Thursday, 19 November 2020

Terkaitnya Kita oleh Syaz Eym

Salam hari Khamis..

Alhamdulillah, hari Isnin haritu dapat bungkusan misteri daripada Santai Ilmu Publication..surprise, surprise..

Alhamdulillah, dapat senaskah buku karya sulung blogger Syazni Rahim yang berjudul 'Terkaitnya Kita'..nama penanya Syaz Eym...sedap gak..hehe..

 The book

Buku yang memaparkan koleksi cerpen-cerpen garapan beliau yang sangat menarik. Sebabnya?

Sebabnya setiap cerpen tu berkait diantara satu sama lain..daebakk..sesuai dengan tajuk buku ini - terkaitnya kita. Cerpen yang buat anda tersenyum dan ketawa sendirian..

 "Percayalah, sesungguhnya semua kisah-kisah hidup ini ada perkaitannya. Sama ada kita percaya atau pun tak saja"

Terfikir juga macamana ya buat cerpen berkait-kait macam ni. Mungkin buat site map dulu, buat lakaran, kemudian cari idea untuk kisah setiap yang terlibat...

To Syazni, terima kasih, syukran, for the awesome gift. Tahniah!! keep up the good work in writing fiction and non-fiction. We all support you. Let's celebrate..

 

Kalau readers nak order buku ni, boleh ke blog penulis www.syaznirahim.com atau klik link ni-wasap.my/60192984616/Nak_beli_terkaitnyaKita

Happy reading..

46 comments:

  1. Alhamdulillah dah sampai, tenkiu atas sokongan kak nohas! Semoga terhibur hehe

    ReplyDelete
  2. tahniah nohas syaz mmg kreatif bercerpen tahniah syaz

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah Kak PI..betul, kreatif cerpen2 Syaz..

      Delete
  3. Wah, dapat juga ye..tahniah2x. Saya dah habis baca, sikecik saya pulak tengah baca tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Belum habis baca, ofismate pinjam pula..

      Delete
  4. Alhamdulillah..Tahniah kak syaz. Sama sama kita mendapat. Selamat membaca :)

    ReplyDelete
  5. Tahniah, kak. Selamat membaca!

    ReplyDelete
  6. Murah rezeki, tahniah. Moga penulis pun makin terkenal.

    ReplyDelete
  7. akak pun tumpang bangga dgn kejayaan beliau...cantik dan berbakat

    ReplyDelete
    Replies
    1. setuju 100%..semoga dikenali ramai..semoga ada penerbit yg nak buat drama bersiri novel Syaz ni..

      Delete
  8. sesuai untuk yang suka membaca.. seronok dapat hadiah =)

    ReplyDelete
  9. Wah! Tahniah buat penulis 👏🏻😄

    ReplyDelete
  10. Seronok dapat hadiah. Alhamdulillah. Tahniah nohas.:)

    ReplyDelete
  11. Wahhh bestnya dapat hadiah buku..! Selamat membaca!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah..buku terbitan sulung Syaz..

      Delete
  12. tahniah. sy belum abis baca lg. baru bab 1...

    ReplyDelete
  13. Wah proficiat, selamat atas kiriman buku kumpulan cerpen dari sesama sahabat blogger. Seorang blogger yang bisa menghasilkan buku (menulis buku) itu sangat hebat, semoga suatu saat saya bisa teladani beliau (bisa menulis cerpen).

    Sekali lagi selamat sobat Nohas atas kiriman buku kumpulan cerpen dari sahabat blogger, jangan lupa reviuew isinya ya hehhee.. salam hangat dari Jakarta.

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih Martin..bagus sekali penulisannya..semoga Martin juga bisa menghasilkan buku ciptaan sendiri..

      Delete
    2. Amin. semangat!

      Oh ya bahasa Indonesianya sangat bagus...hebat.

      Delete
    3. terima kasih Martin..masih belajar..

      Delete
  14. Assalamualaikum, wah seronoknya ada kawan penulis... saling support. semoga terus berkarya dan berjaya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam SS..penulis yg kreatif..seronok baca cerpen2 beliau..

      Delete
  15. Woah bestnya dapat buku baru ^_^ best jugak dapat terbitkan buku, hehe. Ramai jugak rasanya bloggers yg publish buku

    ReplyDelete
    Replies
    1. buku terbitan sulung..masih panas2..hehe..itulah, rasanya ramai jg blogger yg publish buku..

      Delete
  16. Hmmm..boleh beli ni...untuk belai jiwa...ngeee...

    ReplyDelete
  17. Menarik sgt! shida belum sempat nk membaca lagi huhuu.. Allah bz sgt huhuu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. cerpen2 yg menarik..my ofismate pun suka..kelakar katanya..

      Delete
  18. Alhamdulillah, rezeki. Himpunan banyak cerpen rupanya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah..ha'ah cerpen, tapi cerpen2 ni ada kaitan antara satu sama lain..

      Delete
  19. Alhamdulillah.. tahniah kak..
    Sha pun tertanya-tanya macam mana syaz boleh kaitkan antara cerpen tu dengan cantik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah kan, kita diantara yg terawal dapat buku Syaz ni..

      ha'ah..rasa susah gak nak buat kaitan watak2 dlm cerpen tu..terbaik Syaz..

      Delete
  20. Tahniah nohas.. syaz mmg pandai mnegarang suka baca kat blog syaz

    ReplyDelete

Syukran jazilan for your comments. Merci beaucoup!