Tuesday, April 25, 2017

Rumah kecil

Assalamualaikum, semua..

Salam Isra' Mikraj...selamat kembali bekerja...

Tuesday blues, after long weekend..santai pagi..

setiap hari lalu lalang depan rumah ni, teringat masa kecik-kecik dulu, bila lukis gambar rumah, mesti lukis macam ni..
>
>
>
>


dua tingkap, pintu tengah-tengah..hehe...
rumah quarters, abadikan kenangan sebelum dirobohkan

minggu ni cuti panjang lagi, Alhamdulillah..

38 comments:

  1. Comelnya quarters ni,nak dirobohkan dah ke...betullah macam lukisan zaman kanak-kanak dulu,lepas tu tambah kat depan ada lukisan 3 orang mewakili mak,ayah dan anak

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya, nak dirobohkan, kwsan nak dibangunkan..depan rumah lukis orang lidi...hihi..

      Delete
  2. Jangan lupa lukis gambar matahari dan awan sekali

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya, betul..kenangan masa kecik2..

      Delete
  3. PANDAI LUKIS GMBR RUMAH KINI JADI ARKITEK

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya bukan arkitek, kak...kerja dlm bidang hartanah, saya penilai hartanah..

      Delete
  4. Hihi, samalah camtu jugak kalo lukis rumah, tapi ada tiang, ada tangga, kat tangga ada selipar, pasu bunga.

    Sayangnya nk dirobohkan, yelah demi pembangunan katanya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kecik2 dulu nak lukis yg complicated x reti, mcm ni lbh mudah..

      harga tanah di bandar ni mahal,terpaksa dirobohkan utk pembangunan yg lebih menguntungkan..

      Delete
  5. Wahh mmg kecik betul ya. betul2 sama mcm lukisan time kecik-kecik dulu kan :) kat mana ni sis?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kecik je kan, mcmanalah kt dlm rumah ni...di Bandar Baru Sentul..

      Delete
  6. Replies
    1. mungkin jg, tgk belakang, bangunan tak pjg..kwsn tanah besar..

      Delete
  7. Replies
    1. rumah pekerja..yg ni kuarters KTM kt Sentul..

      Delete
  8. Mengamit kenangan masa kecik kan... sebijik umah tu mcm lukisan... ha ha ha

    ReplyDelete
  9. ha ha rumah kecil dua tingkap satu pintu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. pandangan depan..lukisan kanak2..

      Delete
  10. betul2 sama mcam dalam lukisan i dulu2 haha

    ReplyDelete
  11. Waalaikumusalam...

    Teringat satu pantun...

    Rumah kecil tiang seribu
    Rumah besar tiang sebatang
    Masa kecil ditimang ibu
    Sudah besar ditimang gelombang...

    tapi rumah kecil tu takde tiang... hehhe

    Jawab pantun tu nohas!

    ReplyDelete
    Replies
    1. terimalah pantun balas dr saya..hehe..

      pagi-pagi hatiku sebak
      petang-petang fikiranku santai
      kalau takut dilambung ombak
      jangan berumah ditepi pantai

      quarters zaman british dulu..lbh kurang sama designnya..

      Delete
  12. Replies
    1. comel kan..tak tau mcmana keadaan dalaman..sempit je kot..

      Delete
  13. betul2 macam lukisan masa kecik.

    hihihi

    ReplyDelete
  14. Oh maknanya mcm standard lah lukisan kita semua zaman kanak kanak..kalau nekcik siap ada jalan terus ke pintu masuk..adalah pokok bunga..pokok kelapa he..he

    ReplyDelete
    Replies
    1. nampaknya macam tu lah, design rumah sama..hihi...

      Delete
  15. Ha'ah sis, betul tu. Masa kecik2 dulu bila lukis rumah, mesti designnya macam ni... heheh :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. design yg mudah bg kanak2..hihi..

      Delete
  16. Rumah siapa tu? Nak di roboh? Kenapa?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni quarter pekerja KTM, rasa dh ada sejak zaman british dulu..kwsn ni nak dibangunkan, kena roboh..

      Delete
  17. Kecik betul rumahnya. Kalau untuk yang bekeluarga tak sesuai rasanyakan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kecik kan..kalau setakat sorang dua anak, boleh lg duduk...kt bhg belakang nmpk pjg jg..

      Delete
  18. betul heheh zaman melukis rumah dulu.. byk rumah quarters terbiar semak

    ReplyDelete
    Replies
    1. byk rumah quarter tk terjaga..tk suka duduk kot, old design..

      Delete

Syukran jazilan for your comments. Merci beaucoup!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...