Tuesday, 27 March 2018

Jalan-jalan CNY : Mitsui Outlet Park

Assalamualaikum..

Baru nak up entry cuti Tahun Baru Cina. Jalan-jalan dekat je, orang lain dah lama pergi, kita baru nak pergi melawat kawasan. Tak pe, better late than never. Part of the job, market survey of retail complexes.

Jalan-jalan ke Mitsui Outlet Park, KLIA. Yang kat Jepun dah pernah pergi. Outlet di Kurashiki. Yang kat Malaysia baru nak pergi buat survey.

 Mitsui Outlet Park di Jepun

 Mitsui Outlet Park, Kurashiki

Jom mulakan perjalanan, ikut NKVE masuk ELITE, jem sikit di ELITE. Jalan menuju ke KLIA..mengimbau kenangan, bila lah nak fly nih...jom corner kiri..



Sebab raya cina, hiasan pun bercirikan tahun baru cina.

 cantik

lama di sini...beli kasut..banyak discount


 kedai Doraemon

Doraemon kaler kuning

Dah letih tawaf kedai, rehat kaki, makan tengahari di food court

 nasi goreng ikan masin

 ada flight time table, supaya tak terlepas flight

Bagus juga Mitsui Outlet Park ni, pada masa 'retail market' di Lembah Klang yang semakin suram kecuali high-end shopping complex seperti Suria KLCC, Pavillion, Mid Valley dan One Utama, ditambah dengan persaingan dengan home shopping, online shopping websites, Mitsui Outlet Park boleh mencapai hampir 100% occupancy rate.

Kekuatan tenant mix - semua ada, got everything for everyone - tua, muda, lelaki, perempuan, kanak-kanak, bayi. Branded items at reasonable prices.

fully occupied

Dan ada expansion lagi!!
 

wahh..ini sudah bagus. Mungkin konsep dan target market yang berbeza, demand sentiasa ada. Lokasi juga penting untuk retail mall. Tapi factory outlet, walaupun jauh, pelanggan sanggup datang untuk membeli-belah. Adioss...

18 comments:

  1. Wowwie... okeh, nanti kalau ke KLIA boleh la saya jenguk sini sat :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasanya ada shuttle bus dari KLIA ke sini..

      Delete
  2. Teman tak pernah sampai kat sini lagi... setakat lalu, tengok dari jauh je masa pergi balik KLIA🤗
    Apa yg best kat sini?

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg bestnya, pergi masa festive season, banyak diskaun utk branded item..ada barang yg tk dijual dkt outlet biasa di shopping complex..

      Delete
  3. Banyak kali dah ke sini... berbaloi2 nyoping di Mitsui...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo..masa pergi haritu, ada sale sempena CNY, ada discount on discount...berbaloi jg..ramai orang..

      Delete
  4. Wah, tempat mmg cantik. Ada kedai doraemon. Bestnya. Hihi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. doraemon biru & kuning..hihi..

      Delete
  5. Replies
    1. banyak jg kedai Jepun di sini..

      Delete
  6. BERBALOI KOT BERBELANJA DI SINI

    ReplyDelete
    Replies
    1. berbaloi jg kak..mcm outlet Scholl ni, kalau kt tmpt lain jarang ada sale, walaupun musim perayaan..asik harga tetap je..

      Delete
  7. Bila ada duit banyak..

    shopping terlebih nikmatnya.

    bila duit sikit

    bersedekahlah lebih nikmatnya ..

    anyway..

    kat sana memang syurga untuk membeli belah

    ReplyDelete
    Replies
    1. bila duit banyak, kita sedekah banyak, bila duit sikit, kita sedekah sikit..yg penting, istiqomah..

      pertama kali ke sini, tgk ramai yg berbondong-bondong bawak beg, diskaun hebat..

      Delete
  8. Tak pernah sampai lagi.. Lalu banyak kali dah.. kikiki..

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pun pertama kali ke sini..asik memandang dari jauh je..hehe..

      Delete
  9. Memang teringin nak gi sini..tak sampai lagi. Kalau gi airport..setakat tengok dari kejauhan aje la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti time raya bolehlah shopping kt sini, sales dia mmg best..

      Delete

Syukran jazilan for your comments. Merci beaucoup!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...