Friday, November 20, 2015

Two Lunches @ Maju Junction

Kata orang 'on diet', breakfast like a king, lunch like a prince, dinner like a pauper...betul ke? tapi majoriti semuanya 'like a king'..hehe..

Minggu ni, dua hari berturut-turut makan tengahari di Maju Junction, Jalan Sultan Ismail...takde lah jauh mana, depan ofis je...   

Sejak rebranding dengan 'anchor tenant' Parkson, banyak food outlets di Maju Junction ni - Johnny Rocket, Franco, Urban Food Hall, South East, the Library cafe, Mary Brown, Restoran Padang..tak lama lagi Restoran Senja, the Chicken Rice Shop..yang lama still maintain - Secret Recipe, Dapur Penyet, Kenny Rogers..

First lunch @ Maju Palace

Hari Khamis, bos belanja sorang staf yg nak berenti, kita pulak meramaikan suasana...the more, the merrier. Lunch dim sum di Maju Palace, tingkat 5 Maju Junction..


Maju Palace ni salah satu restoran yang ada halal dim sum. Memang sedap dim sum di sini, dah banyak kali juga bos belanja makan di sini. Bukan buffet dim sum tapi ala-carte.

mula-mula je ada chopsticks
lepas tu tukar fork n spoon..hihi..
bos asyik cakap..belajar le guna chopsticks

 dim sum

mee

Untuk dim sum, lebih suka yang steamed dari yang digoreng..lebih authentic..

--------------------------------------

Second lunch @ the South East (update 2017: dah takde restoran ni MJ)

Hari ni lunch di the South East, Lower Ground, Maju Junction. Sendirian berhad...belanja diri sendiri..


Ada banyak pilihan makanan, minuman, deserts dari lima negara Asia Tenggara - Malaysia, Indonesia, Singapore, Thailand and Vietnam.

 jom order - boleh guna ipad atau buku menu

 besar buku menu nya - puas hati tengok gambo

Main menu - order pad Thai (Thailand) dan chicken chop with bagoong rice (Vietnam). Minuman pulak - sarang burung dan goyobod..

 pilihan cold drinks
 
ingatkan merbahaya tadi..hihi..

 takde pulok..kenapa..pa..pa..

setting kedai

ok, jom tengok foods and drinks yang diorder...

 goyobod (kiri) dan sarang burung (kanan)
goyobod ni rasa macam es teller
sarang burung macam lai chee kang

 pad thai

 chicken chop with bagoong rice


The verdict: Makanan dan minuman oklah, sedap juga tapi quite pricey..
Total damage : RM57.85 incl tax

Sekarang ni ada promosi - belanja more than RM50, dapat voucher RM50, so next visit boleh makan free tapi ada dateline, 15 December 2015..no problemo..

jom makan free
 
So, sesiapa yang berada di kawasan SOGO atau Jalan TAR..boleh singgah makan di Maju Junction..banyak pilihan..

Till then, have a nice weekend.. 

30 comments:

  1. aku pun ingat merbahaya.... ntah hapa hapa nama

    ReplyDelete
    Replies
    1. nama dari Indonesia rasanya...hihi..pelik sikit namanya...

      Delete
  2. Replies
    1. sedap..suka yg mcm ni..kalau yg authentic Thai, pad thai ni siap bagi sekali dgn gula, taugeh mentah, cili flakes..

      Delete
  3. sendirian berhad tu pegi dgn sape tudung biru tu mak bukit ., ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. tudung biru tu ofismate saya, wak...membelanja diri sendiri..

      Delete
  4. perghhh sedap sgt ni... dh lama tak pergi maju jucntion.... semua menarik tak tahu nak order apa... hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg betul..semua menarik..susah jg nak buat pilihan..hihi..maju junction sekarang ni dh cantik sejak parkson masuk..

      Delete
  5. lai chi kang lama dh tk makan
    boss mana lah nak belanja kaknoor ni kan hehehe
    untung nohas dpt mkn sedap2 ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. minta boss cik abe belanja..hehehe...sekali-sekala je boss belanja..

      Delete
  6. Kakak siap dok belek ingredients diguna utk goyobod tu No. Apasallah nama dia special benar.
    Dah dpt voucher tu sah mestilah pergi lagi kakak tahu dah... apa lagi kata depan office aje kan.
    Bestlah kalau selalu macam ini:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ingredients dia biasa je, nama pelik sikit...in shaa Allah, mesti dilunaskan voucher tu..hihi..kdg2 malas jg nk melintas jalan ke sana...nk makan selalu tak leh, kak...mahal bebenor makanannya..

      Delete
  7. kalau JM on diet bfast like a farmer, lunch like a gardener and dinner like a sailor heheheh

    ReplyDelete
  8. Maju Junction!!!! bertahun x ke sana sejak pindah keluar dari KL...makan dim sum tu ..best argghh bos lanje

    ReplyDelete
    Replies
    1. bos selalu jg blanje dim sum di sini..dtg KL bolehlah try..

      Delete
  9. mak aih! RM57.85 untuk 2 orang..sesekali boleh lah kan kak Nohas..kalau seminggu 2,3 kali rabak lah poket

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu..sesekali bolehlah, kalau 2,3 kali seminggu..bukit pun boleh gondol..hihi..

      Delete
  10. im so going to go makan dimsum tu !!!! aaargh !!!
    akak makan sedap2 ni len kali ajakla iols sama kak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dim sum tu selalu bos yg belanja..kalau ada di kl, boleh la ajak sekali..huhu..

      Delete
    2. hari ni nak balik penang dah.. huhu.. marila datang Bangi.. kite gi KL susah lepas hehe.. makan kat Mohd Chan pun jadilah =D

      Delete
    3. alaa..nak balik dah..weekend ni akk bertapa kt ofis, tak kemana-mana..huhu..lenkali ya..I'll take the rain check..

      Delete
  11. Menariks ni...memang tengah mencari cari tempat nak makan dim sum..
    Kalau dulu2 (sekali sekala) rasa nak makan dim sum, layan jugak yg dekat quality hotel tu..ni dh ada kat maju junction, senang siket kot kalau2 tekak teringin

    ReplyDelete
    Replies
    1. buffet dim sum yg kt quality hotel tu..bestkan..mmg tak terlarat nk makan..hihi..boleh try yg ni tapi ala-carte..

      Delete
  12. wow..taste of Asia...lapar tengok gmbar makanan nih,menarik nampak dim sum tu,bolehlah mnyinggah nanti

    ReplyDelete
    Replies
    1. mcm2 food negara Asia Tenggara...recommended dim sum di Maju Palace..sedapp..

      Delete
  13. bila dah byk menu tu , selalunya tak tau nak pilih mana ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. lama jg nak pilih menu..hihi..sbb ada nama yg ganjil2..kena baca sekali dia punya ingredients..

      Delete

Syukran jazilan for your comments. Merci beaucoup!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...