Wednesday, August 3, 2016

Rice to Wednesday

Today is Wednesday.

How about eating rice to Wednesday?

Do you know rice to Wednesday? Don't know? No idea? how come...hehehe..

Nasi kerabu... 

Now you know kan...hihihi..

Entah sapalah yang translate cenggini, mesti guna Google Translate nih..

Mempersembahkan nasi kerabu yang sedap dan murah...taraa..

 dah set sebegini - RM5.00 jer
ada ayam goreng bijan, ikan celup tepung, taugeh yg rangup
dannn...mihun kaler pink..

close-up sikit

ada ayam goreng, ikan goreng tepung lagi. Nasi kaler biru, mihun kaler pink..meriah suasana. Dah macam nasi ambeng pulak. 

Semuanya perfect, sedap kecuali mihunnya kureng sikit sebab rasa manis...

RM5.00..oklah kan, murahlah kiranya, berbaloi rasanya, ke mahal? Makan dimana? di gerai Mail Tomyam, Lorong Kiri 14, Jalan Keramat KL. GPS coordinates??..ontahlah..sebab dah selalu sangat ke kawasan ni...guna GPS juga..hihi..Guna kePala Sendiri. 

Masuk simpang dekat Petron, dekat Keramat Mall, jalan terus sampai jumpa rumah terbakar, kat situlah akan nampak gerai Mail Tomyam di sebelah kanan.

Ok, dah pekena 'rice to Wednesday', lain hari kita try pulak 'rice gives to yani the adhesive'.

Siapa boleh teka nasi apa? hehehe...adoii, sakit perut nak gelak..


inilah jawapannya..

Dari whatsapp group kawan2...betul ke idok? rasanya macam betul jer..hihi..

Selamat bekerja uolls, tingkatkan produktiviti...

32 comments:

  1. Dah pepagi ni kakak senyum sendiri dek translation menu org kita lain jadinya. Kakak dok memikir apa bendalah tadi. Lagi tu ha... meehoon pink kakak ingatkan parutan carrot. Menarik pulak kan:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. direct translation mcm ni lah jadinya..hihi..nasi beriyani gam dah kelaut jadinya...

      mihun kaler pink pernah jumpa di Kelantan dulu..

      Delete
  2. oklah tu translate sesuka hati janji fhm...nasi kerabu berwarna warni sedap tu mcm2 ada

    ReplyDelete
    Replies
    1. bila diterjemah mcm tu langsung tak faham, kak..sebenarnya nama khas ni agak payah nak translate..

      nasi kerabu mmg favourite..

      Delete
  3. Kelakarlah translate dia.. Terhibur sekejap.
    Lepas ni nak guna nama rice to wednesday lah.
    Eh, betul ke translate untuk nasi beriyani gam tu. Haha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. translate sebijik2...lawak bebenor...beriyani gam tu lagi lah kelakar..

      Delete
  4. hahah..tersentap sementara..hahha...boleh plak g tranlate mcm tu...hahahhaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah..yg beriyani gam tu confident je letak label mcm tu..

      Delete
  5. Kaknoor selalu buat nasi kerabu tpi tk pernah pulak gandingkan dgn bihun nohas, best jugak kan boleh try nnt

    ReplyDelete
    Replies
    1. bagi saya, pelik sikitlah makan mihun dgn nasi kerabu ni kak, mcm x kena je..

      Delete
  6. Replies
    1. bila di translate mcm ni, jadi lawak pulak...hihi..

      Delete
  7. rice to wednesday .ada mihun warna pink lak tu..syg nk mkn mihun tu..my peberet kaler

    ReplyDelete
    Replies
    1. pink..your peberet kaler..tapi mihun ni rasa manis...

      Delete
  8. Haha...ingatkan apa tadi
    Kalau nasi ambeng... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. nasi kerabu ala-ala nasi ambeng..

      Delete
  9. haha. nasi kerabu rupanya. memang google translate sungguh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. translate word by word...mmg kerja google translate..huhu..

      Delete
  10. waaaaaa..cam.ne irda xtau situ ada nasi kerabu sesedao ni..ni laluan irda hari2 g umah mak...hahahah mak irda duk keramat..nak cuba nak cari hari ni gak..tq kak for info..nyummy..tetiba gelojoh tau...sama gelojoh menaip..hope xtypo..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. recommended..gerai ni dah lama, dulu takde set mcm ni...bolehlah singgah, mcm2 ada kat gerai ni..

      Delete
  11. Uuui, I think that is the prettiest nasi kerabu I've ever seen, and the sesame fried chicken looks so tempting :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. meriah nasi kerabu ni and the ayam goreng bijan is so sedap and crunchy..

      Delete
  12. Beriyani Gum rice... supposedly. Hehehe...

    ReplyDelete
  13. haha mmg byk direct translation ni yg klakar especially kalau subtitle kat vdeo pirate,tk tjangkau dek akal kadang tu,anyway mmg sedap nmpaknya rice to wednesday tu..meal yg lengkap dgn smua nutrien

    ReplyDelete
    Replies
    1. iutlah kan..kalau translate mcm ni, mmg kelakar...nasi kerabu yg lengkap & sedap..ada tambahan mihun pulak...hihi..

      Delete

Syukran jazilan for your comments. Merci beaucoup!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...