Tuesday, May 29, 2012

Toilet Yang Ceria

Assalamu'alaikum..salam ceria..

Tengahari tadi saya pergi ke satu jabatan kerajaan atas urusan kerja. Dimana? biarlah rahsia..hehe..Bila melangkah ke lorong untuk ke toilet di tingkat tersebut, alangkah terkejutnya melihat banyak sungguh hiasan, dari lorong sampai ke dalam toilet..hajat hati terencat sebentar, asyik membelek-belek sambil snap-snap gambar *nasib baik takde orang lain*

Inilah kali pertama tengok tandas dihias begitu meriah sekali. Rupa-rupanya ada pertandingan toilet tercantik antara jabatan-jabatan..

Ada pelan lagi..sila teliti sebelum masuk
Yang mana satu pilihan hati, sila buat keputusan 
Bagus, ada doa sebelum masuk tandas di tepi pintu masuk.
Ada juga doa keluar tandas.
Zon Ceria, ceria melangkah ke toilet
Di sudut kiri sinki, rimbunan hijau

Disudut kanan sinki, mak aii..besarnya pasu bunga

Tapi yang paling bagus di dalam toiletnya, bermacam-macam innovasi.  Sambil-sambil tu sempat juga snappy-snappy.. 

Ada lampu keselamatan..jikalau tiba-tiba 'blackout'
Loceng keselamatan..jangan tertekan jika overacting meneran..
penyangkut yang artistik
 
Ada kertas membalut..
siap ada wallpaper border bunga-bunga utk feature wall
semuanya kaler pink..women power


Akhir sekali, anda suka toilet tadi?? sila rate..
Janganlah bersedih, dah dapat award 'Toilet Terbaik'

OK, dah dapat idea untuk toilet interior design?     

12 comments:

  1. Hmmm..mcmana dgn bauan di dlmnya???
    Waimana sekalipun..
    well done kpd yg berinsentif menghias toilet..agak2 klu tak ada pertandingan beserta dgn reward..mcmana lak ghupe tandas ni ek????....

    ReplyDelete
  2. OKlah bauannya,natural odour..

    Rasanya ada reward,tak byk mesti ada, tu yg menghias sebegini rupa..ada sijil penghargaan lagi..

    ReplyDelete
  3. Mmg terbaik!!!! nanti nak wat tandas kat umah camni gak la..

    ReplyDelete
  4. Si Matatajam,

    Macam berada di taman bunga, tapi less is more..

    ReplyDelete
  5. kat Phuket pun kan toiletnya cantik2 sangat. suka tgk..

    ReplyDelete
  6. wow cantiknye...nak masuk toilet pon bersemangat..bersih dan cantik..hehehhe

    ReplyDelete
  7. Azian Elias,

    Memang seronok masuk toilet yg cantik dan bersih, esp. tandas awam..

    ReplyDelete
  8. cikceriacorner,

    the feel good factor..semangat waja..hehe..

    ReplyDelete
  9. CikMoonAdnan,

    Memang ceria, mula2 tu pelik jg..

    ReplyDelete
  10. hehehe..ini mesti ada program 5s kat jabatan dorank ni...opis ahkak pun sama sibuklah nk menghias toilet, ruang kerja dan tempat2 strategik..maklumlah ada audit tuk mengadili semua tu..

    ReplyDelete
  11. puan adda,

    Oh ye ke..patutlah meja kerja, office dihias cantik...

    ReplyDelete

Syukran jazilan for your comments. Merci beaucoup!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...