Monday, 23 July 2018

Susu Zaman

Assalamualaikum...

Salam hari Isnin...happy Mooo..nday...dah minum susu pagi ni?

Susu ni bagus, banyak khasiat, banyak kalsium. Tapi susu lembu bukanlah kegemaran teman. Kalau disuruh minum susu lembu asli, memang tak lalu, kalau yang ada flavour tu, bolehlah telan.

Masa berjalan ke pejabat Majlis Bandaraya Petaling Jaya, terjumpa kedai kecil ni di  PJ Newtown.

\
Zaman Dairy
Menjual produk dari susu lembu


Macam-macam jenis produk susu lembu ada dijual di sini.

beli jelly susu lembu. cuba perisa vanila dan honey dew

honey dew ok, yang vanila bau lembunya masih terasa
overall, sedap, tak manis sangat

untuk info lanjut, boleh jengok ke website: www.zamandairyfarm.com
impressive juga ladang ternakan dia 

----------------------------
Yang ni tak yah perkenalkan, dah berzaman-zaman menghasilkan produk tenusu

 kilang Dutch Lady di Seksyen 13, Petaling Jaya

dulu-dulu dipanggil Dutch Baby

 moo, moo here, moo moo there

34 comments:

  1. sedap pulok tgk varity air tu. hukhuk

    ReplyDelete
    Replies
    1. milk shake & lassi byk flavour..blm try..

      Delete
  2. Hari ini tak minum susu lagi.. kikiki.. Sedap pula tengok anke perisa.. Dutch lady tu memang kegemaran..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dutch lady dh jd household brand..dh lama kt malaysia..

      Delete
    2. Betul tu.. dari susu anak anak sampai susu harian..

      Delete
    3. walaupun ada byk brand susu, DL tetap jadi pilihan..

      Delete
  3. Milk only tastes good with coffee (to me la)... hehehehe :D

    ReplyDelete
  4. Saya tak suka sangat minum susu...
    Tapi kalau dah letak perisa strawbery ok jugak la

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama lah, susu ni kurang sikit..suka yg perisa coklat..sekejap je habis..hihi...

      Delete
  5. saya suka susu bro...

    cuma susu mahal dipasaran..

    terpaksa cari alternatif susu seperti cokelat yang harganya agak murah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. cokelat & susu berbeza..susu asli reasonable jg harganya..yg ada perisa tu yg agak mahal..

      Delete
  6. Menarik jugak tu... Nasib baik ada blogger macam tuan admin nie yang sudi mempromote kedai tu... Kalau teman lalu kat area tu, boleh la singgah try test taste...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kedai ni nmpk cute..mcm baru buka..

      Delete
  7. cubaaa banyak kali nak telan susu kak.. i is kenot T.T tapi yang plain milk jela. yang flavored okay.
    kedai ni comel.. mesti catch attention orang =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. akk pun sama, tk lalu susu asli..yg ada flavour esp coklat, mmg cepat je habis..hihi..cute kedai ni..

      Delete
    2. tulaa yang sama je faham perasaan seksanya nak telan susu. but kena cari alternative coz we need calcium. amek pil calsium seminggu 3bijik..

      Delete
    3. ikan bilis, ikan2 banyak kalsium..tak pun ambil alternatif, susu soya..

      Delete
  8. DAH TUA NI KENA RJN MINUM SUSU UTK ELAK TULANG REPUT

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya, betul..kena cukup kalsium..susu anlene yg popular utk warga emas..

      Delete
  9. Hahaha... comel lembu kat depan tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. nmpk lembu tu yg terus singgah kedai ni...hehe..

      Delete
  10. Replies
    1. susu berperisa mmg sedap diminum, yang asli tu payah sikit nak telan..

      Delete
  11. Kecik-kecik tak mampu nak minum susu dah besor lagi lah tak lalu. Tapi kalau perisa lain selain yang asli boleh telan pulak. Lah ni kena minum susu untuk kesihatan tulang sebeb tulang dah berkeriuk keriuk...aduhaiiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. samalah kita, masa kecik2 dulu tak mampu minum susu, bila dah besar nak minum susu yg asli tu tak lalu nk telan..hihi..sekrg ni kena minum susu utk kesihatan tulang, susu anlene pun dah ada perisa coklat..

      Delete
  12. Saya pun kalo nak minum yg fresh ni kena minum yg ada perisa, tak lalu kalo ada bau moooo tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. bau susu asli tu yg sebab ramai tk lalu nk minum..tp kalau yg berperisa mmg laju..hihi..

      Delete
  13. Sedap weh susu lagi yang berperisa macam2 ni hehe. Susu ni bagus untuk sumber kalsium, so kalau tak suka susu bolehlah cari makanan lain yang kaya kalsium macam brokoli ke

    ReplyDelete
    Replies
    1. susu berperisa mmg sedap disukai ramai..ramai jg yg bertukar ke non-dairy milk seperti susu kacang soya utk kalsium..

      Delete
  14. Usually, I never comment on blogs but your article is so convincing that I never stop myself to say something about it. You’re doing a great job Man. Best article I have ever read

    Keep it up!

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you for your comment..not really a great article, just sharing some info obtained in daily life..

      thanks again!!

      Delete
  15. susu ni kalau tak ada org peringat memang tak minum la. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo..okla..ada yg tolong peringat..

      Delete

Syukran jazilan for your comments. Merci beaucoup!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...