Monday, 22 July 2019

Terbang tinggi utk melihat yg tinggi

Assalamualaikum semua..

Lama tak update..was away..

Terbang tinggi..

Untuk melihat yang tinggi..

cuma ini saja yang boleh dekat

Tak dapat dekat pada yang lebih tinggi..semuanya takdir oleh Yang Maha Tinggi..
kita merancang, Allah juga merancang dan sesungguhnya perancangan Allah yang lebih baik

* Gunung Bromo meletus, memuntahkan laharnya pada hari Jumaat, 19 Julai 2019..diammu gunung berapi..

26 comments:

  1. alaikumsalam, pegi bromo kak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pergi tapi tk dpt gi ke Gunung Bromo..masih lg kerja2 pembersihan..bromo meletus hari jumaat lepas...huhu..

      Delete
  2. bestnyaaa.. teringin nak naik kuda kt sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. ramai yg posing atas kuda disini..murah je, 10,000 rph..

      Delete
  3. Saja2 gi melancong ke atau ikut aktiviti manjat gunung...

    ReplyDelete
    Replies
    1. gi melancong, Gunung Bromo ni mcm tmpt wajib gi kalau ke Surabaya, selain Kawah Ijen..ada tangga utk panjat Bromo, tgk kawahnya yg berasap..

      Delete
    2. bau sulfur kuat..tapi ramai yg gi mendaki tangga..

      Delete
  4. Ohhh memang nak sangat pergi Bromo.. Moga diizinkan satu hari nanti In syaa Allah

    ReplyDelete
    Replies
    1. In shaa Allah, semoga tercapai impian..

      saya dah sampai tapi takde rezeki ke Mount Bromo..

      Delete
  5. WOW MELANCONG KE SURABAYA KE..SERONOK TU

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya, kak..gi hari minggu lepas..seronok gak, jalan2, makan2..

      Delete
  6. Cantik pemandangan tanah pun nampak bekas gunung berapi..
    By the way enjoy your holiday sis.. Have a great day..

    ReplyDelete
    Replies
    1. pemandangan di pasir berbisik..mmg centik..
      thanks..jjcm yg best..hehe..

      Delete
  7. Salam nohas, awat tak boleh baca pos terbaru, dia keluar, lepas tu hilang..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam..oh ya ke..dah try update, hopefully, ok..

      Delete
  8. Tak dapat tengok this time, InSyaAllah next time maybe.

    ReplyDelete
  9. Seronoknnya terbang tinggi Boleh lihat bumi dari atas

    ReplyDelete
    Replies
    1. melihat bumi Allah yg terbentang luas..Subhanallah..

      Delete
  10. Bestnyaa..one day nanti cheq teringin juga nak ke sana. InsyaAllah KakNO dapat tengok mount Bromo tu juga di lain masa 😄

    ReplyDelete
    Replies
    1. In shaa Allah, Cheq Suerin akan sampai di sana one fine day, kalau nak pi tengok Mount Bromo kena repeat..huhu..

      Delete
  11. wah Bromo....rindu nak pergi lagi. Pergi malang pun best juga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak dapat dkt Mount Bromo..huhu..ya betul, Malang & Batu pun best..

      Delete

Syukran jazilan for your comments. Merci beaucoup!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...