Saturday, April 26, 2014

Jom Bali

Assalamualaikum..salam hujung minggu..

Kok mau liburan di Bali? ya, mau banget..tapi yang ni ngakk gi Bali, neng, mbak, bapak-bapak, ibu-ibu sekalian..yang ni cuma gi resto, rumah makan..

Cerita hari Ahad lepas..gas habiss..yuhuu..ada alasan nak makan luar..hehe. Sepatutnya order je gas..tapi sebab kemalasan melanda, lagipun hujung minggu..hari untuk berehat..ambik kau berehat sungguh..seminggu dapur tak berasap...baru pagi ni, dapat tunggu orang hantar gas..huhu..

Refer GPS dalam kepala..cadang nak gi makan asam pedas di Wangsa Melawati...dekat2 kedai Andalusia..suggestion from my sister sbb dia beli barang umrah kat area situ..off we go using Jalan Genting Klang..bila lalu je depan PV128..me berkata 'kat sini dulu makan steak'..within a split second, tukar cadangan, nak makan steak pulak, teringat ada Islamic Steakhouse kat sini, so bagi signal, terus belok kiri..


Terawal pulak sampai..steakhouse buka pukul 12.00 tengahari *Islamic steakhouse dah berpindah ke Busana MARA*...jalan2 dulu, tengok apa yang ada disini..memang banyak restoran di sini..


rasa omak den, bukan omak ekau
restoran masakan arab, indian, mughal
ada Khadijah's..masa datang, belum buka lagi

Do you know pasta?
Korean resto - non halal

Lastly dah habis tawaf bangunan ni, makan di sini..di Jombali Restoran..

ada Balinese deco? nehii...
 
tekan butang untuk panggil waiter
wahh..the best nasi goreng in town? order ni lah..untuk membuktikan kebenarannya..
Me order nasi goreng tiga rasa ayam goreng, my sis order nasi goreng salmon bersos teriyaki..mari kita lihat siapa yang kena..

bersiap sedia
nasi goreng tiga rasa dengan ayam goreng
nasi goreng salmon bersos teriyaki
The verdict: Memang the best dua-dua nasi goreng ni..secukup rasa..yelah dah namanya pun tiga rasa..portion yang besar..

Apa lagi yang best ada di sini..ambik dalam menu..

Japanese influence - Bento set
kampung bento
dah goreng, bake lagi..
fushion - nasi and chicken chop

Untuk desert, order cendol topped with ice-cream..


Overall, not bad, service OK..lagipun PV128 ni, banyak parking dan free pula..dan banyak pilihan tempat makan..check it out..

27 comments:

  1. Replies
    1. cendol with ice-cream...memang slurpp!!

      Delete
  2. Ingatkan tadi restoran makanan bali...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tiada elemen2 Bali di sini..truly Malaysian + fushion food..

      Delete
  3. Nmpak sedap nasi grg 3 rasa kena pulak cendol tersandaq...terbaik lah

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang tersandaq..nasinya banyak...dgn ayam goreng lg..jenuh nak habiskan..

      Delete
  4. sedapnya banyak pilihan pula...makan kenyang2 ya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang kenyang sungguh...

      Delete
    2. mai intai lagi n klik2 menabung...

      Delete
  5. Assalamualaikum wbt...

    Sis nohas...sedapnya....next time jom g makan sama... hehehehe....sedapnya....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam..

      memang sedap...InsyaAllah..

      Delete
  6. Mak aii... semuanya nampak menyelerakan... selamat menjamu selera.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. semuanya sedap..value for money..

      Delete
  7. sedap nya..kak..heheh..menyelerakan..macam JJCM kt tv3..kak hujung minggu ni blik kuale kgsar x?kalau blik jemput dtg umah..buat kenduri akikah anak ke 2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. nasi goreng 3 rasa tu memang the best in town...akak x balik, InsyaAllah, terima kasih atas jemputan and Alhamdulillah, selamat melahirkan.. tahniah dapat second child..

      Delete
  8. Jom Bali.. mati2 ingat ada dekat Bali tadi hahaha.... tapi apa salahnyer kan :D
    sedap jugak makanan dari sudut pandangan nie..chendol topup aiskrimtu paling tak tahan :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. feeling2 kat Bali..hehe..pada nama saja...cendol tu OKlah, not bad..sebab ada aiskrim nampak mcm sgt yummy..

      Delete
    2. Boleh la datang bawa bakal nanti hehehe :P

      Delete
    3. ya, boleh aja..dekat bebeno..

      Delete
  9. Oh.. bestlah No. Kiranya kawasan tempat makan-makanlah ni.
    Tempting betul tengok nasi goreng dia.
    Kalau macam ini selalu kehabisan gas bagus juga kan:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya, kawasan ni byk restoran sbb byk high-rise apartment..

      sekali-sekala bolehlah, kak..harganya boleh tahan jg..separuh dari harga sebalang gas..hehe..

      Delete
  10. wah bestnya jalan jalan cari makan, jumpa hat best best ja ni, i know pasta, first time tau islamc steakhouse :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni kira brunch..kul 10 lebih dah terpacak depan islamic steakhouse..ok jg steakhouse ni..review dari ofismate..check it out..

      Delete
  11. wah sedapnya sis..
    ni first time saya tgok menu
    nasi goreng salmon bersos teriyaki..perh... bunyi pun dah exotic.. rasa mesti best!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak pun first time tengok nasi goreng ni..fusion Melayu Jepun..rasanya pun sedap..

      Delete

Syukran jazilan for your comments. Merci beaucoup!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...