Monday, 20 November 2017

MITEC @ KL Metropolis

Pertama kali ke KL Metropolis...terus rasa "wow" bila tengok senibina Malaysia International Trade & Exhibition Centre (MITEC). The future is now.


  MITEC

Di selatan KL Metropolis pula, sedang dibina Arte Mon't Kiara, satu lagi senibina futuristik yang artistik..French Retro design..

 Arte Mon't Kiara
sumber: numestro

KL Metropolis ialah sebuah projek pembangunan komersil seluas 75.5 ekar di kawasan Dutamas, bersebelahan dengan kompleks mahkamah Kuala Lumpur. Dibangunkan oleh NAZA TTDI, KL Metropolis dirancang sebagai pusat 'International Trade and Exhibition District'.

Satu lagi projek yang menarik yang akan mengubah landskap kawasan Jalan Duta (Jalan Tuanku Abdul Halim)...yang hanya mampu tengok je..

24 comments:

  1. mmg wow MITEC ni ..
    ada iras2 Dongdaemun Design Plaza kat Seoul

    ReplyDelete
    Replies
    1. dua2 design futuristik...the spaceship has landed..hihi..

      Delete
  2. Ohmaigash... mau melopong saya tengok ni kalau ada di situ. Futuristiknya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasanya baru siap MITEC ni..sekali tengok nmpk futuristik..tapi bila tgk photo #2 tu, nmpk mcm ala-ala siput babs pun ada...huhu..

      Delete
  3. WOW CANTIK SGT SENIBINANYA LUAR BIASA

    ReplyDelete
    Replies
    1. senibina futuristik...masa pegi ni ada exhibition tp tk masuk..

      Delete
  4. wow nampak malaysia makin maju kekeke

    ReplyDelete
  5. Pernah lalu ja di area ni..masa tu berdebar naik teksi mamat..pijak KLCC pun kejap ja..
    inshaAllah ada rezeki akan ke KL tengok wajah sebenar KL..tq datang di laman Etuza ya
    o ya rajin menulis ya

    ReplyDelete
    Replies
    1. pembangunan semakin rancak di kwsan ni...senibina Islamic & modern bergabung..

      Delete
  6. mcm berada pd zaman Star Wars aje,,

    ReplyDelete
  7. Wow...nmpk mcm space ship je Kan. Tak sabar nak tunggu siap, nak gi tengok sendiri

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah siap, masa pegi haritu ada exhibition SME...itulah nk tengok pulak bhg dalam mcmana rupanya..

      Delete
  8. wow...menuju 2020,harap soon taraf hidup rakyat pun akan semaju bangunannya

    ReplyDelete
    Replies
    1. ntahlah..kenaikan gaji tk selari dgn kenaikan harga barang & kos sara hidup di bandar..bangunan2 mcm ni setakat tengok & jd background tuk posing..huhu..

      Delete
  9. Boleh bayangkan camana kontraktor & konsultant kena bambu bila tiap2 kali dia org ni pi site meeting. i can feel you guys

    ReplyDelete
    Replies
    1. jerit perih kontraktor & konsultant disebalik sesuatu projek hanya mereka bekerja di bidang berkenaan saja yg mengetahui...ramai yg lari ke gomen/developer..jd konsultan swasta ni perit sikit tapi banyak timba pengalaman..

      Dapat klien ok, mmg best..yg kerek semcm, mmg sakit jiwa raga..

      Delete
  10. Cantik sangat bangunan2 kat sini. Rasa dah ke masa depan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. design yg futuristik menandakan masa itu ialah sekarang..

      Delete
  11. Nampak reka bentuknya memang wow

    ReplyDelete
    Replies
    1. rekabentuk futuristik...mmg 'wow'..se-gah nama projek Metropolis..

      Delete

Syukran jazilan for your comments. Merci beaucoup!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...