Monday, May 8, 2017

Laksa Melaka @ PCP

Assalamualaikum..salam hari Isnin...

Jom makan laksa Melaka...di Pratha Crispy Popiah, dekat Jaya Shopping Centre, Seksyen 14, Petaling Jaya.


Kemasan lantai - jubin Melaka

Laksa Melaka ni lain dari laksa nyonya. Tengok dalam menu, laksa nyonya pun ada juga. Order laksa Melaka, laksa nyonya dah pernah makan.

Order juga rojak buah yang sangat sedap ni..ada kruk krak..kepingan rangup..telan ailio masa naip ni, dahlah tengah puasa..sabaq je lahh..

 rojak buah yang sedap
 

 laksa Melaka guna mihun
sedap, kecik je mangkuknya

Sedap-sedap semua makanan, dengan air 'homemade' cincau, harga?? jumlah semua RM12.53..cincau & rojak - RM4.62 satu, laksa - RM3.29, laksa lg murah sebab sikit, tapi oklah, dengan tiga makanan, memang kenyang..

Silalah mencuba..

42 comments:

  1. LAKSA MELAKA XPERNAH RASA LAGI MESTI SEDAP TU HARGA PUN BERBALOI LNGKAP HIDANGN

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pun first time makan laksa ni, mmg sedap, mcm bihun mkn dgn masak lemak..

      Delete
  2. Fuyo... Tomato sebeso tidak kat sini... Ha Ha Ha... Merah nyala blog...

    ReplyDelete
  3. saya yang org melaka ni pun belum pernah merasa laksa melaka, kuih keria antarabangsa.. eh. haha. yang tempat jejauh tu la nak carik sangat, yang dekat ni harapan jelah. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg jauh2 tu rasa teruja lebih nk gi cari & mencuba..yg dekat2 bila2 boleh gi, tapi x gi jgk..hehehe..

      Delete
  4. Replies
    1. highly recommended...nyum, nyum..

      Delete
  5. tak pernah dengar lak laksa melaka...bolehla try nnt..rojak buah tu guna dried fruit ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. first time ni, ingatkan laksa nyonya..rojak buah tu guna fresh fruit..mmg sedap kuahnya..

      Delete
  6. Alah..nk kena gi melaka cari ni, tapi rojak tu mmg memikat kalbu sungguh, dapnya2x.

    ReplyDelete
  7. Eh, tak perlu gi melaka rupanya, haha..skroll balik tgk alamat, lahhai...kt pj rupanya.

    ReplyDelete
  8. Uik murahlah tu...tapi jubin tu mmg lawalah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. murah je laksa tu, sikit je...menarik jubin tu.

      Delete
  9. ingat kan laksa melaka kat melaka tadi haha

    ReplyDelete
  10. assalamualaikum...

    hi kak...

    hahaha ingatkan betul2 laksa melaka kat melaka... hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam..hi Huda, dah lama tk gi Melaka..

      Delete
  11. laksa melaka tu kuah lemak ke?

    ReplyDelete
  12. nampak sedap rojak dia tu. dah la agak lama tak makan rojak. kan dah teringin. haha

    ReplyDelete
  13. Asalam..rindu lak nekcik kat Nohas ni..singgah singgah jumpa lak laksa mlaka..nak kena cuba sebelum ramadhan..tengok harga pun mcm mampu milik ..he..he

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam, Nekcik...salam rindu di angin lalu, tq singgah di sini...harga ok, reasonable jg...silalah mencuba, sedap masakannya..

      Selamat menyambut Ramadhan Kareem..

      Delete
  14. Ohoo macam tu rupanya laksa melaka, baru tau ni. Selama ni cuma tau rupa laksa kedah, penang, perlis dan johor :D

    Rojak buah ada 'kruk krak', kulit popiah goreng? Nice idea! :3

    ReplyDelete
    Replies
    1. akk pun first time tengok & makan laksa Melaka ni..selama ni ingatkan Melaka ada laksa nyonya je..

      a'ah ada 'kruk krak', tebal jg kepingan tu, rasanya bukan kulit popiah..

      Delete
  15. Baca tajuk pun dah telan air liur...
    Sedap nampak tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg sedap semua makanan tu..recommended to try..

      Delete
  16. Replies
    1. first time jumpa ni..boleh try..

      Delete
  17. saya tak pernah makan lagi laksa melaka, selalu makan laksa penang & laksa terengganu jer. So, nanti nak try la. Tq nohas sebab share

    ReplyDelete
    Replies
    1. welcome..akk pun first time jumpa ni..ingatkan laksa nyonya je..

      Delete
  18. Emmm sedapnya..
    Akak tak rasa lagi..
    Mcm nak gi terjah je..

    ReplyDelete

Syukran jazilan for your comments. Merci beaucoup!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...