Monday 5 February 2024

Anti clockwise

 Sejak kecik dah biasa dengan clock-wise (ikut turutan jam)

sekali beli jam yang anti-clock wise

pening gak mulanya, katanya boleh train otak kiri 

 Beli jam tawaf, jenama Buruj

mantan Menteri Agama dulu pakai jam jenama ni

jom unboxing

the parcel 

all black, hitam itu menawan
mur-mur je...RM180..
 
orang sekarang guna jam digital, smart watch
kita old school,  guna yang analog
 
tali longgar, kena buang 2 pieces
sib baik ada uncle ni, kedai di Medan MARA
business masih bertahan dalam era teknologi
 
Mula-mula guna asyik confuse je
kejap² countercheck dengan handphone...haha..

sekarang, Alhamdulillah, 
bak kata pepatah 'alah bisa tegal biasa'

15 comments:

  1. Ooo.. patut anti clockwise, sebab nombor dalam tulisan jawi. Cantik, jam baru akak.
    Kalau saya pun, mesti mula-mula pakai jam, termenung dulu baca nombor, bila nak tengok pukul berapa. :D

    ReplyDelete
  2. Sy teringin jugak dulu nak beli jam ni, tapi sbb jam masih okey, sy tangguhkan. Ni jam sy dah lama habis bateri, dan sebenarnya dah lama tak pakai jam. Cantik jugak ni, dah berkenan dah ni.

    ReplyDelete
  3. kami mmg gune jam ni.. jam dinding dan jam tangan.. kalau org dtg tengok jam kami mesti termenung jauh..

    ReplyDelete
  4. Cheq pakai smart band ja sekarang ni, fitness band yang juga boleh bagitau masa 😆
    Lawa jam tawaf KakNO 👍🏻✨

    ReplyDelete
  5. Lately asyik lupa pakai jam. Sama la kita pakai jam old school. Dulu2 masa kecik ada tengok jam tangan dari Mekah, anti clock wise.

    ReplyDelete
  6. Oo..wow..ada ek..hahaa..Barulah tahu ada jugak peminat jam jam Gini..

    ReplyDelete
  7. mmg rare ni jam anti clockwise

    ReplyDelete
  8. CANTIK MENARIK JAM NOHAS MESTI BIJAK TAFSIR ANGKAT WAKTU

    ReplyDelete
  9. byk kali jugak jam anti clockwise ni lalu lalang di wall. buat masa ni guna jam digital dulu hehe

    ReplyDelete
  10. explore perkara baru .. jam pusing ke kiri kan .. insyallah lama biasa la tu

    ReplyDelete
  11. cantik jam tu . lama-lama kaan terbiasa dengan jam anti clockwise ni

    ReplyDelete
  12. cantiknyaaa.. murah jugak tu igtkan beribu

    ReplyDelete
  13. Kalau Sa..memang sekejap je la pakai tu..hehehe...

    ReplyDelete

Syukran jazilan for your comments. Merci beaucoup!