Thursday, December 29, 2016

Dah lama tak masuk FELDA..

Hari Isnin, masuk Felda ni..

Felda Bukit Cherakah

Hari Jumaat pula, gi Felda ni  


Felda sekarang dah maju, dah ada bangunan sendiri. Mereka di tanah Rancangan macamana? Arwah atok dan tokwan saya pun peneroka Felda juga, tanah rancangan sentiasa dalam kenangan, dah lama tak ke kampung di Felda

Menara FELDA di Platinum Park, Persiaran KLCC

mengadap menara berkembar
orang tengah shooting 

 the foundation - apa yang penting, kerjasama

lambang 'togetherness'

 Uber & Grab car pun ada

 ada bas merah..teringat bas balik FELDA..kaler merah macam ni..

bas ni sebenarnya gerai jual piza

 
 Sekian, Happy New Year 2017

46 comments:

  1. Org Felda sekarang dah mewah tapi kena beringat sebab sher utk FGV pun dah merudum juga..

    ReplyDelete
    Replies
    1. KWSP dah lupuskan semua syer dlm FGV, hilang keyakinan..kesian peneroka yg buat pinjaman bank...

      Delete
  2. saya generasi kedua felda.. felda tetap di hati..

    ReplyDelete
    Replies
    1. generasi kedua arwah atok & tokwan saya cuma paklong saya yg duduk felda tapi di felda negeri lain, yg lain merantau keluar..

      Delete
  3. Replies
    1. tak seindah seperti yg diwar-warkan masa awal2 dulu...life is unpredictable..

      Delete
  4. Setuju kak.. Alhamdulillah felda sekarang mewah.. Kalau ke felda, rumah lebih besar dari rumah kampung biasa..

    Kemudahan di felda pun alhamdulillah.. Makin meningkat.. Makin canggih.. Siap ada free wife 1 malaysia..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah banyak facilities utk warga Felda, bertambah seronok duduk di felda..

      Delete
  5. Sapa tk tau kisah okb di felda LBJ, tapi seronok gi felda ni, cantik sbb rumahnya tersusun kemas je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya, betul, rumah2 di felda tersusun kemas, siap ada nama tuan rumah..

      Delete
  6. grabcar uber tu aper ..

    salam pagi jumat mkcik bukit tuuuu., ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat tengahari wak tiga lalat...aisey..ntah2 wak lagi tau uber & grabcar ni..hihi..private car jd teksi..

      Delete
  7. Lama juga tak singgah ke Felda.

    Kak Nohas, saya dah terdelete blog sebelum ini, sudi-sudikanlah jenguk blog saya yang baharu. [^__^]

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah terdelete??.in shaa Allah, akan jenguk ke sana..

      Delete
  8. Bunda lagilah tak pernah... teringin jugak satu hari nanti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasanya yg paling dekat dgn KL ialah Felda Bkt Cherakah..

      Delete
  9. cantik bas warna merah. ala2 bus 2 tingkat kat London gitu.

    ReplyDelete
  10. pernah masuk tanah felda melawat sedara satu ketika zaman kecik dulu, tapi ingatan pun samar2 je huhu..

    selamat tahun baru untuk akak.

    ReplyDelete
  11. Waaa nice infrastructure... thanks for sharing sis, tak pernah masuk felda :3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bangunan pejabat di Platinum Park semuanya Green Building, MSC status..infrastructure mmg terbaik..

      ramai jg yg tak prnh masuk felda, takde saudara-mara, kawan2 yg tinggal di felda..

      Delete
  12. Nice sharing.

    Tapi kesian orang felda kena tipu dengan dot... dot... dot...

    Huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. harapan setinggi gunung..life is full of uncertainties..pelaburan begitu lah kan..high risk, low return..

      Delete
  13. Happy new year kak.

    Semoga d beri kesihatan lebih baik dan melangkah lebih jauh lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Happy new year, Huda..
      Kesihatan yg baik anugerah terindah..

      Delete
  14. felda semua dah maju sekarang kan.

    btw truck jual piza tu kat area mana? klcc ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. truck jual piza tu dkt tepi Menara Felda, on the way ke Menara NAZA..dua2 bangunan ni di Platinum Park, dkt area Stonor..

      Delete
  15. wow bas merah mecedis hehe.. classic nyee nampak..
    Felda majuuu sangat dah skarang.. hotel pun dah ada kan hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bas merah yg klasik..ye, dah ada hotel kt London..

      Delete
  16. Lambang togetherness tu yg mahal 😊

    ReplyDelete
    Replies
    1. kaler yg menarik..dari jauh dh nampak..

      Delete
  17. felda dh maju tp adakah peneroka2 dan anak2 maju juga. huuu.. arwah adik atok jd peneroka juga skrg anak2 jelah tinggal di gerik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. felda as a company dh maju..peneroka ntahlah..moga seiring dgn maju nya felda..FGV..ramai jg generasi kedua dah berhijrah..

      Delete
  18. Betul ke warga peneroka felda kayo

    ReplyDelete
  19. suka tgok penempatan tsusun di felda,byk building milik felda mggmbarkan kmantapan ekonominya,kalaulah agihan keuntungan lebih telus rasanya byk sgt benefit yg boleh disalurkan...may be one fine day,insyaAllah

    ReplyDelete
    Replies
    1. moga pengurusan baru, new chairman dpt membaikpulih felda...

      Delete
  20. Bas merah tu macam bas sekolah SS masa kecik... Dok julur kepala nak telan angin... Itu pasal bila dah beso asik makan angin buang angin... ha ha ha....

    ReplyDelete
  21. Apalah nasib orang felda yang beli saham tu kan... adehhh laa...

    ReplyDelete

Syukran jazilan for your comments. Merci beaucoup!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...