Monday, 22 February 2021

Kudapan Petang

Dah beli makanan tengahari, nak pula mencari kudapan petang..selalunya beli gorengan-gorengan yang sedap di gerai ni - gerai pisang goreng cik pah kg pandan, resipi tepung putih sejak 1993

tapi yang ni bukan di kampung pandan jauh ke tengah, tapi di cawangan dia di belakang Wisma FGV (dulunya Wisma Sime Darby), off Jalan Raja Laut

 Macam-macam gorengan ada, goreng pisang, keledek, keladi, sukun, ubi kayu

gorengan celup tepung di gerai ni memang sedap, walaupun dah sejuk

 ada juga cekodok, cucur udang, keropok lekor, kuih ubi getuk

ada juga kuih keria, kuih bom, karipap, kuih getas

terliur pulak tengok kuih-muih ni semua, hari ni tak gi beli..

36 comments:

  1. Kuih getas tu pebetet tp tak pernah buat sendiri

    ReplyDelete
  2. Susah hendak jumpa kuih salut tepung yang sedap.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul..kekdg salutan tepung yg buat tak sedap..

      Delete
  3. Petang petang mesti nak kudapan sesekali. Banyak pilihan tu. Lama pulak tak makan kuih keria.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sambil-sambil buat kerja, nak mengunyah je...kuih keria dia over sikit warnanya..hihi..

      Delete
    2. Oh ye ke kak? terlebih gula agaknya. takpun terhangus sikit :)

      Delete
    3. rasanya sira gula melaka kot..sebab tu kaler mcm tu..tak pernah beli kuih keria..

      Delete
  4. Replies
    1. byk jenis kuih & kudapan..rambang mata..

      Delete
  5. GORENG GORENGAN SEDAP SEMUANYA

    ReplyDelete
  6. Memang sedap ini buat kudapan minum petang.. lama tak makan sukun goreng..

    ReplyDelete
  7. wahh macam2 gorengan ada.. wak x larat kalo byk lalat berterbangan kat situ.. huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh dikatakan semua ada..lalat nampaknya macam takde je..

      Delete
  8. nampak rangup sedap makan panas2 kan :)

    ReplyDelete
  9. Memang sedap makan pisang goreng ke, ubi goreng ke. Ada pulak kopi panas secawan. Nikmat!

    ReplyDelete
    Replies
    1. perghh..kena simpan stock kopi kt ofis, yg ada nescafe je..

      Delete
  10. pisang goreng mkn panas2 mmg layan nohas..kena plak dgn kopi o panas..perghh ^_^

    ReplyDelete
  11. kepok lekor.... cekodok..
    perghh minum ngan air teh o panas...
    mmg heaven la...

    ReplyDelete
    Replies
    1. makan petang2, time glukos kurang dlm badan, mmg heaven..

      Delete
  12. Sukanya saya kuih keria, tapi jenis keria zaman dululah yang sira dengan gula pasir putih tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg old school sira gula pasir tu lg sedap dari gula merah..

      Delete
  13. ya ampun.. baru ajak hubby pi beli ptg ni. memang best layan

    ReplyDelete
  14. Terliurnya tengok goreng-gorengan tu 🤤

    ReplyDelete
  15. kudapan ptg..kalo kj opis..ptg2 ada yg kuar cr pisang goreng, cekodok

    ReplyDelete
    Replies
    1. petang2 mesti nak cari kudapan...hehe..selalu ada stok biskut dlm laci..

      Delete
  16. sedapnyaaa. saya kalau kt uni pon ada satu tempat yg jual kuih goreng2 mcm ni, laku sgt. murah pon murah, beli sikit dah kenyang, sesuai la utk student.

    saya mcm first time tgk kuih getas tu ^_^'

    ReplyDelete
    Replies
    1. kuih sedap, murah..mesti jd tumpuan..kuih getas ni mmg jarang jumpa orang jual..

      Delete

Syukran jazilan for your comments. Merci beaucoup!