Wednesday, October 5, 2016

Ladies and Gentlemen

Assalamualaikum...

holaa, edisi takde kerja, cari kerja....

Tengah stressss tapi lagi stress kalau tak tahan nak jumpa depa berdua ni....apalagi kalau tak jumpa cari...huhu..boleh berpeluh dibuatnya...masa tu, nampak simbol je dah legaaa...

Ladies & gentlemen..jom tengok koleksi imej yang jadi tumpuan ramai...hihi...

kat resort hotel, zaman lord & lady, duke & duchess

zaman klasik 50'an, rambut belah tepi
kat bangunan pejabat

 ni fikir sendiri..mesti ke pompuan bentuk pear??

zaman klasik abad ke-18, ala-ala Downton Abbey

 alaa..comel..you make me smile!!
kat sekolah swasta

 tradisional Thai @ rumah Jim Thompson, Bangkok 

 kat White Temple in ChiangRai
senang jer...lukis gambar, lagi mudah

 flamenco dancers..senoras & senores..
kat Raming Tea House, Chiang Mai

OK, gambar solo pulak sebab segan nak snap yang satu lagi...

 
 zaman firaun pun ada

 muslimah..snap kat masjid

ni kat taman rama-rama di Chiang Mai

pelbagai fesyen baju  

Jenis toilet pulak...macam-macam depa ni..

  yang mana satu pilihan hati?

 yang ni lagi obvious..huhu..


OK, selamat bekerja.. 

44 comments:

  1. HEH..HEH..JUH BERJALAN MACAM2 JUMPA KAN..KDG XTERFIKIR DEK KITA.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kreatif kan depa2 ni buat signage utk toilets..

      Delete
  2. Replies
    1. mcm2 ada...suka pulak tengok simbol2 ni..

      Delete
  3. yang kat Bangkok tu, kalau tak baca tulisan..saya confused yg mana lelaki, yang mana wanita :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. confused sikit yg ni, dari jauh, dua2 nmpk cam wanita je..

      Delete
  4. Walau apa bentuk pun janji mata nampak faham pintu mana harus dituju
    Jgn salah pintu sudah:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau salah pintu, mmg bahaya..hihi..

      Delete
  5. Collection gbr signage toilet pun jadi menarik bila compile,macam2 pulak rupa bentuknya ya,boleh jd salah satu agenda bila travel ni,hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mcm2 design ada...ok jg, jd agenda bila gi travel..agenda tersendiri..

      Delete
  6. Foto yang ke 3 tu so far belum penah SB jumpa..heheheee!!.. lega mak bila nampak sign ni kalo tengah kelam kabut mencari..

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pun first time jumpa simbol mcm tu...disaat memerlukan, mmg lega nmpk signage ni..hihi..

      Delete
  7. Wahhh... mcm2 jgk simbol nya ye kak... hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mcm2 bentuk ada..kreatif depa ni..

      Delete
  8. Salam... mcm2 simbol tu . KA plg suka yg kat vietnam. Stress kerja lah ni relaxs jap terjah blog kawan2 he3

    ReplyDelete
    Replies
    1. W'slam..mcm2 bentuk ada..saya pun mcm tu jg, blogwalking utk release stress..

      Delete
  9. Wakakaka... paling senang kalau guna simbol segitiga piramid tu je. Kalau bentuk piramid dan ada bulatan kecil kat atas bucu atas tu, perempuan. Bentuk piramid terbalik dan ada bulatan kecil kat atas, lelaki.

    Bentuk pear tu assuming that all ladies wear skirts or blouses rasanya, heheh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. btk piramid tu jrg jumpa..pompuan lebar kt bawah..hihi..sama mcm btk pear..

      Delete
  10. mnarik ye simbol di bangkok tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tradisional tapi keliru jg, dekat2 nak sama je lelaki & perempuan..

      Delete
  11. Hahaha. Sy pnh ambik gambo ni gak buat perbandingan.
    Kih kih kih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bolehlah keluarkan koleksi gambo..hehehe..

      Delete
  12. Tp thai tu... hamaigahhhh im afraid that i cant differentiate them if only by that picture... hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg confusing sikit yg Thai tu, dkt nak sama je bentuknya..hihihi..

      Delete
  13. wah tak sangka pulak macam-macam bentuk rupa ya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ladies & gents boleh digambarkan dlm pelbagai bentuk dan rupa..kalau sama je, tak best kan..

      Delete
  14. Macam2 stail, menarik dan kreatif, tapi yang Thailand punya tu boleh buat keliru. Hampir serupa je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. seronok jg tgk mcm2 stail utk toilets...yg Thai tu mmg nmpak sama, cuma yg ladies tu pakai kain, yg men pakai seluar thai..dari jauh tk perasan..hihi..

      Delete
  15. Teringat waktu JM kat bangkok berpeluh cari tempat 'ni' lah adehh

    ReplyDelete
    Replies
    1. suspenskan kalau tak jumpa..kalau boleh tahan takpe, kalau dh nak keluar, mmg berpeluh..huhu..

      Delete
  16. Kalau kat india ada pic org pakai sari dan kurta so senang nk beza

    ReplyDelete
    Replies
    1. sari & kurta mmg nmpak jelas berbeza..

      Delete
  17. Teringat waktu turun d eport bali sign x berapa clear x leh nk beza lelaki or pompuan tersalah masuk tansas lelaki nampak org tgh kencing berdiri adeilaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni mesti yg gambar tradisional Bali..mesti org yg tgh kencing tu terkujat sekejap..hahaha..

      Delete
  18. hahaha kalau ke Thai mesti jumpa gmbar pelik2 mcm ni. di ofis guna gambar sizuka dgn nobita tp ad juga slh masuk toilet. hadoii

    ReplyDelete
    Replies
    1. kt Thai, signage toilet mcm2 bentuk..sizuka & nobita..so cute..tp camner boleh silap..huhu..tk pernah tgk citer doraemon kot..hehe..

      Delete
  19. irda pernah salah pintu...hahahaa nasib pagi kat station lrt

    ReplyDelete
    Replies
    1. akk pun prnah jgk, menonong je masuk, tak tengok signage, nasib baik sorang lelaki je yg ada, tgh basuh tgn kat sinki..huhu..

      Delete

Syukran jazilan for your comments. Merci beaucoup!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...