Monday, 28 December 2020

Brickfields

Hola! happy Monday..

Jalan-jalan sambil kerja ke Brickfields - Little India KL, tempat yang melimpah-ruah pembangunannya, spill-over effect daripada KL Sentral development - pusat pengangkutan utama. 

Bangunan pejabat moden tumbuh bagai cendawan selepas hujan, berjaya menarik penyewa international..google, agoda, shell, general electric..

 Jalan Tun Sambanthan

Menara Shell
Green Building with LEED Platinum certification

Menara Allianz Sentral & NU2

NU Sentral & Menara 1 Sentrum

 
penghias kaki lima

Jalan-jalan, terjumpa yang viral, penjual air teh masala, harga RM1.00..

teh masala - rasa rempah ratus

kempen menjaga kebersihan bandaraya
model yang buang sampah pun cantik
 
countdown to 2021..#staysafe

36 comments:

  1. Teh masala itu teh chai ke? Kalau itu pernah minum.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya rasanya, cek internet..chai tea ni pun ada rempah ratus..tak pernah minum teh chai..

      Delete
  2. tidak dinafikan tempat ini amat menarik

    ReplyDelete
  3. Sedap ka teh masala tu? Selalu dgr kawan india sebut2 tp x pernah rasa

    ReplyDelete
    Replies
    1. kurang sikit sbb rempah ratusnya sangat kuat..

      Delete
  4. Dulu kecik2 selalu ke sini hihi

    ReplyDelete
  5. DULU2 PERNAH BERSEMINAR BELIA FELDA KAT MYCA BRICKFIELD

    ReplyDelete
  6. Ronda kak jangan tak ronda...happy holiday kak!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ronda2 sbb kerja..hehe..happy holiday jg..

      Delete
  7. Dah bertahun-tahun tak ke sini. :) Wah, teh masala.

    ReplyDelete
    Replies
    1. baru first time cuba teh ni..kurang sikit..

      Delete
  8. pernh juga minum teh masala sbb ingtkan teh tarik tp tk brp kena ngan tekak

    ReplyDelete
  9. Jalan yang sentiasa sesak dengan manusia dan kenderaan. Pernah lalu je tak pernah jalan jalan sini. Nak cuba buat teh masala tu. tapi tak terbuat lagi. nak rasa gak macamana rasa dia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau time kerja + deepavali, mmg sesak..teh masala bau rempah yang kuat..

      Delete
    2. Okay baik. Nanti ada bahan bahan boleh cuba :)

      Delete
  10. ehem ehem.. ada sesuatu untuk anda disini :
    https://sitiyangmenaip.blogspot.com/2020/12/top-commentators-2020-blog.html

    ReplyDelete
  11. Ya Allah cantiknya bandaraya sekarang ni. Lamanya saya tak masuk sana, dah jadi mcm org luar plak rasanya nak kesana mcm takde urusan apa2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kawasan ni mmg jd tumpuan sbb ada KL Sentral..

      Delete
  12. Assalam kak Noha..JM datang balas kunjungan ni..akhir tahun 2020 baru muncul hahah..dah ada plan ke kak tahun 2021 esok?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam JM..bertemu di akhir tahun..hihi..takde plan..kena kerja..huhu..

      Delete
  13. Cheq tak pernah minum lagi teh masala ni, kalau jumpa nanti nak try juga 🤓

    Selamat menempuh tahun baru 2021 KakNO! 💪🏻😷

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat tahun baru Cik Sue..

      teh masala ni bau rempahnya kuat benor..

      Delete
  14. thn 1996 buat teaching practice di SMK Vivekananda, Jln Rozario, Brickfields. Masa tu jln mmg sibuk. Kedai x teratur dan kurang bersih. Masa tu depot KTMB ada di tepi jln brickfields tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dulu2 jln utama Brickfields ni 2-way, mmg sibuk..sekrg dah one-way ok jg lah...a'ah dulu ada depot ktmb..

      Delete
  15. Brickfield ni area kl sentral kn?? Rindu jln2 kl

    ReplyDelete
  16. lama betul tak datang sini sejak covid ni. rindu pulak tengok tempat ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. pandemik covid membatasi segala pergerakan..inshaaAllah, semoga bertambah baik tahun ni..

      Delete
  17. Nice shot! U can b a great photographer u know hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, tq..some of the photos are for work-related purposes..utk masuk dlm report..

      Delete

Syukran jazilan for your comments. Merci beaucoup!