Gulai panas! gulai panas!...makan-makan di restoran Pak Jen Gulai Panas Langkawi, di Sunway Putra Mall, tapi tak makan gulai panas..hehe..
Tuesday, 30 May 2023
Pak Jen Gulai Panas Langkawi
Restorannya luas, ada bahagian open-air juga..
gambar-gambar di Langkawi zaman dulu-dulu in black & white
cuma order nasi goreng kampung
kali kedua ke sini, ambik set minum petang - set cucur sayur & teh tarik
harga RM9.90
order juga sagu gula melaka
gula melaka sikit je, pelik lak rasanya sebab santan rasa tak best
Bolehlah, kalau nak makan masakan Melayu di Sunway Putra Mall
next time, kita try gulai panas pula..
Saturday, 27 May 2023
ABC & cendol yang sedap
Salam hari Sabtu
Cuaca panas ni sedap sungguh dapat minuman sejuk
Look no more, rain or shine
gerobak mamak ni tetap setia penunggu pelanggan
menjual pelbagai jenis minuman cendol dan ABC
disamping variasi menu rojak
masih menggunakan mesin air batu tradisional ni
pelbagai condiment untuk cendol dan ABC
tapau ABC
pekat & likat, berbaloi-baloi
Thursday, 25 May 2023
Hotpot : The Khan Mongolian Restaurant
Teringin nak makan bakar2, soupy2..jom ke The Khan Mongolian Restaurant di Platinum Mondrian (PV128), Jalan Genting Klang, Setapak. Halal BBQ dan steamboat buffet..
Kedainya di tingkat satu, naik escalator di bahagian tengah bangunan, terus ke restoran ni. Parking banyak disekeliling bangunan PV128 ni, tapi masih menggunakan tiket, murah je parking rate, sejam RM1.00..
Council member
kerusi meja kayu
Luas restorannya..mungkin cater untuk pelancong daripada negara China. Ada ruang makan di kawasan balkoni, open air..
ruang makan di dalam restoran
Menu hotspot/steamboat ni sama je, ada daging perap, ayam perap, seafood, sayur-mayur, bebola, nasi goreng cina, dumpling, itu yang selalu ada
daging perap, seafood, sayur-mayur
menu yang selalu ada di restoran cina muslim
pernah tengok cara memasak dumpling
dalam drama Jepun Izakaya Bottakuri
Makan steamboat ni mula-mula tu laju je, macam nak makan semua..
lama-kelamaan, pace jadi slow..rasa kenyang yakamat..
ada yang target makan udang je, ada yang non-stop ambik kambing perap menggunung tinggi dalam bekas..ambik yang mahal baru berbaloi..hehe..
Harga per pax tak ingat berapa, rasanya less than RM50
tapi kuah sup charge lain - RM10 untuk satu pot...boleh refill..
Overall, oklah..first time makan steamboat Chinese style..
Subscribe to:
Posts (Atom)