free

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekali-sekala bolehlah kan, kalau selalu mmg parah..hehe..

      bhg dalam takde cafe rasanya..

      Delete
  4. Replies
    1. berbaloi dgn harganya...belajar sambil bermain..

      Delete
  5. aiseh, kalau bawak budak-budak kuat makan kena bagi makan siap-siap sebelum masuk. dahsyat gak harga

    ReplyDelete
    Replies
    1. harga org dewasa..ingatkan ada kids meals ke..budak2 yg kuat makan, kena makan dulu siap2..hehe..

      Delete
  6. chomeyynyer.., hehe2 sonok kann bebudak bwk tmpt education camtu

    ReplyDelete
    Replies
    1. mak budak pun seronok jg..hehe..

      Delete
    2. mak pak boleh je layan..sbb dulu2 takde benda2 ni smua..hihi..

      Delete
  7. Pergh.. best giler tempat ni... Kne pegi ni.. Bookmarked!

    ReplyDelete
    Replies
    1. sila pergi...riang-ria little kingdom..

      Delete
  8. uii mak, mahey bebenor dari tiket & makanan yer. kene pikior dua tiga pat lima kali nih kalau nak pegi. fuh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tempat2 mcm ni mmg selalunya mahal entrance fee nya..kalau anak ramai mmg parah nk gi..

      Delete
  9. Wow baru tau ada tempat macam ni hehe..boleh tahan juga harganya ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. harga tu yg tk menahan..pegi sekali je kot..byk2 kali mmg parah..

      Delete
  10. kalau ada di kelate meme abe gi bawa anak2 ke sana..

    ReplyDelete
    Replies
    1. anak2 mmg suka tempat2 mcm ni..edutainment..belajar sambil bermain..

      Delete
  11. untunglah budak-budak sekarang,macam2 ada..yg dewasa pergi pun boleh jadi xcited,cuma budget mmg kena besar gakla g tmpat gini

    ReplyDelete
    Replies
    1. mcm2 ada utk merangsang minda kanak2..zaman kanak2 Gen Z..
      entrance fee dh mahal, makan2 lagi..huhu..

      Delete
  12. Mahalnye.. Huhuhu..
    Kreatif betullah.. Tp mmg talking tom ni terkenal d klgn knk2.. Hehe.. Mak kanak2 pun minat.. Suke dgr suara dia ajuk kite..

    ReplyDelete
    Replies
    1. harga tu...yg melemahkan..nak bawak ramai2 semput jadinya..Talking Tom ni cute je suara dia..hihi..

      Delete
  13. nampak best tempat ni. teringin nak bawak my adik-adik. tapi rm80 seorang tu mmg harga utk kanak2 dan dewasa eh? kira2 kanak2 pun xdpt murah ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. maybe ada utk budak2 kecik, harga ni akk tanya kt kaunter restoran Talking Tom..tak pulak gi check kt tempat beli tiket Little Kingdom..

      Delete
  14. Woahhh si talking Tom tu dah ada rumah... boleh tahan hebat jugak rumah dia noo hehehe :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. rumah dgn gambar2 Talking Tom & friends..hebat2..harga pun hebat..hehe..

      Delete
  15. kebiasaan rumah konsep macam ni memang mahal la bila ke cafe....kan...tapi sekali sekala boleh la cuba

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya, betul..sekali-sekala bolehlah gi...

      Delete
  16. wow, macam best giler je..cantik nya tempat dia..harga pun cntik kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..harga..perghh..tapi macam best je..

      Delete
  17. Bawak budak2 mesti diorang excited!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya betul, bawak 3 org tu pun, tak sabar2, asik2 tanya, bila nk pegi..hihi..

      Delete

Syukran jazilan for your comments. Merci beaucoup!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...