Thursday, December 17, 2015

Senja @ Maju Junction

Assalamualaikum..

Petang semalam, ofismate belanja minum-minum, untuk release stress di Restoran Senja @ Maju Junction. Seperti biasalah, seberang jalan je...restoran ni baru dibuka, menarik juga dekorasinya..

 entrance dari Jalan Sultan Ismail

suka lampu banyak-banyak ni

 orkid hiasan, tona kaler yang lembut

 patutlah banyak bunga orkid


di antara menu yang ada
ada masakan Melayu & Barat

Kami bertiga order roti bakar, roti jala with chicken kapitan, bubur chacha dan local kopi. 


Sementara menunggu makanan siap, snap-snap apa yang patut..hihi.. 

entrance dari dalam bangunan

Makanan dah sampai, jom makan dulu...

 roti jala

roti bakar n local coffee

overall, oklah..sedap juga. Dah makan, jom jalan-jalan di luar..

trademark - kereta ferrari merah

not the real one 

pandangan sisi

Bolehlah, bertukar angin sekali-sekala, tapi consider mahal jugalah harga makanan di sini....tepuk poket, tanya selera...

*update Jan 2017: dah takde restoran ni di Maju Junction..

33 comments:

  1. satu geng dgn serai ke? setting sama ke

    ReplyDelete
    Replies
    1. setting tulisan tu nmpk sama, tapi entahlah..mcm lain company je, dlm website Serai, takde mention ttg Senja ni..

      Delete
  2. cantik tempat harus kena dgn harga kan sis... rasa tak nak balik makan sini.... kereta leh naik posing tak sis? hehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu, makanan biasa tapi makan di tmpat mcm ni, harga jd luar biasa..hihi..rasa nak lepak lama2 kt sini..budak kecik bolehlah masuk posing dlm kereta tu..hihi..

      Delete
    2. melepas la mak budak xleh posing yer... hehe

      Delete
    3. boleh jg nak lompat masuk dlm keta..hihi..

      Delete
  3. 2 ketul ajer ker roti jala nya tu? mscam tak cukup ajer rasanya..... hihihi..........

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada 3 ketul je..memang tak cukup..hehe..

      Delete
  4. Lampu-lampu memang kadang bawa peranan nampak cantik dipandang mata.
    Lama kakak tak makan roti jala teringin pulak bila nampak dlm piring tu:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya, betul..bila disusun mcm tu, nampak menarik pulak..
      mesti akak buat roti jala lepas ni..hihihi..

      Delete
  5. Nampak sedap makanan kat situ. Dah ler belum sarapan lagi nih..

    ReplyDelete
  6. banyaknya lampu n bunga2 orkid cantik hias ruang buat yg jamu selera di situ tambah berselera

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak kena dtg sini sbb byk bunga orkid...hihi..makan dlm suasana menarik mcm ni, rasa best la sikit..

      Delete
  7. waktu senja sajalah kena pergi eh ehehe.. time hari nak malap2 tu ehe..
    suka konsep dia.. makan santai2.. bestnyaa next time nak ekot..

    ReplyDelete
    Replies
    1. waktu mlm depa buka lampu2, time ni nampak menarik..konsep makan santai2, lepak2..nanti turun KL/Bangi, roger2..

      Delete
    2. ehehe weekend ni di Bangi but no ongkos mau jalan2.. will let kakak know k kalau boleh lepak2.. ehehe.. emailkan CT no tepon kalo sudi ngeh3.. >.<

      sitiyangmenaip@gmail.com..

      Delete
  8. nice deco, banyak lampu, dah jadi macam lantern sikit2 :D

    wow ada soft-shell crab tuu... portion dia agak2 ok tak dengan harga dia sis?

    ReplyDelete
    Replies
    1. portion makanan tak berapa ok dgn harga..roti bakar tu hrga RM4.90, adalah tiga jejari roti tu...kalau nasi, rasanya std saiz mangkuk kecik..

      Delete
  9. Replies
    1. Boleht try, Pok Li...ada banyak pilihan restoran kt MJ..

      Delete
  10. boleh la nak try sekaliiii sebab kerja pun sebelah jek dgn MJ nie.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah dekat, memang kena try..hihi..

      Delete
  11. Replies
    1. bolehla ke sini, kalau singgah MJ..

      Delete
  12. bila tgh list harga tu...rasa nk menjala roti sendiri ehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. menjala roti sendiri memang puas makan..hihi.

      Delete
  13. cosy restoran ni...rasa nak lepak lama-lama kalau makan sini,tp harga tu memang bpeluh dahi jugak dibuatnya

    ReplyDelete
    Replies
    1. lepak kt sini memang best, esp. duduk kt sofa...harga tu memang tinggi sikit, bolehla pergi sekali, nak byk kali, mmg takde..

      Delete
  14. tepuk poket tanya selera , mmg tak berseleralah jwpnya ... heheheeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. mahal sangat harganya..pegi sekali oklah..

      Delete
  15. Macam ada senja di hyatt saujana tapi dah tukar nama hotel tu, suka deconya, banyak lampu tu, not real ferrari tu kereta lain modified ke.

    ReplyDelete

Syukran jazilan for your comments. Merci beaucoup!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...