Assalamualaikum semua..
Dah masuk bulan terakhir, bulan Disember...bulan sejuk..Alhamdulillah, hari ni panas..harap2 panas sampai ke petang..
Hari ni teman masak...hehe..masak simple je, masak spageti bolognese. Dah lama teringin..beli barang guna duit RM100 yang gomen bagi..nak perabihkan, bulan ni last kan..
guna sos kimball ni, yang ada cendawan
terlembik sikit, melekat-lekat, takpe utk makan sendiri
bawang putih pun ada, buah tomato takde
rasa pedas2 sikit sebab bubuh cili kering kisar..baru ada umpphh
nak kan Italian vibe..haha..
Bismillah..makan semuaaa....
selamat berhujung minggu..




W'salam, penghujung tahun 2025..
ReplyDeleteSeremban panas, hujan pun sekejap-sekejap tak sempat sejuk.. LZ suka sos spaghetti ada cendawan. Simple dan sedap spaghetti bolognese Malaysian style ni..
ooo..KL pun dah jarang hujan...spageti bolognese Malaysian style ni ada rasa pedas2 sikit..sbb buh cili kisar...baru ada rasa..hihi..
DeleteKat Lipis ni hujan sepanjang hari. Cie plan nak masak pasta jugak tadi dah beli sos prego. Nampak ada promo prego lagi murah dari kimball ni tadi.
ReplyDeleteKL dah kurang hujan..prego pun sedap juga..brand prego & kimball je yg byk dijual kt kedai dkt rumah..
DeleteKalau yang ni memang sedap jadinya. 👍
ReplyDeletesos dia dah mmg sedap..so jadi sedap lah kan..hihi..
Deleteentry kita arini ada menu spaghetti bolognese juga..tp kuah tk pekat sgt sbb anak suka kuar cair skit..biasa juga guna brand kimball tp yg asli bkn perisa cendawan
ReplyDeletekalau cair, ada kuah..sedap juga..
DeleteKita tak minat tapi sesekali nak rasa western ok juga. Gaya ala-ala dah sampai Itali gitu bila makan. hehehe
ReplyDeletehihi..gaya Itali depa byk buh tomato & cheese...kita buh cili kisar...nak rasa pedas2 sikit..
DeleteMusim hujan hujan ni duduk rumah dan panaskan dapur jer.. sedap tu buat sendiri daging letak lebih huhuu
ReplyDeleteDah lama SA x buat spaghetti bolognese...
ReplyDelete