Wednesday, 23 August 2017

Patisserie Yusuf Usta

Mamamia! Turkish foods in the town..

Sungguh tak disangka, berjalan kaki menyusuri Jalan Tun Tan Cheng Lock, depan Kompleks Kotaraya, mencari teksi untuk balik ke pejabat, terjumpa restoran kecil ni...Patisserie Yusuf Usta...wohaa! restoran Turki..

Dari jauh dah nampak roti-roti dalam cermin kaca ni....memang mengancam kalbu...telan ayaq lioq..


macam sedap jer!

Restorannya kecik je dan simple...

 ruang dalam restoran

Jom masuk, kita tengok apa makanan yang ada dijual..menu, please..

by expert's hands - gambar Yusuf Usta kat tengah tu
dia ada berdiri kat tepi, segan lak nak snap gambar dia 

 
macam-macam makanan Turki

Tak tau nak order apa, pakai hentam je..order Lahmacun...


Lahmacun - mcm thincrust pizza dengan salad
melimpah-ruah sampai ke meja

The verdict: memang sedap, inti ayam, tomato 

close-up sikit

Kali kedua makan di sini, sebab ada kerja di Jalan Sultan, so singgah makan, cuba menu lain pulak - Pide Bread.

 perghh..

 penuh dengan keju..terbaikk..

Dari segi harga adalah sikit mahal..ke berbaloi..entahlah..Lahmacun - RM15.00 , Pide bread ni - RM25 rasanya...cukuplah dua kali..

Ada jual baklava dan cookies juga..

  pistachios baklava



beli kuih yang dibawah -cinnamon apa ntah, sedap giler
harga RM4.00..

Overall, bolehlah sekali-sekala mencuba authentic Turkish foods...recommended..

32 comments:

  1. Yang macam donut tu... Keras melantun kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg tu tak beli..nmpk cam lembut je..

      Delete
  2. macam sedap je...kena cari ni hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. recommended..authentic Turkish foods..

      Delete
  3. Kalau yg mcm pizza tu mmg sedap..
    Jika yg lain tu tak boleh masuk tekak akak..
    Mknan arab ni.. rotinya yg sedap..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg sedap, suka dua2...byk jenis roti..

      Delete
  4. Lahmacun tu siyes nampak sedap, berbaloila tu dgn harganya kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang sedap, mcm thin crust pizza..

      Delete
  5. Bestnya.. xyah nak ke Turkish utk makan semua ni. Lama dh x me kotaraya

    ReplyDelete
    Replies
    1. authentic Turkish foods..nak pi Turki entah bila..hihi..dulu2 tunggu bas kt depan kotaraya..nostalgia betul..

      Delete
  6. Replies
    1. jalan2 terjumpa resto ni..boleh mencuba..

      Delete
  7. Nampak sedap betul... nyam nyamnya~ :d

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap, plain...dtg KL, bolehlah try..

      Delete
  8. makanan Turki, saya pernah makan baklava jer. Lain2 belum berkesempatan lagi. Nampak sedap je makanan2nya. Banyak jenis roti ya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya, banyak jenis roti..ala-ala pizza..baklava dia mmg nampak sedap..

      Delete
  9. nampak sedap semuaya...kalau nk rasa mesti cuba.

    ReplyDelete
    Replies
    1. baru cuba dua jenis..mmg sedap..

      Delete
  10. Pertama kali saya dengar perkataan Lahmacun.
    Boleh cuba ni tapi entah bila agaknya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. nama makanan Turki..saya pun first time dengar..
      recommended..

      Delete
  11. org turki pun buka kedai di malaysia

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada demand..tengok byk roti, baklava, cookies, yg depa buat, tentu byk permintaan..

      Delete
  12. Betul mengancam ni
    Nampak sedap betul

    ReplyDelete
  13. Sedapnya roti-roti ni. my fave . thnk you share kak. senang2 nak carik nanti

    ReplyDelete
    Replies
    1. cinnamon roll tu sedap betul..roti2 yg lain2 tu belum try lg..the foods are ok..

      Delete
  14. alamakkk mcm ni kena terjah.. nk ke turki entah bila

    ReplyDelete
  15. Pide Bread tu nampak sangat memikat.. Alahai.. Macam nak kena cuba juga je.. Wargh!!

    ReplyDelete

Syukran jazilan for your comments. Merci beaucoup!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...