Sunday, 6 January 2019

Merhaba 2019

Assalamualaikum, semua,

Selamat Tahun Baru 2019.
 

Semoga tahun baru ni lebih baik dari tahun-tahun sebelumnya. Lebih baik dari segala segi - rohani, jasmani, kesihatan, rezeki, pekerjaan, relationship, dll.

Kepada sahabat-sahabat bloggers, silent readers (ada ke?) yang sudi berkunjung ke blog saya yang seadanya ni, juga untuk pengomen tegar, pengomen 'once awhile', siapapun anda diluar sana, yang pernah berkunjung ke sini, TERIMA KASIH diatas masa kalian. You make my day. My stress-reliever..gracias.

Happy weekend, uolls..weekend pertama di tahun baru...

Yeahh..yang pertama, yang pertama..edisi throwback, yang pertama kali di tahun 2018?

Naik KL MRT.

Orang lain dah muak naik turun MRT, teman baru pertama kali naik pada 17 Disember tahun lepas. Itu pun tersilap, haha...big mistake! Confident tahap gaban, Ada site visit di kawasan Jalan Conlay, tengok pelan yang klien bagi, nampak stesen Conlay. Teman pun dengan konfiden naik MRT, nak turun di stesen Conlay le konon. Tak check dulu, rupa-rupanya stesen Conlay ni sedang dibina, dalam laluan MRT Line 2..huhu..dalam train baru nak check laluan, menggelabah gak, turun di Bukit Bintang, jalan kaki ke Conlay.  Tu yang jumpa rumah Penghulu Abu Seman. Pengajaran, lain kali check dulu..huhu..

Naik dari stesen Pasar Seni



 "Is our MRT too big, too early?"
It's ok, Tun M, I like it, ada international  aura..world class..

31 comments:

  1. Selamat Tahun Baru 2019 kak Nohas ✌😎

    Cheq belum pernah merasa naik MRT..pernah naik LRT dan ETS ja setakat ni 😄

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat Tahun Baru 2019, Cik Suerin..

      Akk pun baru je merasa naik MRT & ETS, so far so good..

      Delete
  2. Adoilah.. mujur lepas tu perasan ye.. Tapi menapaklah juga.. kalau tak menapak, tak jumpa agaknya rumah penghulu tu.. pengalaman..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya, betul, mmg tak tau ada rumah penghulu kat situ, jalan kaki baru nampak..pengajaran, lenkali kena check laluan..

      Happy new year 2019..

      Delete
  3. happy new year. all the best for 2019

    ReplyDelete
    Replies
    1. happy new year. same to you, all the best for 2019..

      Delete
  4. happy new year 2019 kak.. have a blast year ahead. dimurahkan rezeki sihat sentiasa
    dan happy2 selalu k..

    CT bukan silent reader hahaha.. i stalk orang i bagitau =P

    ReplyDelete
    Replies
    1. happy new year, Siti..amiin, amiin, ya rabb..syukran, semoga kita semua sentiasa sihat & happy2 selalu...stalker dgn tujuan yg baik, silaturrahim antara bloggers..

      Delete
    2. ya benaran gitu dooong hehe.. =D

      Delete
  5. Hepi 2019 nohas, moga tahun ni lbh baik dari tahun lps baik dr segi amalan kita, azam dan pencapaian kita dan semuanyalah.

    Oh buat silap tu mesti, sesekali mesti punya..yg penting patah balik, hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hepi new year, semoga yg baik2 utk tahun ni...

      hihi..silap naik MRT, jalan jauh akibatnya..hehe..kena teruskan juga..

      Delete
  6. SLMT TAHUN BARU NOHAS MOGA SUKSES SETIAP USAHANA MURAH REZKI SHT SJHTRA

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat tahun baru Kak PI, sama lah kak, wish akk pun sama..

      Delete
  7. Teman pun dah test ride MRT dari station Sg Buluh ke Kajang... Jenuh menunggu wei nak sampai ke hujung tu... Sampai Kajang, pekena satay kajang dulu... Then, balik ke semula ke Sg Buluh. So, my comment Boring giler naik MRT dari Sg Buluh ke Kajang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe..naik MRT/LRT lama2 mmg boring giler..selalunya layan hp je..

      Delete
  8. Salam kak Nohas,lama sungguh tak jalan-jalan baca blog...syabas atas konsistennya menulis,may 2019 brings great health,beautiful moments,treasured memories and many more wonderful stories to write,happy new year!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam..lamanya x dgr berita..kdg2 mood rajin nk update, tapi malas yg byk..hihi..thanks for the wishes, amiin..same to you..all the best wishes for the new year..

      Delete
  9. Salam kak, im agreed on your last statement...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam..kann, baru best naik public transport..

      Delete
  10. Selamat tahun baru Sis Nohas. Moga tahun ini lebih baik dari tahun2 sebelumnya...aamiin

    ReplyDelete
  11. memang akan wujud kesilapan begini jika fikiran mudah melayang dan terbang..

    bagus juga supaya ada pengalaman untuk dikenang pada zaman tua nanti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kesilapan sebab tak check dulu..ya, kenangan pertama kali naik MRT..

      Delete
  12. Salah lain cerita yang penting confident eh! boleh gunapakai ke ayat ni dalam kes ni hahahaaa...
    Mrs. A belum pernah mencuba MRT lagiks! huhuhuuu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi..confident mesti ada, bila dah sedaq, menggelabah sorang2 dlm MRT....kena lak morning walk..hahaha..

      Delete
  13. Kalau jalan-jalan makan langsat takpe lah juga tapi kalau pasal kerja tiba-tiba makan langsat memang haru le pagi-pagi. Belum pernah test MRT lagi ni. Selamat tahun 2019. Semuga Allah mempermudahkan segala urusan Nohas dan juga semua reader blog. Aamiin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat tahun 2019..amiin..terimakasih diatas doanya..
      makan langsat time pagi2 haru gak..last2 jalan kaki, nak naik teksi, jalan jem..

      Delete
  14. best je naik MRT terasa mcm naik di oversea heheh

    ReplyDelete

Syukran jazilan for your comments. Merci beaucoup!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...