Wednesday, February 29, 2012

Tahun Baru, Hobi Lama

Setelah hampir dua bulan on 'silent mode', baru nak bermula dengan first entry di tahun 2012. Biar lambat, asal ada..

February, March..bulan yang sibuk dengan mesyuarat agong persatuan2. Sebagai 'setia' berusaha, macam-macam tugas menanti, nak update laporan aktiviti tahunan, nak update senarai AJK, prepare dokumen for submission to Registrar of Society, nak kejar pengerusi & pemeriksa kira-kira for their signatures..huh..

Tapi yang paling best, hantar notis mesyuarat pada ahli2..hantar guna tradisional postage..pergi pejabat pos Medan Tuanku, beli setem..ada setem terbaru..kempen anti-dadah..


Setem bentuk tiga segi, terbaru di pasaran....Ya Kepada Kehidupan, Tidak Kepada Dadah


surat kepada ahli


Sentiasa teruja tengok setem yang pelik-pelik ni.. Teringat masa zaman kanak-kanak dulu, hobi mengumpul setem..hobi yang sungguh pasif, bila dapat setem oversea, rasa gembira sangat..tiap-tiap hari tengok album, susun ikut negeri, negara..ikut design..



Album setem yang dah banyak berjasa

Setem-setem negeriku



Setem tigasegi sebelum merdeka - masih lagi Tanah Melayu




Dalam kenangan, not happily ever after but till death do us apart (yang ni benar)

Masa dapat setem ni, rasa best sangat, maklumlah the late Lady D sangat popular masa tu sebab nak kahwin dengan anak raja..fashion rambut dia menjadi ikutan ramai..


Membuka album setem, melihat-lihat setem-setem lama umpama satu terapi minda sambil hati bertanya siapakah designer setem-setem ini..an unanswered question..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...