Edisi tak tau nak makan apa masa lunch break. Lalu depan Hotel Plaza, nak ke food court, tempat biasa makan, tetiba nampak promosi Express Lunch untuk bulan Mac.
Grilled fish di Pago Pago Restaurant, Hotel Plaza, Jalan Raja Laut. Tengok harga pun reasonable, sekali-sekala tukar selera..jom kita try..
Harga nett - RM15.90
dah termasuk GST & service charge
the set
Sedap gak ikan ni, secukup rasa
Virgin Mojito
sedap air ni, very freshing dengan lime, mint leaves
------------------------------------------------------------
yang ni koleksi ikan yang jarang dijumpa kat pasar
cantik ikan ni
ikan lembu @ ikan jebong @ ikan ayam
------------------------------------------------------------
yang ni koleksi ikan yang jarang dijumpa kat pasar
cantik ikan ni
ikan lembu @ ikan jebong @ ikan ayam
Macam-macam nama depa panggil ikan ni. Beli ikan jebong ni seekor, yang saiz kecik. Pertama kali nak rasa, penjual ikan tu yang rekomen. Katanya, sedap kalau dibakar, cicah air asam.
Tapi nyesal gak beli, kulit ikan ni keras, nak siang agak payah. Ikan ni macam takde leher, bersambung terus dengan kepala, isi tebal kat pipi, nak cari insang dia, kena korek pulak. Subhanallah, macam-macam jenis ikan Allah SWT jadikan..
Dah siap siang, campak dalam periuk ajaib dan bakar. Rasanya..macam daging ayam pun ada, daging jenis tebal, agak keras dan agak tawar rasanya..takde lah sedap mana, oklah, nak merasa..mungkin masak gulai, sedap kot..
Nampaknya beli ikan biasa-biasa je lah untuk buat ikan bakar..ikan talapia, siakap, kerapu, pari, keli, kembung..
Tapi nyesal gak beli, kulit ikan ni keras, nak siang agak payah. Ikan ni macam takde leher, bersambung terus dengan kepala, isi tebal kat pipi, nak cari insang dia, kena korek pulak. Subhanallah, macam-macam jenis ikan Allah SWT jadikan..
Dah siap siang, campak dalam periuk ajaib dan bakar. Rasanya..macam daging ayam pun ada, daging jenis tebal, agak keras dan agak tawar rasanya..takde lah sedap mana, oklah, nak merasa..mungkin masak gulai, sedap kot..
Nampaknya beli ikan biasa-biasa je lah untuk buat ikan bakar..ikan talapia, siakap, kerapu, pari, keli, kembung..