Monday, August 17, 2015

Sua Sue Kemoning...Istimewa Raja..

Stress, banyak kerja, nak bercuti, semuanya kena dibereskan. Layan lagu ni....hihihi....memng kelakar adegan ni, DoReMi jumpa jin cakap loghat utara..datuk Hercules..
.
"Sua sue kemoning..istimewa raja"......apa istimewa raja? tinggal dalam istana?

Jom review Hotel Istana..hotel 5-bintang 505 bilik di Jalan Raja Chulan..pernah sekali menginap di sini, ada seminar..



Interior hotel ni ialah tradisional Melayu..

Reception area

Songket Lounge
                                         Taman Sari restaurant

                                             taman Melaka

Urban & Sports Bar restaurant

Trishna - north India cuisine

Iyashi - Japanese restaurant

Grand Mahkota ballroom
Sampoton Spa and Gymnasium
Club Lounge
Guestroom

Ramai betul pelancong Timur Tengah yang duduk di sini..tapi tengok pegang botol arak..mungkin mereka ni non-Muslim...husnulzon..

36 comments:

  1. Mmg classy habis rupa tempat ni,Nohas. Bila la agaknya SB dapat cuti2 kat sini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh je booking sini..around 300++ per night...10 kek lapis dah boleh cover..

      Delete
    2. Hehee..sempat jugak part kira-kira ni. Kalau 5 mlm stay, mau taknya bertingkek tingkek kek lapis SB kna buat :)

      Delete
    3. hehee..kalau 5 mlm kena mnta sponsor dari cik abe..

      Delete
  2. dedulu rajin gak lalu hotel istana ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. rajin lalu...ke manakah arah tujuan..

      Delete
  3. Bila Islam tak ada di hati macam-macam terjadi
    Berbaik sangka mereka bukan Islamlah ye...

    Cantik dan menarik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bersangka baik, takde pening kepala...taman Melaka paling menarik..

      Delete
  4. Cantik...besar dan mewah....damai jer tengok kelilingnya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mewah dekorasinya...yelahh..hotel berbintang-bintang...

      Delete
  5. Restoran Melayu tak ada ke kat sini...

    ReplyDelete
    Replies
    1. takde..huhu..jarang ada restoran Melayu kt hotel di KL ni...mungkin sbb banyak restoran2 kt luar..

      Delete
  6. hotel istana selayak istana mewah n selesa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena maintain standard hotel 5-bintang..

      Delete
  7. interior sangat classy,tp macam pernah terbaca hotel ni antara yang haunted...hihi..rasanya sama je kot mana2 hotel pun gitu kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. hotel lama mmg ada cerita2 horror..hehehe..

      Delete
  8. Replies
    1. stress kerja..kena gi bercuti ni..

      Delete
  9. Tema warna interior hotel ni mengingatkan saya pada Palace of the Golden Horses - brown, white/cream and gold. Agaknya tema istana memang suka kombinasi warna2 tu kot... heheh ;3

    Pak2 arab tu... huhuh, buat donno je dgn geng2 tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. warna2 yg melambangkan kemewahan..mcm istana dulu2..ramai pak2 arab, dkt lobby, dkt corridor, dlm lif..asik terjumpa mereka je...

      Delete
  10. pernah ada conference je kat sini.

    menginap belum lagi...

    tengok hotel ni teringat filem "Puteri Impian"

    hihihihhi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak tengok filem tu, shooting kat sini..

      Delete
  11. Dah berzaman tak duk hotel..huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom pergi bercuti...what happen to your blog, cannot open, kluar HTML je..

      Delete
  12. Mewahnya! Suka tgk interior taman sari & reception areanya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sesuai dgn namanya, ibarat istana..grand & mewah..

      Delete
  13. Tenguk hotel berbintang bintang ni huhuhuhu cuci mata je lah ye.

    ReplyDelete
    Replies
    1. samalah kita, cuci mata...harap2 company nak sponsor..

      Delete
  14. timur tengah kaya raya memang bolehla.. bestnyaa ada peluang pi sni hehe..
    CT tngk hotel ni dalam citer yang amy mastura blakon dlu2 tu.. tu je la.. hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. orang2 Arab memang ramai kat area ni, sampaikan berderet restoran Arab di Jalan Bkt Bintang, depan Lot 10...ooo..dlm filem 'Puteri Impian' mcm nhhas ckp kat atas..

      Delete
  15. Cantik hiasan dalaman dia...Tak pernah lagi menginap di Istana Hotel.
    Kalau makan kat one of the restaurant (masa gi course), pernah jugak....tapi di suatu masa dan ketika dulu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak dapat nginap disini masa anjur seminar company, lama dah..tahun 90'an dulu..hihi..

      Delete
  16. org timur tgh mmg kaya ... bimbang mrk mmg islam tapi selambe jer ... mmg mewah hotel ni . satu masa dulu selalu naik bas lalu sini ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang selamba je pegang botol tu kat koridor...getik teman nengoknya..

      Delete
  17. dah lama x tdo hotel at msia ni...kalu ada seminar pun buat kat opis je sob sob sob...untung tau keje cam kak Nohas ni..seminar kat hotel..jamuan raya kat hotel...

    ReplyDelete
    Replies
    1. JM banyak tido hotel kt oversea..hihi...jamuan raya kt hotel tu client yg anjurkan, kena pergi utk marketing, networking, business...

      Delete

Syukran jazilan for your comments. Merci beaucoup!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...