Wednesday, 12 January 2022

Vietnam lagi! versi gerai bawah highway

Lagi kisah makanan Vietnam. Kali ni versi gerai pula. Gerai dibawah highway DUKE. Dekat je dengan rumah teman.

deretan gerai dibawah highway
muncul sejak pandemik Covid-19 tahun 2020

Di malam 'countdown to 2022', hari hujan. Teman balik dari pejabat, malas nak masak, ronda-ronda cari dinner di sekitar kawasan rumah. Tengok deretan gerai ni masih lagi bercahaya..maknanya masih dibuka.

nampak gerai ni - Vietnam food BFG
 
wahh, nampak best. Dah lama tak makan pho (mee sup daging) versi Vietnam. Seharusnyalah order yang ni.

Bun Po Hue (beef noodle)
 
makanan / minuman yang ada dijual
 
preparing the food
 
colourful - ada kobis ungu, bawang jeruk kaler pink
taugeh, daun hijau ni tatau daun apa
 
enak dong..authentic banget, rasa macam di Vietnam
 
 
Recommended, yess..repeat? yezza..

30 comments:

  1. Yang hijau tu daun basil kot @ daun selasih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mungkin kot, rupa sama..daun selasih thai..

      Delete
  2. banyak gerai bawah highway ni. nampak menarik makanannya :)

    ReplyDelete
  3. sedap.... best tang sambal dia tu

    ReplyDelete
  4. nampak menarik. siapa sangka bawah highway ada port makan sedap

    ReplyDelete
  5. Uncle tau beno tempat ni.... tak pernah singgah je...

    ReplyDelete
  6. sedap tu kat bawah highway ja

    ReplyDelete
  7. alaaa x pernah lalu situ memalam.... klu siang slalu gi teh ais pyorr tu je hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hari tu pergi hari Sabtu, petang dah buka...sedap tu teh air pyor...tak pernah beli lg..

      Delete
  8. Replies
    1. Jarang jumpa gerai vietnam yg jual mknan halal..bila jumpa mmg terus nak try..

      Delete
  9. Menarik betul hidangan berwarna warni. Peminat makanan Vietnam mesti syoklah makan ni sebab rasa keaslian tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasa authentic vietnam tu yg best..berbaloi dgn harganya..

      Delete
  10. wak x biasa mkn vietnam camni.. huhuhu 😅

    ReplyDelete
    Replies
    1. Po ni ala-ala mihun sup utara..mesti try kalau jumpa..

      Delete
  11. Makanan Vietnam kena dengan tekak. Banyak sayur.
    Untunglah dekat dan boleh cuba macam-macam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. baru terjumpa gerai ni..ha'ah..sup daging ni kena dgn tekak..

      Delete
  12. Lebih kurang tak rasanya sup ni dengan sup di Perlis? Pernah makan di sana macam serupa

    ReplyDelete
    Replies
    1. sup ni ala2 sup utara yg guna kuah daging tu..kalau ada daun hijau tu, sama kot..

      Delete

Syukran jazilan for your comments. Merci beaucoup!