Thursday, February 23, 2017

Company's Celebration

Holaa...January and February - ada dua event yg diraikan oleh company..

First, Annual Dinner

Tarikh : 21 Januari 2017 
Venue : TPC Golf Club, Bukit Kiara 
            (dulunya KLGCC - Kuala Lumpur Golf & Country Club)

Tema kali ni - Movie Night...ramai juga yang melaram, sewa-sewa kostum bagai, ada jg yang beli kt bundle..me? biasa2 je..apa yang ada dalam gobok..karakter drama melayu..hihi..

 red carpet

registration counter - dijaga oleh litte red riding hood
 
 dari Roman empire - julius caesar & the gang

grand entrance - Chairman dgn gaya 007 Bond, James Bond
malam tu baru tau yang chairman pernah berlakon dlm filem James Bond
tapi tak tau filem yg mana satu..zaman 70an dulu  

 JuOn..huhu..mulut berlemoih, dah makan orang..hehe
baju bundle 5 hengget je

Annual dinner kali ni dimeriahkan dengan persembahan dari staff dan juga liveband oleh Tuah Saja. Ramai juga staff yang menunjukkan bakat terpendam.

 persembahan dari staff - Bollywood dance

best dress - ada captain america, friday the 13th, capten ejaz, the joker, snow white, chinese princess, egyptian princess

seperti biasa, ada 'lucky draw', but me the unlucky one, tak dapat hadiah..sob, sob..

---------------------------------------------------------

Second, Chinese New Year celebration..

 the lion is coming - pink lion

pertempuran dua lion 

the makan-makan

yee sang
 the bosses

limau mandarin mesti ada

sekian, tunggu raya pulak..in shaa Allah, ada lg makan-makan...hehe..

Friday, February 17, 2017

Terapi coklat

Setiap kali jejak kaki ke Cold Storage, mesti nak ronda-ronda, jamu mata kat bahagian coklat. Sebab suka tengok coklat-coklat import yang bermacam-macam jenis. Selalunya lain dari yang biasa nampak - Beryl's, Daim, Cadbury's, Ritter Sport..

Terapi coklat. Tengok je lah sambil telan ailio..hehe..

 mesti rasa pijar


coklat masin

Last-last beli ni, coklat cempedak...truly Malaysian invention..

 coklat susu + puri cempedak

Tak tahan tengok cempedak dalam gambar tuh, besar2, nampak juicy, buat goreng, sodap ni.. 

Haritu gi Cold Storage Jaya 14, minat pulak kat vegetarian coklat ni - Waitrose...

best coklat ni..dark choc + mint


rasa yang tak manis sangat

 for vegetarian

info utk pengguna


"Chocolate triggers the brain to release endorphins – hormones that cause your pulse to speed up and give you a pleasant high feeling, rather like being in love. The theobromine and phenylethylamine in cocoa are also thought to affect levels of serotonin – which can boost your mood and ease depression"

- Happy weekend -

Tuesday, February 7, 2017

Akhirnya - Nasi Bamboo Sg Klah

 السلام عليکم ورحمة الله وبرکاته

Alhamdulillah, sekian lama menanti, akhirnya dapat juga menjejak kaki di restoran Nasi Bamboo @ Sungai Klah....di Sungkai, Perak Darul Ridzuan..negeriku..


Mudah je nak cari, lepas tol Sungkai, jalan terus sampai T-junction, corner kanan, jalan terus, akan nampak restoran ni di sebelah kiri, tak berapa jauh dari simpang tiga tadi..

Pergi hari Ahad, memang ramai sungguh pelanggan, bertali arus. Tapi sebab restoran ni besar, don't worry banyak seat..


Jom tengok apa yang ada..

  ini mesti beli - satu set RM2.50

 nasi putih dlm buluh, telur masin, ulam-ulaman,sambal belacan, sambal kelapa dan semangkuk kuah kari

 lauk tambahan - the kampung style

The verdict: oklah, nak kata sedap tu, so-so je
harga : semuanya RM20++

Ada banyak pilihan lauk-lauk tambahan yang lain - pelbagai jenis ayam bakar, udang/sotong bakar, kambing bakar..

  ada jual baju juga

Till then, penggemar makanan kampung, boleh singgah makan di sini, menyediakan lauk-pauk tradisi Perak.. 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...