Sunday, 20 July 2025

Pizza Sungai Klang x Asian Kuih

Salam hujung minggu..

Semalam ada kerja di Shah Alam. Teringat satu port makan menarik di Kampung Padang Jawa, di tepi Sungai Klang katanya. Dah dekat, jomlah kita check it out..ikut waze, ikut jalan dalam..sesat jugalah sebab tak berapa yakin nak masuk lorong..hehe..lorong dah lah kecik, lepas tu pula lalu depan rumah orang..Alhamdulillah, sampai juga akhirnya...

the venue - cafe yang belah kanan, yang kiri ada outlet jual kopi
ada parking lot depan cafe ni, masa ni pukul 1.30 tengahari, paneh lit-lit
 
pandangan sisi
 
nak pi tengok Sungai Klang
 
Sungai Klang - biru air sungainya
 
Oklah, jom kita ke cafe..
 
 

logo siap ada gambar buaya..hehe..
 
Jom order...order di kaunter di belakang..
  
order dan bayar di sini 
 
nama pun pizza sungai klang, mestilah ada pizza kan..pizza kayu api..
jom order pizza- order beef pepperoni - RM18
 
Ada makanan lain dan dessert juga..
 
order lempeng bawang - 3 keping RM10 
 
jumlah semua : RM28/-
 
minuman pula, air coway je, FOC..boleh order kopi di sebelah...jom tunggu..
sambil snap-snap view cafe..
 
  
 mesin coway, boleh ambik air sesuka hati
 
barang-barang antik & vintage
 
Lempeng bawang sampai dulu..
 
lempeng bawang cicah sambal bilis cili hijau
sedap lempengnya..cuma sambalnya pedas juga..
 
beef pepperoni pizza...sedap, not bad
jenis tak kedekut cheese..suka!! tak kering..
 
menu tengahari ni..
 
tak habis piza, kita tapau..
 
jom ke sebelah pula, tengok apa yang ada..
 
 
ingatkan ada jual kuih-muih di sini, rupanya kena order dulu via instagram
kena order banyak, at least satu dulang..kata abam yang jual kopi ni..
 
order hazelnut kopi - RM10
 
ok, gerak balik..
 

untuk makan malam pula.. 

Alhamdulillah...walaupun sejuk, tetap sedap..
 
Bolehlah nak repeat..  

3 comments:

  1. Nampak banjir cheese nya tu. Sedap pulak nampak lempeng cicah sambal bilis tu.

    ReplyDelete
  2. Logo dia buaya! Bijak2! Sebab sebelah sungai....

    ReplyDelete
  3. wahhh bagus nya banyak cheese....

    ReplyDelete

Syukran jazilan for your comments. Merci beaucoup!