Sunday, June 11, 2017

Puncak Denai Tiga Puteri

Assalamualaikum...salam Nuzul Al-Quran..kalamullah...

Dah masuk fasa kedua Ramadan 1438H, semoga kita sihat walafiat, terus istiqomah meningkatkan amal ibadah dibulan yg mulia ini..
-----------------------------------
Cerita lama. Masa tengah hangat, bersemangat, ber'hiking'..pada masa yang sama, gi site inspection, tengok tanah, dengan boss dan kawan pejabat. Tempatnya, di Hutan Simpan Komuniti Kota Damansara.

Pemandangan Lebuhraya Utara - Selatan dari Puncak Denai Tiga Puteri

Memang sangat mencabar, mental dan fizikal nak sampai ke puncak ni, hampir nak berputus asa, semakin hampir, pendakian menegak, 90 darjah..huh!

gambar2 dari facebook boss

Laluan hiking di hutan simpan Kota Damansara
   
Kami ikut 'Harmoni trail', kendian naik bukit untuk ke Unity Peak, hampir sesat sebab takde tanda arah laluan, suspens masa ni, sempat juga rasa pengalaman sesat dalam hutan, tengok sekeliling, semua sama je, akhirnya dapat juga cari jalan balik..Alhamdulillah..

Untuk maklumat lanjut, boleh rujuk website www.kotadamansaraforest.org

Selamat berhujung minggu..

29 comments:

  1. Mencabar jugak naik tu tapi Harmoni trail tu apa dia?

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak sampai ke puncak, mmg mencabar...Harmoni trail just nama laluan dlm hutan simpan ni..

      Delete
    2. Saya ingat tadi kalau lkut lorong tu semuanya harmony.

      Delete
    3. laluan tu mcm rileks, rata je..tkde mncabar sgt sbb tu nama harmoni kot..

      Delete
  2. Replies
    1. hiking sambil kerja...hampir tumpas jg..hehe..

      Delete
  3. Famous gak tempat ni utk orang hiking :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ramai jg yg hiking & biking di sini..

      Delete
  4. Kalau sesat dan di selamatkan, keluar tv nohas... hehehhe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. femes, keluar tv..hihi..hutan ni x tebal sgt, boss sampai keluarkan GPS, cari jln balik..

      Delete
  5. bolehlah try jugak nnt..tgh cari port hiking,tapi gelabah gak kalau tetiba tak pasti arah tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok jg hiking di sini...rupanya ada jln lain ke Unity Peak, yg kami pi redah hutan belantara..huhu..

      Delete
  6. Hiking mmg mencabar ni. Masa Kecik2 dah puas SB ni hiking masuk kluar hutan. Sekarang nak gi pon pikir 2/3 kali.. Adeehhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. masa kecik2 masuk hutan rasa enjoy je, rasa adventurous...sekrg ni rasa stress..hehe..tp bila dah sampai di atas, rasa lega..

      Delete
  7. masih mampu dan berkederat mmg best kan..
    kepuasan bila tiba atas ye.

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasa lega sangat bila sampai atas, tp azab jg nk turun balik..hehe..

      Delete
  8. WAH KUAT TENAGA BERHIKING MASUK HUTAN TU...

    ReplyDelete
    Replies
    1. test power..hehe..hampir nk brpatah balik jg, tapi sbb nak pi tengok tanah jg, itu yg teruskan jg..

      Delete
  9. Omg pendakian 90 darjah... kalau ai, serender awai2 sis. Gigih sis X'3

    ReplyDelete
    Replies
    1. mndaki mcm spiderman..huhu..sbb sekali dgn kerja, tu yg gigih jg meneruskan perjalanan..

      Delete
  10. Replies
    1. takde nampaknya..bkt gasing biasa2 je..

      Delete
  11. menarik, tapi saya penakut bab hiking ni

    ReplyDelete
  12. lama dh xhiking mesti semput ni.. baru tahu psal trak kt sana 😬😬

    ReplyDelete
    Replies
    1. kitaorang tau pun sbb check lokasi tanah, alang2 dh dekat, terus hiking..hihi..dlm hutan, tanah datar je, cuma nk ke peak tu yg kena panjat-memanjat..

      Delete

Syukran jazilan for your comments. Merci beaucoup!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...