Thursday, February 23, 2017

Company's Celebration

Holaa...January and February - ada dua event yg diraikan oleh company..

First, Annual Dinner

Tarikh : 21 Januari 2017 
Venue : TPC Golf Club, Bukit Kiara 
            (dulunya KLGCC - Kuala Lumpur Golf & Country Club)

Tema kali ni - Movie Night...ramai juga yang melaram, sewa-sewa kostum bagai, ada jg yang beli kt bundle..me? biasa2 je..apa yang ada dalam gobok..karakter drama melayu..hihi..

 red carpet

registration counter - dijaga oleh litte red riding hood
 
 dari Roman empire - julius caesar & the gang

grand entrance - Chairman dgn gaya 007 Bond, James Bond
malam tu baru tau yang chairman pernah berlakon dlm filem James Bond
tapi tak tau filem yg mana satu..zaman 70an dulu  

 JuOn..huhu..mulut berlemoih, dah makan orang..hehe
baju bundle 5 hengget je

Annual dinner kali ni dimeriahkan dengan persembahan dari staff dan juga liveband oleh Tuah Saja. Ramai juga staff yang menunjukkan bakat terpendam.

 persembahan dari staff - Bollywood dance

best dress - ada captain america, friday the 13th, capten ejaz, the joker, snow white, chinese princess, egyptian princess

seperti biasa, ada 'lucky draw', but me the unlucky one, tak dapat hadiah..sob, sob..

---------------------------------------------------------

Second, Chinese New Year celebration..

 the lion is coming - pink lion

pertempuran dua lion 

the makan-makan

yee sang
 the bosses

limau mandarin mesti ada

sekian, tunggu raya pulak..in shaa Allah, ada lg makan-makan...hehe..

40 comments:

  1. haha..suka theme party macam ni.tapi kena ramai yang sporting baru best

    ReplyDelete
    Replies
    1. segan plak nk pakai pakaian beragam ni..hihi..bagi chance pd orang muda..

      Delete
  2. MERIAH MAJLISNYA PALING BEST DPT ANGPOW KAN NOHAS

    ReplyDelete
    Replies
    1. tahun ni tk dapat angpow, kak...huhu..dpt makan je..Alhamdulillah..

      Delete
  3. Boss sporting jadi staff pun kena sporting itu yg tambah meriah­čśŐ

    ReplyDelete
    Replies
    1. ramai yg sporting ikut tema..mmg meriah..

      Delete
  4. Hadiah lucky draw dapat apa. Jangan dapat baju bandle sudahlah.
    Ajak lah saya bila jamuan raya nanti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. TV beso, drone, cash $1000, voucher USS, walk machine scooter, etc..boss2 sponsor..makan2 utk staff2 je..simple2..

      Delete
  5. Party tema-tema ni best tapi saya jarang ikut sebab tak reti nak dress-up.

    ReplyDelete
    Replies
    1. walopun ada tema tapi ramai yg dtg tk ikut tema termasuk boss2..hehe...sekali-sekala company nk raikan staff, kena pegi jugak..

      Delete
  6. owh dah tukar nama ke KLGCC tu...

    kisahnya... ok

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ogos 2016 tukar nama..TPC..tournament player club..

      Delete
  7. kak...
    kalau karakter drama melayu - sarung kain batik di kepala. comel sangat tau

    hihihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu filem melayu klasik...rimas le pulok..hihi..

      Delete
    2. a'ah..Mak Jah selalu pakai cam gitu..

      Delete
  8. seriously chairman akk pernah berlakon 007?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya, betul..thn 60'an kot..masa belajar di UK..watak kecil..

      Delete
  9. okay pink lion...
    rare...hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. thn lepas dua2 pink..thn ni satu tuko kaler kuning pulak..

      Delete
  10. Saya suka lion dance, comel mata dia tergedik2, thn ni tadak angpow ye, semua mau save bajet ma.

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ah..mata dia gedik2..thn ni wife director yg selalu bg angpow tak datang..huhu..

      Delete
  11. semua sporting mesti meriah dan happening

    ReplyDelete
    Replies
    1. ramai jg yg sporting, yg muda2..yg veteran2 pakai baju biasa je..hehe..

      Delete
  12. baca sampai akhir...teringin nakntengok pic kak nohas..heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. tukang ambik gambar, takde pic..hehe..segan le..

      Delete
  13. bestnyaaa.. tema lain dr lain. zaman study pun kami tak pakai gini ke annual dinner

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekali-sekala..AJK sports club ramai yg muda belia, tu yg mcm2 idea timbul..depa lah yg rajin hias red carpet..

      Delete
  14. Ah Kak melaram gaya mak datin macam drama pukul 7 tu tak? He He He...

    ReplyDelete
    Replies
    1. idok le gaya mak datin..hihi..gaya pelakon sampingan..hehe..

      Delete
  15. menarik tema dinner,tp pening jugak nak bgaya macam mana,tkpala kan event every year,maybe next time ada luck nak dapat hadiah

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg pening nk cari baju tp mereka yg sporting siap sewa kostum..takpelah, takde rezeki..annual dinner not every year, rasanya 2,3 tahun sekali kot..

      Delete
  16. Wow tema movie tuu... first time tengok ni hehee. Alaa sis takde share pic costume sis sambil cover muka ke at least? Mesti menarik costume sis :3

    ReplyDelete
    Replies
    1. segan lak..pakaian biasa je, plain..

      Delete
  17. Amboi menarik dan meriahnya celebration nya. hehe. best tema macam ni kan buat masing2 jadi kreatif dan seronok ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. meriah sbb ramai yg sporting, ikut tema..

      Delete
  18. Meriah betul event nya. Memang best ikut tema movie ni kan. Hari tu ada ke saper2 yang ikut tema filem The Mummy? Simple sikit kostum dia, main lilit-lilit je. Haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. the mummy? susah nak jalan, susah nak makan..hehe..

      Delete

Syukran jazilan for your comments. Merci beaucoup!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...