Tuesday, May 26, 2015

KL kita punya

.Kenangan Lalu..menggamit memori majalah Gila-Gila..


Professor Serba Tau menjawab..realiti kehidupan di KL..


Sempena menjelang Ramadhan dan juga Hari Raya Aidil Fitri..


Setuju dengan Sultan Johor.."English as medium of instruction"

"Egg is telur, wood is kayu
when I tidur, I ingatkan you"

Dan banyak lagii..di sini..Galeri Petronas Suria KLCC..

still got the time

Entri santai..stress level on the rise...

45 comments:

  1. dulu2 memang gila dengan gila-gila ni, tak pernah miss sampai turun ke anak2 pulak..
    tapi tak tau skrg ni dah lama dah tak nampak gila2 ni haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. dulu majalah ni memang famous, majalah komik yg lain tak leh nak compete..sekarang ni dah semakiin suram, tak pasti masih ada lagi ke tak dlm pasaran...

      Delete
  2. Dulu saya memang peminat tegar gila-gila ni. Sekarang ni masih ada lagi dalam simpanan sebahagian majalah yang dah berusia lebih 20 tahun...

    ReplyDelete
    Replies
    1. masih ada lagi dlm simpanan..legend ni...blk kpg baru2 ni, cari kt rumah, tak jumpa..

      Delete
  3. Ya, dulu saya pun minat baca, dan masih disimpan dengan rapi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. masih elok lagi majalahnya..legend ni..nostalgia zaman muda dulu2..

      Delete
  4. Sis nohas... nice... nk ambik cuti lah pergi...
    hihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. perghh...siap nak ambik cuti..hihi...weekdays..rileks sikit..

      Delete
  5. SS membesar dengan majalah gila2... Pastu sambung Ujang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. dua2 majalah tu memang famous dulu2...kartunis Ujang pun famous jg..

      Delete
    2. Betul. Gila-gila. Then, Ujang. Kalau baca memang gelak tak ingat!

      Delete
    3. kartunis2 ni memang kreatif...

      Delete
  6. salam. hee stress dh hilang ke makk ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. w'salam...berkurang sikit je..kejar dateline..

      Delete
  7. Majalah zaman kita kanak-kanak ni.
    Dulu balik sekolah kalau ada majalah ini baca dulu baru makan:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. best kan...enjoy baca komik..dulu sekolah rendah ada komik Bujal.

      Delete
  8. HMM TERSENYUM LEBAR...KENANGAN BERSAMANYA MNGHIBUR HATI SEPI...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Peminat Gila-Gila jugak... Pernah singgah di pejabatnya di Jalan Pantai dulu.

      Delete
    2. ramai peminat Gila-Gila..majalah Gelihati pun takleh lawan...pejabatnya di Bangsar Uama dulu..

      Delete
    3. Saya tak pasti yang mana satu dulu... sebab pejabatnya sering berpindah. Pejabat Jalan pantai tu sekitar tahun 80an. Sempatlah berjumpa dengan arwah Rejabhad, Ujang dan pelukis Azman Yusuf.

      Delete
    4. tahun 80an zaman gemilang majalah Gila-Gila..saya pergi dlm tahun 2009 kt Bangsar Utama..tak tahu ada lg tak pejabat kt situ..

      Delete
  9. Nostslgia
    Zaman sekolah bangga dpt beli majalah ni

    ReplyDelete
  10. Majalah ini saya suka suatu waktu dahulu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ramai yg suka baca majalah ni..dulu x banyak entertainment..

      Delete
  11. Replies
    1. rindu dgn jawapan nya yg gila-gila..

      Delete
  12. Kenal Ujang.. slot gila-gila ada selit kan..sekarang dah tak baca semua tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ujang dulu kartunis utk majalah gila-gila...sebelum brgerak solo.. ..

      sekrg ni tengok komik dlm suratkhabar je...kalau rajin..hehe..

      Delete
  13. Teringat zaman kecik2 dulu baca majalah ni...
    Kalau tak sempat beli, pinjam kawan punya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kenangan masa kecik, berebut nak baca dulu..

      Delete
  14. Gila-gila, majalah komik tempatan yang legend. Dulu memang suka jugaklah baca komik tu, selain Ujang ;3

    Sis, nanti ni jangan lupa order BOTK-2 (Buasir Otak the Komik - 2nd volume) dari Prince of Noob, lebih banyak 'sentap jokes' bakal ada di dalam edisi tu nanti, hehehe~ X3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Majalah Gila-Gila mmg legend, tiada tandingannya..dah 2nd volume..mcm manalah 'sentap jokes' tu...in shaa Allah, sokong produk tmpatan...

      Delete
  15. komik bacaan semasa remaja . lepas tu beralih ke ujang pula ... 3 dara pingitan tu antara yang saya masih ingatlah ... mmg ' bahagia ' baca komik ni ... heeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ujang jg popular..byk segmen dlm Gila--Gila yg masih ingat...lagak A Mahmud, From Taiping with love, lawak antarabangsa...mmng legend..

      Delete
  16. gemilangnya GG n Ujang suatu ketika dulu...kbanyakan rumah mesti ada koleksi ni...pling syok edisi bumper raya sbb extra tebal....tkda yg standingnya skrg kan...santai tp byk mesej yg bagus

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ramai peminat GG, mmg popular..sekrg ni dah byk cabang entertainment..komik Melayu dh makin tenggelam..

      Delete
  17. SB minat gak majalah GG..Tak da bajet beli, pinjam kat kengkawan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang ramai peminat GG...mjlh paling top

      Delete
  18. ayah mmg akan beli.. Gegila n Ujang.. wajib.. ooowh ada Apo ! skali hheheh..
    tapi suka Ujang lagi.. lukisan comel2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. famous dua2 majalah tu...majalah Apo ada jg sekali-sekala baca..

      Delete
  19. kata2 jgn jadi seperti ketupat tu best :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya, betul..PST ni otak kreatif..

      Delete
  20. ada lagi ke org jual majalah gila2 ni..susah tul nak cari

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak tau ada lg ke tak di pasaran...dah lama x baca komik...

      Delete

Syukran jazilan for your comments. Merci beaucoup!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...