Saturday, 12 January 2019

Restoran Nasi Kapau

Assalamualaikum,  happy weekend semua..

Di hari cuti, pekena nasi padang, memang best..

Masakan Minang terbaik di kotaraya ialah di Restoran Nasi Kapau, Jalan Tuanku Abdul Rahman.

 lokasi depan WP Hotel, dekat Restoran Sederhana

jom menjamu selera

pilih-pilih

rambang mato den

keropok kulit lembu

Pertama kali makan di sini, untuk farewell lunch budak praktikal.

ramai pelanggan

pilih yang ni..ayam kampung goreng & masak lemak
pucuk paku masak lemak
ulam-ulaman & sambal ijo tak dilupa

ada dijual

Overall, memang sedap, harga pun berpatutan..untuk tiga orang makan = RM46, sekali dengan air limau ais.

Recommended jika berada di kotaraya.

24 comments:

  1. Ingatkan apa lah nasi kapau tu.. Rupanya nama restoran..
    Menarik.. boleh di bubuh dalam maps to go.. kikiki..

    ReplyDelete
    Replies
    1. nasi padang masakan minang yg sedap..harus singgah kalau ke KL..

      Delete
  2. WAH MENYELERAKAN HIDANGANNYA

    ReplyDelete
    Replies
    1. rambang mata nak pilih lauk, dekat ngan ofis, bolehlah singgah selalu..

      Delete
  3. Uihh ada keropok kulit lembu..tak pernah jumpa ni, memang kulit lembu sungguh ka keropok tu? 😮

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya, kulit lembut betul dibuat keropok..boleh try..

      Delete
  4. wah lamanya tak pi Jalan TAR....huhuhu rindunya pi merayau kat situ....makin menarik sekarang. Lain kali nak ajak geng lah cuba...nampak sedap je

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg ni Jalan TAR arah nk ke chowkit..byk gak restoran area ni, restoran nasi kandaq, mi tarik silu..

      Delete
  5. Salam. Ada satu lagi Jalan Raja Alang..depan masjid kg baru..deret2 dgn hospital kg baru tu..ayam pop terbaik...jus alpokat nyummehhh...nama sama gak tapi lain2 owner..;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam..ooo..ada gak di kwsan tu, lama gak tak pergi area sana..jus alpukat sedapnya..

      Delete
  6. masakan minang memang sedap...pernah dapat keropok kulit lembu dari kawan indonesia,pelik sikit rasa dia...kopok ikan jgk d best,hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. rendang minang terbaik..gulai keting..tak ingat mcmana rasa kopok kulit lembu ni, ada lah pernah sekali makan..keropok ikan mmg terbaik..

      Delete
  7. bestla akak ni suka kenalkan tempat2 makan CT x penah pi hehehe..
    sebenarnya da lama sngt lebih 10 tahun kot x meronda bandaraya KL tu.. zaman student cergasla merayau skrng ni hehehe.. menarik juga. mungkin one day boleh ajak kawan2 lain kumpul balik pergi jjcm area KL

    ReplyDelete
    Replies
    1. suka gak try resto baru, yg ni dekat jg dgn ofis, tu yg banyak kali jg dtg...buat reunion, jjcm di KL..hehe..

      Delete
  8. Pikir camanelah nasi kapau, rupanya nama kedai dia ek. Teh yg dibotolkan tu mmg rare, teh segera cam ais lemon tea kotak tu ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..saya pun dulu terfikir jg apa benda nasi kapau ni, bila tengok dari dekat, baru nampak tulisan 'masakan minang'...teh botol ni femes kt Indonesia, teh biasa je buh dlm botol..

      Delete
  9. sedap-sedap lauk pauk kat kedai ni
    terbaik

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg sedap, paling suka rendang ayam kpg..

      Delete
  10. Menarik juga nie... Tapi nak masuk ke area KL tu yang malas sangat tuh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. masuk KL dgn kereta tak tahan nak mengharungi trafik jem..kena dtg pepagi, kt area ni byk parking..

      Delete
  11. Wah! waghih den minangkabau eh! tertiba.
    Mrs. A pun suka ayam kampung goreng kalau kat area office Mrs.A ni famous ayam kg kat restoren Patin Limbongz

    ReplyDelete
    Replies
    1. yaa..waghih nismilan..hihi..ayam kpg masak rendang minang sgt sedap kt restoran ni...nama canggih..Patin Limbongz..hehe..

      Delete
  12. mesti sedap pedas rasanya lauk kt sini.. menarik tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap..setiap kali makan mesti ambik rendang minang yg marvellous tu..

      Delete

Syukran jazilan for your comments. Merci beaucoup!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...