Saturday, January 28, 2017

So French..Levain Boulangerie & Patisserie

Monsieur, madame, mademoiselle...bonjour!

Profiter de la pâtisserie?
 
Hari Jumaat lepas, ada kerja di Jalan Tun Razak, tetiba teringat nak singgah Levain Cafe di Jalan Delima...dulu dah pernah singgah sini tapi ramai sangat orang, takde seat..

Levain Cafe ni cute...suka2..


Mungkin sebab CNY eve, tak ramai orang, parking pun banyak..yeayy, parking kena bayar RM3.00..jom masuk..

 pelbagai jenis pastry..lain sikit dari kedai2 pastry yang ada diluar sana

 menggunakan stone oven

ada juga jual makanan lain - pasta, sandwich, kek, macaroon, coklat

pelbagai jenis coklat jenama Beryl's

interior - klasik French


cute little things on display

miniature coffee grinder

Beli ni je

 tuna & egg sandwich, palmier & passion fruit mojito
sebab cam was-was je, tak nampak logo halal jakim

 total cost - RM17.80

Ada juga outdoor seating


Bolehlah pergi, kena siasat further, ada pengesahan halal or not, tapi tengok ramai betul perempuan2 Muslim yang datang makan di sini..

Alamat: No. 7, Jalan Delima, Off Jalan Imbi, 55100 Kuala Lumpur

38 comments:

  1. menarik hiasannya...and ada coklat...sedap. huhuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hiasan so French..ada jual coklat jg..

      Delete
  2. emm..mmg cntik hiasannya..

    mcm byk jual bakeri jer..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. bakeri yg banyak, ada part yg display cakes, macaroons jg tapi segan lak nak snap photo..

      hiasan ala-ala perancis..

      Delete
  3. Dah lama teringin nak datang sini, tapi masihla tak smpai2 lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. cantik cafe ni, lepak2 memang best kt sini..

      Delete
  4. Betul, kena pastikan kehalalannya dulu.

    ReplyDelete
  5. sedap nampak semua bakery tu tempatpun selesa

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg nampak sedap, lain dari yg ada kt bakery2 biasa..

      Delete
  6. Saya notice skrg ni banyak kedai2 atau cafe2 yang di ragukan halalnya di penuhi pengunjung muslim. Ada satu kedai yong taufoo tu (biarlah saya rahsiakan lokasinya) sering dipenuhi pengunjung Melayu. Pada saya kalau Melayu dan bertudung tu mestilah Islamlah kan... padahal kedai yong taufoo tu tak halal, supnya di campur dengan babi... Saya tahu dari kawan2 chinese.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena lebih berhati-hati, saya dulu pun x kisah, nampak ramai melayu makan, kita pun masuk jg, sekrg ni kena lebih alert ttg hal2 begini..

      Delete
  7. saya kerap lalu situ tapi tak pernah singgah. jalan tu yg banyak jem.

    Parking RM3, is normal in KL.

    ReplyDelete
    Replies
    1. jln kt area Bkt Bintang & Tun Razak ni mmg selalu jem..oklah per entry RM3.00..

      Delete
  8. Memang Perancis sesangat tu. Hehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. gaya perancis..nama buns pun lain mcm je..

      Delete
  9. interior best,nampak santai n relax..tp betullah klau ada perakuan jakim tu barulah boleh makan tanpa was-was

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg best, sbb kwsan luas, bnyk pilihan, kat tingkat atas pun ada tapi masa gi, bhg ni ditutup..
      itulahh, tk nampak pulak pengakuan halal jakim..huhu..

      Delete
  10. Best betul environment nampak tenang n at the same time kreatif je. hihi

    ReplyDelete
  11. Xpernah pergi lg ni.. Parking rm3 tu untuk brp jam akk?

    ReplyDelete
    Replies
    1. per entry kot sbb akk gi sekejap je..

      Delete
  12. Jet'aime! Nampak menarik..boleh feeling kat France! Thanks share kak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. je t'aime aussi,you're welcome..feeling2 kt rumah di France..

      Delete
  13. pernah makan juga sini beberapa tahun lalu. memang sedap gak

    ReplyDelete
    Replies
    1. pastry dia lain dari yg biasa jual kt bakeri2 di luar

      Delete
  14. Aah tetiba rasa macam nak makan egg sandwich... hehehe. Nice sharing sis, as usual ;3

    ReplyDelete
  15. Nak makan tak boleh ada rasa was-was...
    Sebaiknya tanya sebelum makan lagi baik.

    Kakak pun suka tuna sandwich.

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulahh..pilih sandwich je..tgk ramai perempuan2 Melayu yg makan kt sini..

      Delete
  16. lawanya cafe ni. sangat relaxing nampaknya. banyak pastries & choc plak tu. insyaaAllah ada rezeki sampaila sini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. cantik cafe ni..cute n french theme..

      Delete
  17. nice one! feeling2 French gitu. kedai2 mcm ni susah nk jumpa logo halal, cuma based on pork free. kekadang was2 tp oleh kerana nk cuba makan tgk deco pejam mata jelah

    ReplyDelete
    Replies
    1. lbh kpd nk tengok deco dalaman..hehe..telan ailio tengok pastry2 yg nmpk sedap, gebu gebas..
      ya,betul..resto mcm ni selalunya pork-free..tgk kt menu mmg tkde jual benda2 tu..

      Delete

Syukran jazilan for your comments. Merci beaucoup!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...