Assalamualaikum, semoga baik-baik hari ni..
Dah masuk tahun baru, mak & kakak masih lagi dikampung. Sejak depa berdua takde, kekadang teman masuk juga ke dapur. Sesekali bila teringin homecooked foods..hehe..takdelah pandai benor masak..ikut selera sendiri..
Selain laksa johor, adalah masak simple-simple. Meh tengok apa yang teman masak..uhuk..uhuks..
Laksa Penang
2x masak laksa penang..feveret nih, terbeli banyak ikan masa buat laksa johor
dua kali juga masak dua-dua ni, sebab senang je nak buat
puas le..3x makan..cuma bubuh perencah sup siam je..
sayur takde, timun ilek
cuma rebus seafood, bubuh tomato & garam
nak memaksimum rasa original seafood..
Mussels (kupang), scallop dan tulang ikan salmon ni dibeli di Village Grocer @ Avenue K. Penangan lepas cucuk dos booster..haha..Kena ambik booster di klinik di Wangsa Maju. Balik naik LRT, turun di stesen KLCC..sebabnya nak beli seafood ni semua.
Sebenarnya pengaruh blogger...Sha @ Kasihku Amani ada up entry makan premium seafood...teman pun teringin..hehe..
OKlah, takde lah masak special..simple-simple je..
Wah menarik semuanya. Suka pasta sup seafood tu
ReplyDeletesup yg simple..
DeletePasta salad memang senang buat. Makan bertambah-tambah.
ReplyDeleteha'ah...senang nak buat..
DeleteBetul kak..masa ambik 1 dan 2 dulu naik 5 kilo..ni ambik booster naik 2 kilo..
ReplyDeletelepas kena inject, rasa nak makan tu lain mcm sikit..hehe..
Deletetulang salmon tu suka klu goreng garing2 hehehe...
ReplyDeletemmg krup krap krup krap la makan
oo..nanti nak try goreng pulak..
DeleteSelalu jugak kan terpengaruh menu dengan blogger lain. Hehe
ReplyDeletebetul..mesti nak try entry makanan yg mereka up..
DeleteMacam-macam makanan ada..
ReplyDeletetry mcm2 makanan..
DeleteSelamat menjamu selera
ReplyDeleteNampak sedap2
bolehlah..utk makan sendiri..hehe..
DeleteAlamak, tengok time tengah tengah malam. Lapar pula.
ReplyDeletehehe..boleh cari esok..
DeleteSpecial tu ada scallop. Saya tak pernah beli/masak. Nampak cantik cengkerangnya.
ReplyDeletepertama kali beli scallop..a'ah cantikkan cengkerang dia..
Deletesedapnya. tak tahan tengok laksa utara tu :D
ReplyDeletefeveret laksa utara..makan byk kali pun x jemu..
Deletebiarpun simple tapi nampak sedap. selamat menjamu selera...
ReplyDeletebolehlah..utk diri sendiri..
DeleteRAJINYA MASAK SEDAP SEMUANYA
ReplyDeletesesekali teringin..hihi..
DeleteCantiknya scallop dia
ReplyDeletecantik kaler cengkerangnya..
DeleteHebat tu masakan ada salmon dan scallop 😆👍🏻✨
ReplyDeleterebus2, bakar2 je Cik Sue..
Deletenmpk laksa disitu he hzz aduhaiii sedapp ni
ReplyDeleteall time feveret tu..
DeleteAsalkan sedap ikut selera kita kak. Cantik scallop tu. Buat perhiasan lawa gak :)
ReplyDeletebetul..masak ikut selera sendiri..ha'ah, kalau yg kreatif, boleh buat perhiasan..
Deletesup ikan salmon..tk pernh lg try..biasa grilled je...laksa penang sedap tu
ReplyDeletekalau isi ikan salmon mmg best buat grill..yg ni tulang yg ada isi sikit2..
Deletesedapnya salmon tu. saya peminat salmon
ReplyDeletesedapkan salmon..kalau yg bhg isi mmg layan kalau grill or goreng..
DeleteOwh.. Akak buat pakai sup siam je ye ikan salmon tu.. boleh sha cuba nanti.. menarik..
ReplyDeleteya, guna perencah sup siam je..suka rasa masam2 sikit..
Delete